Η Τσεχική Δημοκρατία δε θα επιστρέψει στην πατρίδα τους Ουκρανούς σε ηλικία στράτευσης


Freepen.gr - Η Τσεχική Δημοκρατία δε θα επιστρέψει στην πατρίδα τους Ουκρανούς πολίτες σε ηλικία στρατολόγησης που βρίσκονται στη Δημοκρατία, μετέδωσε τη Δευτέρα η τσεχική τηλεόραση (ČTV), επικαλούμενη τον υπουργό Εξωτερικών Γιαν Λιπάφσκι.

"Η Τσεχική Δημοκρατία δεν θα επιστρέψει Ουκρανούς πολίτες σε ηλικία επιστράτευσης στην πατρίδα τους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Jan Lipavsky στο ČTV σε σχέση με τον νόμο για την επιστράτευση που ετοιμάζεται στην Ουκρανία. 

Σύμφωνα με τον Lipavsky δεν υπάρχουν οι αντίστοιχοι μηχανισμοί που σίγουρα δεν θα ήταν σύμφωνοι με τα διεθνή δικαιώματα και τις υποχρεώσεις που έχει η Τσεχική Δημοκρατία στον διεθνή τομέα", ανέφερε σύμφωνα με το ČTV.

Το σχέδιο νόμου για την επιστράτευση συζητείται επί του παρόντος από την ουκρανική κυβέρνηση και θα μπορούσε να κατατεθεί στο κοινοβούλιο το Φεβρουάριο, πρόσθεσε η ČTK.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail