«Η Ευρώπη οδεύει προς την αποβιομηχάνιση χωρίς φθηνό ρωσικό αέριο»


Freepen.gr - Η Ευρώπη έχει χάσει το πλεονέκτημα του φθηνού ρωσικού φυσικού αερίου και οδεύει προς την αποβιομηχάνιση, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Srbiyagaz σε συνέντευξή του στο RIA Novosti και αντιπρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος της Σερβίας Ντούσαν Μπαγιάτοβιτς.

«Η ενεργειακή κρίση έχει τεθεί υπό έλεγχο, αλλά οι τιμές δε θα επιστρέψουν στα προηγούμενα επίπεδα. Στην Ευρώπη, στασιμοπληθωρισμός σημαίνει μείωση του ΑΕΠ και του πληθωρισμού. Τίποτα δε θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Και από πολιτική άποψη, η Ευρώπη είναι υποτελής των ΗΠΑ, εταιρείες από την Ευρώπη μετακομίζουν στις ΗΠΑ ή στην Κίνα», είπε ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή στις ΗΠΑ θα τροφοδοτείται με αμερικανικό αέριο και στην Κίνα - με ρωσικό αέριο.

"Συντελείται η αποβιομηχάνιση της Ευρώπης, αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Το πλεονέκτημα τηςΓερμανίας και ορισμένων άλλων οικονομιών βασιζόταν στο φθηνό ρωσικό αέριο και σε άλλες πρώτες ύλες. Αυτό δεν ισχύει πλέον. Όχι κατόπιν αιτήματος της Ρωσίας, αλλά σύμφωνα με τις πολιτικές αποφάσεις της ΕΕ», επεσήμανε ο Μπαγιάτοβιτς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail