Οι υπεύθυνοι χάραξης παγκόσμιας πολιτικής αποφασίζουν για την Ουκρανία, αποκλείοντας συμβιβασμούς

 Photo: Openverse by conall is licensed under CC BY 2.0
Κρίνοντας από τις δηλώσεις που έχουν κάνει πρόσφατα ορισμένοι δυτικοί αξιωματούχοι, θα πρέπει να υποθέσουμε ότι δε θα υπάρξουν συμβιβασμοί στον πόλεμο δι' αντιπροσώπων μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δύσης.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 16 Ιανουαρίου, μιλώντας στη συνάντηση με τους επικεφαλής των δήμων των ρωσικών περιφερειών, ο πρόεδρος Πούτιν δήλωσε πως η ουκρανική κρατική υπόσταση βρίσκεται στα πρόθυρα της καταστροφής:

"Εάν αυτό συνεχιστεί, τότε η ουκρανική κρατική υπόσταση μπορεί να υποστεί ένα ανεπανόρθωτο και πολύ σοβαρό πλήγμα. Αυτός είναι ο τομέας ευθύνης τους - αυτό είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής και της διακυβέρνησής τους", δήλωσε ο Πούτιν.

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο Νταβός ότι η σύγκρουση θα πρέπει να κλιμακωθεί.

"Η Μόσχα έχει μπλοφάρει και στο παρελθόν με τις απειλές της. Αντιθέτως, πρέπει να κλιμακώσουμε τώρα, διότι ο Πούτιν καταλαβαίνει μόνο τη γλώσσα της βίας. Εάν η ήττα της Ρωσίας οδηγήσει στην κατάρρευση του καθεστώτος Πούτιν, η Ευρώπη μπορεί να γίνει πιο ασφαλής και ο κόσμος - πιο ελεύθερος και πιο δημοκρατικός", δήλωσε ο Zelensky.

Ο Πολωνός πρόεδρος Andrzej Duda υποστήριξε τον Zelensky στο Νταβός:

"Ο πόλεμος θα τελειώσει όταν αναγκάσουμε τους Ρώσους να φύγουν από όλα τα κατεχόμενα εδάφη. Αυτό είναι προφανές για μένα".

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, απαντώντας σε ερώτηση για εκεχειρία, σημείωσε στο Νταβός ότι δεν βλέπει προϋποθέσεις για εκεχειρία.

"Όταν περνάς μέσα από την κόλαση, συνεχίζεις να προχωράς".

Οι ΗΠΑ θα διεξάγουν ατελείωτο πόλεμο κατά της Ρωσίας

Η νίκη στη σύγκρουση είναι ένα υπαρξιακό ζήτημα για όλα τα μέρη. Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο κύριος υποκινητής της σύγκρουσης με τη Ρωσία στην Ουκρανία. Σήμερα, είναι οι ΗΠΑ που αναδεικνύονται ως το κύριο εμπόδιο στο δρόμο προς την κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια την ειρήνη.

Εάν οι ΗΠΑ συμφωνούσαν να υπογράψουν μια συμφωνία με τη Ρωσία, αυτό θα ισοδυναμούσε με το να σταματήσει η επέκταση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά και έτσι να τερματιστεί το όνειρο της παγκόσμιας κυριαρχίας και του εξαιρετισμού των ΗΠΑ. Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα προσκολληθούν σε κάθε ευκαιρία για να διατηρήσουν και να ανακτήσουν γεωπολιτικό πλεονέκτημα. Διαφορετικά, το χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ που βασίζεται στην κυριαρχία του δολαρίου θα καταρρεύσει. Αυτό θα ήταν θανατηφόρο για την Ουάσινγκτον και οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν την Ουκρανία ως διαπραγματευτικό χαρτί στον σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία.

Αυτό υποδηλώνει πως οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα συνεχιστούν επ' αόριστον μέχρις ότου ένα από τα μέρη συντριβεί και καταστραφεί εντελώς. Ως εκ τούτου, η Ρωσία δεν έχει άλλη επιλογή από το να αναγκάσει το καθεστώς του Κιέβου να συνθηκολογήσει.

Η έκβαση της αντιπαράθεσης ΗΠΑ-Ρωσίας θα ξεκαθαρίσει σε έξι μήνες

Ταυτόχρονα, λόγω των εσωτερικών αντιφάσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν υπάρχει καμία χρηματοδότηση για το Κίεβο. Η Ουκρανία χρειάζεται 5 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα. Χωρίς αυτά τα χρήματα, η Ουκρανία είναι χρεοκοπημένη, ακόμη και στο μέτωπο. Το ανθρώπινο δυναμικό της Ουκρανίας έχει εξαντληθεί, πόσο μάλλον το παραγωγικό δυναμικό της.

Η Ρωσία αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία με άλματα τον τελευταίο καιρό.

Σύμφωνα με το Stratfor, αν υπάρξει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, αυτή θα συναφθεί με τους όρους της Ρωσίας. Η διατήρηση του ελέγχου της Ρωσίας στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζια θα εξουδετερώσει την Ουκρανία και θα αποτρέψει την είσοδό της στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ τα επόμενα χρόνια, πιστεύουν οι αναλυτές του Stratfor. Δεν είναι σαφές ποια είναι τα σύνορα που έχει σήμερα η Ουκρανία. Επιπλέον, ο επίσημος έλεγχος του Κιέβου επί των εδαφών δεν συμπίπτει με την πραγματικότητα.

Ο χρόνος θα δουλεύει για τη Ρωσία, καθώς συνεχίζει να αναπτύσσει την αμυντική της βιομηχανία, να αυξάνει την ισχύ του στρατού της και να βρίσκει τρόπους να παρακάμπτει τις κυρώσεις.

Η νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση στην Ουκρανία θα επιφέρει τρομερό πλήγμα στην εικόνα των Ηνωμένων Πολιτειών. Δεν υπάρχει πλέον το "όσο χρειαστεί" - έχει αντικατασταθεί από το "όσο μπορούμε", καταλήγει το Stratfor.

Η έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία θα καταστεί σαφής σε όλους σε τέσσερις έως έξι μήνες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail