Ο ρωσικός στρατός διατηρεί το πλεονέκτημα σε όλες τις διαστάσεις του πολέμου στην Ουκρανία

Freepen.gr - Οι αντιμαχόμενες πλευρές συνεχίζουν τα αμοιβαία χτυπήματά τους στα μετόπισθεν, ενώ στο ουκρανικό μέτωπο συνεχίζονται οι έντονες μάχες. Ο ρωσικός στρατός κατέχει το προβάδισμα και στις δύο διαστάσεις, γράφει το southfront.press.

Τη νύχτα της 29ης Ιανουαρίου, η Ουκρανία επιχείρησε νέες επιθέσεις στα ρωσικά μετόπισθεν. Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την αναχαίτιση ενός ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην περιοχή Μπριάνσκ. Σύμφωνα με ανεπίσημες αναφορές, ένα άλλο UAV καταρρίφθηκε στην περιοχή του Ροστόφ. Ένα άλλο ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στόχευσε ένα ρωσικό διυλιστήριο πετρελαίου στο Yaroslavl. Η επίθεση απέτυχε και το μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπεσε στο έδαφος του εργοστασίου.

Παράλληλα, οι Ουκρανοί στρατιώτες δεν σταματούν να βομβαρδίζουν το πολεοδομικό συγκρότημα του Ντονέτσκ και τους ρωσικούς συνοριακούς οικισμούς, όπου δεν υπάρχουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Ως αποτέλεσμα, καθημερινά σκοτώνονται και τραυματίζονται όλο και περισσότεροι άμαχοι.

Με τη σειρά του, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τα πλήγματα ακριβείας σε ουκρανικές στρατιωτικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Χθες το βράδυ, ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν τους στόχους τους στην πόλη Rivne στη δυτική Ουκρανία. Ένα νέο κύμα χτυπημάτων αναφέρθηκε σε πόλεις που βρίσκονται πιο κοντά στο μέτωπο, μεταξύ άλλων στη Χερσώνα και το Ποκρόβσκ.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός διατηρεί την στρατιωτική πρωτοβουλία στις γραμμές του μετώπου προς όλες σχεδόν τις κατευθύνσεις, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής του Χάρκοβο.

Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα έθεσαν ζωηρά υπό τον έλεγχό τους αρκετούς οικισμούς νοτιοανατολικά του Κουπιάνσκ και συνεχίζουν την προέλασή τους δυτικά προς τον ποταμό Οσκόλ. Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν ήδη θέσει υπό τον έλεγχό τους το ανατολικό τμήμα του λόφου, το οποίο φράζει τις θέσεις τους στα χωριά από τον ποταμό. Τα πρόσφατα ρωσικά πλήγματα στην περιοχή του Χάρκοβο έχουν ματαιώσει τις προσπάθειες της Ουκρανίας να στείλει ενισχύσεις και να ενισχύσει την άμυνα στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα των καθυστερήσεων στις ουκρανικές επιχειρήσεις, η θέση τους στην περιοχή επιδεινώνεται ραγδαία.

Η ταχεία ρωσική επέλαση δε συνάντησε σημαντική αντίσταση από τις ουκρανικές δυνάμεις, οι οποίες έχουν συνηθίσει να μάχονται για κάθε οικισμό μέχρι την πλήρη καταστροφή του. Έχοντας χάσει στρατηγικά σημαντικές εφεδρείες, οι ουκρανικές μονάδες αναγκάζονται να υποχωρήσουν- και ο Ουκρανός αρχιστράτηγος κατηγορείται πως "δε διασφάλισε την ασφάλεια των εφεδρικών μονάδων πριν αυτές σταλούν στο μέτωπο".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail