Τρομοκρατικά σχέδια για επίθεση στη Βιέννη: Η συμμορία του ΙΚ ήθελε να αγοράσει πύραυλο στην Ουκρανία

Freepen.gr - Στους τζιχαντιστές που σχεδίαζαν επιθέσεις σε καθεδρικούς ναούς στην Αυστρία και τη Γερμανία τα τελευταία Χριστούγεννα προσφέρθηκε ένας εκτοξευτής ρουκετών από έναν ανώνυμο αξιωματούχο του στρατού στην Ουκρανία, σύμφωνα με το αυστριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο Exxpress.

Ο ιστότοπος ανέφερε την Τετάρτη πως η γερμανική ομοσπονδιακή εγκληματολογική υπηρεσία έλαβε μαρτυρία από έναν από τους υπόπτους που συνδέονται με τον τρομοκρατικό πυρήνα του Ισλαμικού Κράτους στην αφγανική επαρχία Χορασάν (ISPK), η οποία αποκάλυπτε ότι η ομάδα είχε προσεγγιστεί από "μια επαφή που υποτίθεται πως πολεμά στον στρατό στη λεκάνη του Ντονέτσκ" σχετικά με την αγορά ενός πυραύλου FIM-92 Stinger αμερικανικής κατασκευής.

Το γραφείο της ομοσπονδιακής αστυνομίας στο Βισμπάντεν φέρεται να συνέλεξε πληροφορίες μέσω μιας δήλωσης που έκανε ένας κορυφαίος ύποπτος για τρομοκρατία, που θεωρείται ότι είναι τουρκμενικής καταγωγής, σε ένα μυστικό ομοσπονδιακό πράκτορα.

Αρκετά μέλη του τρομοκρατικού δικτύου που έχει διεισδύσει στην Ευρώπη συνελήφθησαν τον περασμένο μήνα ως ύποπτοι για σχεδιασμό τρομοκρατικών επιθέσεων στον καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου στη Βιέννη και στον καθεδρικό ναό της Κολωνίας τα Χριστούγεννα.

Δεδομένου ότι το FIM-92 Stinger χρησιμοποιείται συνήθως ως αντιαεροπορικός πύραυλος, δεν είναι σαφές αν η πιθανή αγορά του σχετιζόταν με τα σχέδια επίθεσης σε χριστιανικά μνημεία ή αν επρόκειτο να χρησιμοποιηθεί σε άλλες προγραμματισμένες επιθέσεις.

Αναφέρθηκε πως ο Ουκρανός υπήκοος μέσα στις στρατιωτικές τάξεις της χώρας του προσφέρθηκε να πουλήσει το όπλο για 5.000 δολάρια και επισκέπτεται τακτικά τη Γερμανία για να προσπαθήσει να πουλήσει στρατιωτικό εξοπλισμό στη μαύρη αγορά. 

Σύμφωνα με το αυστριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η τρομοκρατική ομάδα σχεδίαζε επίσης να βάλει στόχο την παρέλαση υπερηφάνειας της Βιέννης.

Η αποσχισθείσα ομάδα του ISIS, η οποία εμφανίστηκε το 2015, έχει στρατολογήσει αρκετούς τζιχαντιστές που ζουν σε όλη την Ευρώπη και ηγείται από την Ολλανδία, σύμφωνα με τη γερμανική αντιτρομοκρατική υπηρεσία πληροφοριών. Περιλαμβάνει κυρίως μέλη από την Κεντρική Ασία.

Το δίκτυο παρακολουθείται στενά από τις υπηρεσίες πληροφοριών σε όλη την Ευρώπη και εννέα ύποπτοι που συνδέονται με το ISPK συνελήφθησαν σε επιδρομές το περασμένο καλοκαίρι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail