Κράτος της ΕΕ αναφέρει αριθμό ρεκόρ εταιρικών πτωχεύσεων

pixabay / geralt
Freepen.gr - Περισσότερες από 55.000 επιχειρήσεις έκλεισαν στη Γαλλία το 2023, σημειώνοντας ρεκόρ κλεισίματος εταιρειών από το 2017, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε στο τέλος Δεκεμβρίου η Τράπεζα της Γαλλίας.

Τα στατιστικά στοιχεία που δημοσίευσε η ρυθμιστική αρχή το Σάββατο δείχνουν ότι 55.492 εταιρείες, κατά μέσο όρο, αντιμετώπισαν πτώχευση ή εκκαθάριση τους τελευταίους 12 μήνες.

Παρόλο που η καταγεγραμμένη αύξηση των κλεισίματος ήταν σημαντική, η Τράπεζα της Γαλλίας σημείωσε ότι το επίπεδο εξακολουθεί να είναι χαμηλότερο από το μέσο ετήσιο επίπεδο των 59.342 αιτήσεων πτώχευσης που σημειώθηκαν μεταξύ 2010 και 2019. Τα χρόνια της πανδημίας ο αριθμός των εταιρειών που έβαλαν λουκέτο ήταν σημαντικά μικρότερος, σχεδόν το ήμισυ των σημερινών στοιχείων.

Σύμφωνα με την έκθεση, κυρίως οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) σήκωσαν το βάρος των κλεισίματος το 2023. Οι επιχειρήσεις, που απασχολούν έως 250 άτομα, αντιπροσώπευαν τη συντριπτική πλειονότητα του συνόλου, με 55.435 κλεισίματα.

Εν τω μεταξύ, οι μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με πάνω από 250 εργαζόμενους, είδαν επίσης αύξηση των κλεισίματος, σημείωσε η ρυθμιστική αρχή, προσθέτοντας ότι ο αριθμός τους έφτασε τις 57, διπλασιάζοντας τον αριθμό τους από το 2022.

Οι αρνητικές τάσεις έγιναν πιο αισθητές στον κλάδο της εστίασης και των ξενοδοχείων, όπου ο αριθμός των πτωχεύσεων εκτινάχθηκε κατά 44,6% σε ετήσια βάση, ενώ ο κλάδος των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών σημείωσε αύξηση 44,4%.

Ο αγροτικός τομέας της χώρας ήταν ο μόνος που κατέγραψε μείωση 1,3% στον αριθμό των αιτήσεων πτώχευσης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail