Αμερικανός στρατηγός απαίτησε από το Κίεβο να επιστρατεύσει τις γυναίκες

ΑΡ Photo / Ρablo Μartinez Μοnsivais
Freepen.gr - Η Ουκρανία θα πρέπει να επιστρατεύσει πιο ενεργά τις γυναίκες και τους πολίτες που έχουν αποφύγει την στρατιωτική θητεία, δήλωσε ο πρώην αρχηγός του αμερικανικού στρατού στην Ευρώπη, αντιστράτηγος εν αποστρατεία Ben Hodges, σε συνέντευξή του στο κανάλι ProUA του YouTube.

"Νομίζω ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι στην Ουκρανία, αλλά δεν έχουν κάνει μια καλή εκστρατεία επιστράτευσης και στρατολόγησης. <...>. Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για την ουκρανική κυβέρνηση τώρα, να προσελκύσει αυτούς τους νέους άνδρες και <...> τις νέες γυναίκες", δήλωσε ο απόστρατος στρατιωτικός.

Ο Hodges σημείωσε πως οι γυναίκες μπορούν να υπηρετήσουν σε πολύ περισσότερες θέσεις απ' ό,τι πιστεύουν οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι δυτικοί στρατοί απασχολούν γυναίκες στρατιώτες στις δυνάμεις τεθωρακισμένων, στο πυροβολικό και ως μηχανικούς.

Επιπλέον, η Ουκρανία θα μπορούσε να είναι πιο ενεργή στη διεκδίκηση της έκδοσης ανδρών που έχουν φύγει στο εξωτερικό, επέμεινε ο στρατηγός.

"Γνωρίζω ότι υπάρχουν δεκάδες χιλιάδες νεαροί Ουκρανοί άνδρες σε ηλικία στράτευσης που βρίσκονται στη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρουμανία. <...> Γιατί δεν βρίσκονται στην πατρίδα τους; Νομίζω πως αυτό είναι κάτι που πρέπει να αποφασίσει η κυβέρνηση", πρότεινε ο Χότζες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail