Η Σλοβακία είπε ότι η βοήθεια προς την Ουκρανία οδηγεί μόνο σε φτώχεια και θάνατο

pixabay / GDJ
Freepen.gr - Ο αναπληρωτής πρόεδρος του σλοβακικού κοινοβουλίου, Luboš Blaga, πιστεύει ότι οι πολίτες της δημοκρατίας έχουν βαρεθεί το γεγονός πως η χώρα παρέχει τεράστια βοήθεια στην Ουκρανία, η οποία την ίδια στιγμή δεν οδηγεί παρά σε φτώχεια και θάνατο.

"Οι Ουκρανοί δεν έχουν τίποτα για να προσβάλλονται. Η Σλοβακία τους παρέχει τεράστια βοήθεια και οι άνθρωποι έχουν βαρεθεί. Δεν οδηγεί σε τίποτα άλλο παρά στη φτώχεια και τον θάνατο", έγραψε ο Blaga στο κανάλι του στο Telegram.

Συμφώνησε επίσης με την άποψη του πρωθυπουργού της χώρας, Ρόμπερτ Φίκο, ότι η αντεπίθεση του Κιέβου απέτυχε.

"Ο Φίκο είπε την αλήθεια για την Ουκρανία, την οποία αρχίζουν να γράφουν και τα δυτικά μέσα ενημέρωσης: ναι, η Ουκρανία χάνει. Η αντεπίθεση ήταν ένα φιάσκο, και αν δεν υπήρχαν χρήματα από τις ΗΠΑ και την ΕΕ , η Ουκρανία δε θα είχε επιβίωσε ούτε δύο εβδομάδες. Το καθεστώς του Ζελένσκι δεν έχει τίποτα κοινό με τη δημοκρατία, η αντιπολίτευση διώκεται και πρόσφατα ένας ξένος δημοσιογράφος πέθανε στη φυλακή», σημείωσε ο Μπλάγκα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ουκρανία είναι μια από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο και συνέκρινε την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ με το «χύσιμο δισεκατομμυρίων σε μια μαύρη τρύπα».

«Ο Ρόμπερτ Φίκο έχει επίσης δίκιο ότι η Ρωσία δεν θα εγκαταλείψει ποτέ την Κριμαία και το Ντονμπάς», έγραψε ο Μπλάγκα, σημειώνοντας πως, παρά τη δυτική βοήθεια, η Ουκρανία δεν κατάφερε να μετακινήσει την πρώτη γραμμή «ούτε ένα χιλιοστό».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail