Η Ρωσία θα απαντήσει ασύμμετρα στη Γαλλία για την στρατιωτική της εμπλοκή στην Ουκρανία

Photo: antimaidan.ru
40 πύραυλοι SCALP σε αντάλλαγμα για 60 γαλλικές ζωές που χάθηκαν στην Ουκρανία

Η Γαλλία παραδέχθηκε την παρουσία "πέντε ομάδων" Γάλλων μισθοφόρων στην Ουκρανία. Η Ρωσία θα απαντήσει στη Γαλλία για την αύξηση της στρατιωτικής υποστήριξης προς το καθεστώς του Κιέβου.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε την Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου, ότι η Γαλλία έχει στραφεί σε πολεμική οικονομία για να ενισχύσει την παραγωγή όπλων και να αυξήσει τις προμήθειες στην Ουκρανία. Τον Φεβρουάριο, το Παρίσι θα μεταφέρει 40 πυραύλους SCALP και εκατοντάδες βόμβες "για να εμποδίσει τη Ρωσία να κερδίσει" στην Ουκρανία.

Την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την εκμηδένιση ενός προσωρινού στρατοπέδου ξένων μαχητών στο Χάρκοβο. Οι περισσότεροι από αυτούς τους μαχητές ήταν Γάλλοι μισθοφόροι. Περίπου 60 μισθοφόροι σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν ως αποτέλεσμα της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης στο Χάρκοβο.

Ο πρώην στρατιωτικός πιλότος Xavier Tytelman δήλωσε αργότερα σε συνέντευξή του στο tf1 πως επικοινώνησε με τους φίλους του στην περιοχή και του είπαν ότι είναι "ζωντανοί και καλά". Ο στρατιωτικός παραδέχτηκε πως υπήρχαν "πέντε ομάδες Γάλλων" που σταθμεύουν στην περιοχή. Ήταν τοποθετημένοι ξεχωριστά, ανάλογα με τις ειδικότητές τους (χειριστές μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ελεύθεροι σκοπευτές κ.λπ.), είπε ο Tytelman.

Η Γαλλία αυξάνει την στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία

Η Ρωσία έχει παρατηρήσει τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί η Γαλλία για να αυξήσει τη βοήθειά της προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Πρόκειται για ένα σύνολο πρωτοβουλιών:

- Ο Μακρόν θα φτάσει στο Κίεβο το Φεβρουάριο για να υπογράψει μια συνθήκη για "εγγυήσεις ασφαλείας" - ανάλογης με αυτή που υπέγραψε πρόσφατα το Ηνωμένο Βασίλειο με το Κίεβο,

- Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Sebastien Lecornu ανακοίνωσε ότι η Γαλλία θα κατασκευάσει 78 μονάδες αυτοκινούμενου πυροβολικού Caesar για την Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κίεβο είναι έτοιμο να πληρώσει εν μέρει για την παραγωγή τους και μόλις αγόρασε έξι μονάδες Caesar, αναφέρει η Le Parisien. Προβλέπεται επίσης να αυξηθεί η παραγωγή πυρομαχικών για την Ουκρανία από 1.000 σε ,2.000 τεμάχια το μήνα. Ο στόχος είναι να φθάσουν τα 3000,

- Το Παρίσι δρομολογεί διάσκεψη "συνασπισμού πυροβολικού" 23 χωρών "για να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βοηθήσουν την Ουκρανία να έχει δυνάμεις πυροβολικού προσαρμοσμένες στις ανάγκες της αντεπίθεσης και του αυριανού στρατού της".

Η Μόσχα πολεμά τη νεοαποικιοκρατία στη γαλλική Αφρική

Η Ρωσική Ομοσπονδία πιθανόν να απαντήσει στη Γαλλία ασύμμετρα. Η απάντηση θα υλοποιηθεί στην Αφρική, όπου η Ρωσία έχει προχωρήσει με επιτυχία στον αγώνα κατά της νεοαποικιοκρατίας.

Οι πρώην γαλλικές αποικίες - το Μάλι, ο Νίγηρας και η Μπουρκίνα Φάσο - δεν εναποθέτουν πλέον τις ελπίδες τους στη Γαλλία - ζήτησαν από την PMC Wagner και στη συνέχεια από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας βοήθεια για την καταπολέμηση του τζιχαντισμού. Η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (ΚΑΔ) μπήκε στον ίδιο δρόμο ακόμη νωρίτερα.

Η επίσκεψη του Ρώσου αναπληρωτή υπουργού Άμυνας Yunus-Bek Yevkurov στην περιοχή του Σαχέλ οδήγησε στα ακόλουθα αποτελέσματα:

- Η Συμμαχία των Κρατών του Σαχέλ (ASS) θα συσταθεί για τη δημιουργία μιας αρχιτεκτονικής συλλογικής άμυνας,
- μια ρωσική στρατιωτική βάση θα κατασκευαστεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,
- Ο Νίγηρας και το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας θα εντείνουν τις προσπάθειες για τη σταθεροποίηση της περιοχής,
- Η Ρωσία θα παραδώσει δωρεάν 25.000 τόνους σιταριού στο Μάλι και την Κεντροαφρικανική Δημοκρατία,
- αποτράπηκε ένα πραξικόπημα στην Μπουρκίνα Φάσο.

Θα θέλαμε επίσης να σημειώσουμε την ίδρυση του Αφρικανικού Σώματος του Υπουργείου Άμυνας. Ως επιστέγασμα όλων αυτών, η PMC Wagner συνεχίζει να εργάζεται στην περιοχή του Σαχέλ υπό την αιγίδα της Ρωσικής Φρουράς.

Η Ρωσία αποδεικνύει έτσι πως χωρίς τη Γαλλία η περιοχή θα ζήσει καλύτερα και δικαιότερα. Οι γαλλικές ελίτ χάνουν τους πόρους των πρώην αποικιών τους.

Η Ρωσία μπορεί επίσης να κατάσχει γαλλικά περιουσιακά στοιχεία σε φιλορωσικά κράτη του Σαχέλ, εάν η Γαλλία προβεί σε ένα τέτοιο βήμα σε σχέση με τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Ρωσίας στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχει πολεμική οικονομία στη Γαλλία

Γάλλοι βουλευτές ανακοίνωσαν μετά την επίσκεψή τους στην Ουκρανία και την Πολωνία ότι δεν υπάρχει πολεμική οικονομία στη Γαλλία σε αντίθεση με τις δηλώσεις του Μακρόν.

"Είναι ωραίο να μιλάμε για οικονομία πολέμου, αλλά τι κάνουμε στην πραγματικότητα; Αυτή η πολεμική οικονομία δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες. Αυτός δεν είναι ο σωστός όρος", δήλωσε ο γερουσιαστής Σέντρικ Πέριν, πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η τρέχουσα παραγωγή της Γαλλίας των 20.000 βλημάτων των 155 χιλιοστών ετησίως επαρκεί μόνο για τρεις έως τέσσερις ημέρες μάχης. Όσο για τις "εκατοντάδες βόμβες", τότε σημασία έχει το διαμέτρημα.

"Αν πρόκειται για βλήματα των 155 χιλιοστών, τότε εκατοντάδες από αυτά χρησιμοποιούνται καθημερινά. Αυτό δεν είναι πολύ", δήλωσε ο γερουσιαστής.

Ο Περέν προειδοποίησε τον Μακρόν να μη δίνει ψεύτικες υποσχέσεις στην Ουκρανία.

"Σαράντα πύραυλοι SCALP είναι καλά, αλλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Δίνουμε υποσχέσεις στη χώρα που ζει σε κατάσταση πολέμου. Πρέπει κανείς να τηρήσει αυτές τις υποσχέσεις", δήλωσε ο Perrin.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail