Ουκρανία - Σβήστε τα φώτα, το πάρτι τελείωσε

Είδατε τι έγραψε η Washington Post; Αυτό είναι ένα ακόμη δείγμα ότι το ουκρανικό μαγαζί με τα fan-boy στην Ουάσινγκτον κλείνει. Το να κάνετε κλικ σε έναν τρέχοντα σύνδεσμο γεμάτο με άρθρα για τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι αρκετά καταθλιπτικό αν είστε ένας από τους τύπους του Deep State που κατακλύζουν την Ουάσινγκτον και που πίστεψαν στη φαντασίωση ότι η Ουκρανία κέρδιζε τον πόλεμο. Υπάρχει ένας χείμαρρος νέων ιστοριών που ξεπηδούν σε όλα τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης και είναι ένα συμβολικό χτύπημα των καμπανών που συνήθως συνοδεύει μια νεκρική πομπή. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, παρά τη σκοτεινότερη διάθεση των μέσων μαζικής ενημέρωσης, η παραληρηματική λέσχη των Αμερικανών στρατηγών εν αποστρατεία συνεχίζει να επιμένει ότι η ουκρανική νίκη βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον ορίζοντα. Το αστέρι αυτής της λέσχης των τρελών είναι ο Μπεν Χότζες, πρώην διοικητής της EUCOM. Είπε τα εξής σε συνέντευξή του στους Αυστραλούς (hat tip στον Andrei Martyanov):

Η ουκρανική κυβέρνηση πρέπει να κοιτάξει τι έκανε η Γερμανία στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο για να έχει ελπίδες απέναντι στη Ρωσία, σύμφωνα με τον Μπεν Χότζες, πρώην διοικητή των δυνάμεων του αμερικανικού στρατού που σταθμεύουν στην Ευρώπη. . .

    "Θα πρέπει να αυξήσουν την παραγωγή πυρομαχικών και όπλων στην Ουκρανία", δήλωσε ο Hodges. "Κάποια από αυτά τα πράγματα συμβαίνουν ήδη, αλλά είναι δυνατόν όταν βρίσκεσαι σε πόλεμο να αυξήσεις την παραγωγή, ακόμη και με τους ρωσικούς πυραύλους να πέφτουν βροχή στις πόλεις σου".

    "Εννοώ, σκεφτείτε τι έκανε η Γερμανία το 1944. Η παραγωγή αεροσκαφών για τη Λουφτβάφε κορυφώθηκε το 1944. Αυτό συνέβη μετά από περισσότερα από δύο χρόνια σταθερών βομβαρδισμών από τη Βασιλική Αεροπορία και την Αεροπορία Στρατού των ΗΠΑ που βομβάρδιζαν τις γερμανικές πόλεις. Κι όμως η γερμανική παραγωγή αεροσκαφών αυξήθηκε. Έτσι, νομίζω πως η Ουκρανία μπορεί να το κάνει αυτό με κάποια βελτίωση της αποτελεσματικότητας. Ορισμένες δυτικές εταιρείες βρίσκονται ήδη εκεί και βοηθούν", κατέληξε.

Η άγνοια που επιδεικνύει ο Hodges είναι εκπληκτική. Προφανώς δεν αντιλαμβάνεται ότι η παραγωγή αεροσκαφών της Λουφτβάφε το 1944 επιτεύχθηκε με σκλαβοπάζαρο, αποτελούμενο από Εβραίους, Τσιγγάνους και Σοβιετικούς αιχμαλώτους πολέμου. Πού θα βρει η Ουκρανία την εργασία των σκλάβων της; Διάολε, σύμφωνα με την ομολογία της, η Ουκρανία δεν μπορεί να στρατολογήσει αρκετούς άνδρες για να αντικαταστήσει τις καταστροφικές απώλειες στη μάχη. Αρπάζουν τύπους στα 50 και 60 τους, οι οποίοι, σύμφωνα με τον επικεφαλής των πληροφοριών της Ουκρανίας Budanov, είναι άχρηστοι στη μάχη και δεν είναι τίποτα περισσότερο από τροφή για κανόνια. 

Και ας σκεφτούμε συγκεκριμένα τι "έκανε η Γερμανία το 1944". (Εδώ είναι ένα στοιχείο - τους έσπασαν τα μούτρα.)

    Belorusskaya nastupatelnaya operatsiya "Bagration", στρατιωτική εκστρατεία που διεξήχθη μεταξύ 22 Ιουνίου και 19 Αυγούστου 1944 στη σοβιετική Λευκορωσία στο Ανατολικό Μέτωπο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου,[17] λίγο περισσότερο από δύο εβδομάδες μετά την έναρξη της επιχείρησης Overlord στη Δύση, με αποτέλεσμα η ναζιστική Γερμανία να αναγκαστεί να πολεμήσει σε δύο μεγάλα μέτωπα ταυτόχρονα. Η Σοβιετική Ένωση κατέστρεψε 28 από τις 34 μεραρχίες της Ομάδας Στρατού του Κέντρου και διέλυσε πλήρως τη γερμανική γραμμή του μετώπου[18]. ήταν η μεγαλύτερη ήττα στη γερμανική στρατιωτική ιστορία, με περίπου 450.000 Γερμανούς νεκρούς[19], ενώ άλλοι 300.000 Γερμανοί στρατιώτες αποκόπηκαν στο Courland Pocket.

Η μεγαλύτερη ήττα στη γερμανική στρατιωτική ιστορία μέχρι την πτώση του Βερολίνου. Αυτό είναι το μοντέλο που έχει κατά νου ο Χότζες; Θεέ και Κύριε! Ίσως μπορεί να φτιάξει μερικά βραχιόλια από καουτσούκ με τα αρχικά - WWND (δηλαδή What Would the Nazis Do).

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί λογικοί, mainstream αναλυτές στην Ουάσιγκτον. Ο Steve Bryen, για παράδειγμα, έβγαλε ένα εξαιρετικό άρθρο στο substack του χθες - Το ΝΑΤΟ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ. Εδώ είναι μια γεύση:

Η αδυναμία και τα προβλήματα της αμερικανικής αμυντικής βιομηχανικής βάσης ωχριούν μπροστά στις ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού που πλήττουν τους περισσότερους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.

Ο μικρός στρατός της Γερμανίας στερείται νέων νεοσύλλεκτων.  Όπως και οι ΗΠΑ, η Γερμανία διαθέτει εθελοντική δύναμη, αλλά τα πράγματα έχουν γίνει τόσο άσχημα που η γερμανική κυβέρνηση σκέφτεται να εφαρμόσει κάποιο σύστημα επιστράτευσης.  Με την τρέχουσα γερμανική κυβέρνηση να χάνει ήδη ραγδαία την πολιτική της υποστήριξη, η προσπάθεια να πείσει την Μπούντεσταγκ, το γερμανικό κοινοβούλιο, να ψηφίσει οποιοδήποτε σύστημα επιστράτευσης θα ήταν πολιτική αυτοκτονία.  

Ο Μπόρις Πιστόριους, ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, κατανοεί το πρόβλημα, αλλά δεν έχει καμία λύση που πιθανόν να κερδίσει τη λαϊκή υποστήριξη.  Η πολιτική στη Γερμανία διολισθαίνει προς τα δεξιά, με το AfD, το δεξιό κόμμα της Γερμανίας, να εξασφαλίζει αυξανόμενη υποστήριξη από τους ψηφοφόρους. Το AfD δεν έχει λάβει ακόμη θέση για την επιστράτευση, αλλά είναι ένα εθνικιστικό κόμμα που θα ήθελε να δει την άρση των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και δεν υποστηρίζει καμία πανευρωπαϊκή αμυντική πρωτοβουλία.  Ο συνολικός αριθμός των στελεχών των ενόπλων δυνάμεων στη Γερμανία έχει μειωθεί σε 181.383 από τα τέλη Οκτωβρίου, με χιλιάδες κενές θέσεις να μην έχουν καλυφθεί. 

Η γερμανική ταμπλόιντ Bild αναφέρει ότι ο γερμανικός στρατός δεν έχει ούτε τη δύναμη ούτε τον εξοπλισμό που απαιτείται για την αποτελεσματική υπεράσπιση του έθνους.  Ωστόσο, την ίδια στιγμή που η Bild επεσήμαινε την στρατιωτική κρίση, η Γερμανία ανακοίνωσε πως στέλνει μια ταξιαρχία 5.000 ανδρών στη Λιθουανία. Θα σταθμεύσει σε απόσταση μικρότερη των 20 χιλιομέτρων (12 μιλίων) από τα σύνορα με τη Λευκορωσία. Η μετεγκατάσταση της ταξιαρχίας θα ξεκινήσει το δεύτερο τρίμηνο του 2024, ενώ η ταξιαρχία αναμένεται να φτάσει σε πλήρη ετοιμότητα μάχης μέχρι το 2027, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Άμυνας. Όμως, λέει ο υπουργός Άμυνας της Γερμανίας, "δε διαθέτουμε έναν στρατό που να είναι ικανός να υπερασπιστεί τη χώρα απέναντι σε μια στρατιωτική επίθεση, σε έναν βάναυσο επιθετικό πόλεμο".  Η αντίφαση είναι αυταπόδεικτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail