Το πλοίο του Ζελένσκι "δώσε μου περισσότερα χρήματα" πρόκειται να βυθιστεί στο Νταβός

Photo: openverse.org by President Of Ukraine is licensed under CC0 1.0
See more at https://english.pravda.ru/world/158644-zelensky_davos/
Ο Ουκρανός πρόεδρος ξεκίνησε την τελευταία ίσως περιοδεία του στο εξωτερικό. Επισκέφθηκε τις χώρες της Βαλτικής και πήγε σε φόρουμ στο Νταβός.

Ο Volodymyr Zelensky μπορεί να βρει υποστήριξη μόνο από εκείνους που μπορεί να είναι εξίσου ανεπαρκείς με τον ίδιο. Εδώ μιλάμε για πολιτικούς της Βαλτικής.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ενώ βρισκόταν στη Λιθουανία, ο πρόεδρος της Ουκρανίας δήλωσε ότι "ο Πούτιν δεν θα τερματίσει τον πόλεμο με τους γείτονές του μέχρι να τον τερματίσουμε όλοι μαζί". Αυτό είναι ένα τρομοκρατικό κάλεσμα, καθώς ο κορυφαίος αξιωματούχος κάθε χώρας έχει διεθνή ασυλία.

Ο Ζελένσκι έθεσε και πάλι το θέμα της ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ αναμένοντας "τουλάχιστον ένα συγκεκριμένο βήμα" από τη Δύση σε αυτή την πορεία. Δυτικοί πολιτικοί έχουν επανειλημμένα πει ότι αυτό είναι αδύνατο.

Στην Εσθονία, ο Ζελένσκι υποστήριξε πως η Ουκρανία δεν πρόκειται να κάνει καμία παύση στην στρατιωτική σύγκρουση προς όφελος της Ρωσίας, επειδή το αποφάσισε ο ίδιος. Η Ρωσία θα εκμεταλλευόταν ένα τέτοιο διάλειμμα για να επανεξοπλίσει τα στρατεύματά της.

"Καταλαβαίνουμε πόσα παράγουν σήμερα, πόσα μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυροβόλα κατασκευάζουν την ημέρα. Βλέπουμε τι τους λείπει. Έχουν σοβαρές ελλείψεις σε μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυροβολικό και πυραύλους. Δεν μπορούν να το συνεχίσουν. Ναι, έχετε δίκιο, ο κόσμος δεν προλαβαίνει να αναπληρώσει ούτε τις ουκρανικές αποθήκες. Αλλά ο κόσμος βοηθάει σήμερα την Ουκρανία και η Ρωσία έχει έλλειμμα. Δώστε τους μια ευκαιρία, πάρτε ένα ρίσκο, αν δώσουμε 2-3 χρόνια στη Ρωσία - τότε μπορούν να μας πατήσουν, δε θα πάρουμε τέτοιο ρίσκο. Δόξα τω Θεώ όλα αυτά λύνονται στην Ουκρανία. Σίγουρα δεν θα γίνουν παύσεις υπέρ της Ρωσίας", δήλωσε ο Ζελένσκι.

Εκτός από τη δυσκίνητη παρουσίαση του θέματος, ο Ζελένσκι ανέφερε ένα πρόβλημα που στην πραγματικότητα δεν υπήρχε. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, το ρωσικό αμυντικό συγκρότημα είναι πιο ισχυρό από ποτέ. Με άλλα λόγια, ο Zelensky είπε στους δυτικούς ομολόγους του ότι λένε ψέματα για τη ρωσική αμυντική βιομηχανία.

Ο Εσθονός πρόεδρος Alar Karis δήλωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου ότι θα πρέπει να επιτραπεί στην Ουκρανία να χτυπήσει ρωσικά εδάφη. Ο Karis προφανώς ζητάει μια πολύ απότομη, ακόμη και πυρηνική κλιμάκωση της σύγκρουσης.

Καθ' όλη τη διάρκεια της περιοδείας του, ο Ζελένσκι μίλησε για "διμερείς εγγυήσεις ασφαλείας" - υποχρεώσεις που η Ουκρανία επιδιώκει να αποκτήσει από τους δυτικούς εταίρους της. Το μόνο που μένει είναι να αναρωτηθεί κανείς ποιες εγγυήσεις θέλει να λάβει ο Ουκρανός ηγέτης από τις χώρες της Βαλτικής, διότι τις χρειάζονται και οι ίδιες.

'Δώστε μου περισσότερα χρήματα', λέει ο Zelensky

Σύμφωνα με το ουκρανικό κανάλι Telegram Legitimny, το κύριο καθήκον του Zelensky είναι να πείσει την ΕΕ να μεταφέρει τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία στην Ουκρανία. Η Δύση δεν πρόκειται να δώσει τίποτα στην Ουκρανία, υποθέτουν οι συντάκτες του καναλιού. Η Ουκρανία μπορεί να πάρει τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία μόνο αν ξεσπάσει ο Γ' Παγκόσμιος Πόλεμος στο εγγύς μέλλον.

Πράγματι, οι Ευρωπαίοι επιχειρηματίες έχουν υποστεί απώλειες δισεκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων αφού αποκόπηκαν από την τεράστια ρωσική αγορά. Τώρα θέλουν αποζημιώσεις από τις κυβερνήσεις τους. Έτσι μπορεί να ξοδέψουν τα δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία.

Ο Μπάιντεν έπαιξε το ρόλο του, όπως ακριβώς και ο Ζελένσκι

Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν ο Ζελένσκι να παρουσιάσει "ένα σαφέστερο σχέδιο πολέμου", αναφέρει το Bloomberg. Οι Ρεπουμπλικάνοι δεν γνωρίζουν ποια είναι η στρατηγική των ΗΠΑ στην Ουκρανία, ποιο μπορεί να είναι το τελικό αποτέλεσμα και πώς μπορούν να ελέγξουν τη χρήση των χρημάτων των φορολογουμένων.

Οι Ρεπουμπλικάνοι θέτουν αυτά τα ερωτήματα ρητορικά, επειδή η ήττα της Ουκρανίας στη σύγκρουση με τη Ρωσία θα τους βοηθήσει να κερδίσουν τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ. Η Ουκρανία δεν είναι ο πρωταρχικός τους στόχος. Το θέμα αυτό θα συνεχίσει να ξεθωριάζει μόνο μέχρι να πεθάνει.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail