Η μεγάλη μπλόφα του ΝΑΤΟ για τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ υλοποιείται στα δημοσιεύματα των ταμπλόιντ

Photo: Pravda.Ru
Η Γερμανία μπλοφάρει για τα πολεμικά σχέδια ΝΑΤΟ-Ρωσίας που διαρρέει η Bild

Οι χώρες του ΝΑΤΟ προωθούν επίμονα την ιδέα για επικείμενη επίθεση της Ρωσίας στην Ευρώπη. Θέλουν επίσης οι Ευρωπαίοι να είναι προετοιμασμένοι για έναν πόλεμο μεγάλης κλίμακας με τους Ρώσους.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Σύμφωνα με έγγραφα της Bundeswehr που αποκάλυψε η γερμανική ταμπλόιντ Bild στις 15 Ιανουαρίου, ο πόλεμος μπορεί να ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2025. Ωστόσο, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της ΕΕ δήλωσαν αργότερα πως όλα αυτά θα μπορούσαν να είναι "μια επιλογή για την εξέλιξη των γεγονότων", ένα "φανταστικό σενάριο" ή ένα "πιθανό μέλλον".

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Γερμανοί στρατιωτικοί πιστεύουν έτσι πως η Ουκρανία θα χάσει οριστικά το 2024 και θα πάψει να υπάρχει ως κυρίαρχο κράτος. Οι αναγνώστες της Bild έγραψαν στα σχόλια του άρθρου: "Όπως επί Χίτλερ, μόνο με πυρηνικό όπλο".

Πιστεύεται ότι:

- Η Ρωσία θα ξεκινήσει ένα νέο κύμα επιστράτευσης και θα στρατολογήσει άλλους 200.000 ανθρώπους το Φεβρουάριο του 2024,
- Την άνοιξη, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θα απωθήσουν τον ουκρανικό στρατό και θα εξαπολύσουν μαζικές κυβερνοεπιθέσεις και άλλες μορφές υβριδικού πολέμου στις χώρες της Βαλτικής τον Ιούλιο,
- Τα κράτη της Βαλτικής θα συνεχίσουν τις πολιτικές διακρίσεων σε βάρος του ρωσόφωνου πληθυσμού,
- Μέχρι τον Οκτώβριο, μέρος των στρατευμάτων θα μεταφερθεί στο Καλίνινγκραντ για να ξεκινήσει μια συνοριακή σύγκρουση στην περιοχή του διαδρόμου Suwalki. Οι Ρώσοι θα καταλάβουν το διάδρομο και θα αποκτήσουν άμεση πρόσβαση στο Καλίνινγκραντ".

Το σενάριο αυτό υπονοεί ότι η Ρωσία, με την υποστήριξη της Λευκορωσίας, θα αναπαράγει την κατάσταση του 2014 στο έδαφος του ΝΑΤΟ. Η συμμαχία θα αντιδράσει το Μάιο του 2025 και θα μεταφέρει 300.000 στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων 30.000 Γερμανών, στην ανατολική πλευρά.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα αντιπολεμικά αισθήματα είναι έντονα στον πληθυσμό όλων των χωρών της ΕΕ, ιδίως της Γερμανίας. Ωστόσο, οι γερμανικές αρχές θέλουν να παίξουν το χαρτί του πολέμου με τη Ρωσία για να αποσπάσουν την προσοχή από τα εσωτερικά προβλήματα.

Εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει το δημοσίευμα της Bild. Είπε μόνο ότι "λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους την πιθανή απειλή".

"Ανεξάρτητα από αυτό, φυσικά και αναλύουμε τις τρέχουσες προκλήσεις στον τομέα της πολιτικής ασφαλείας. Σε αυτές περιλαμβάνεται και η απειλή από τη Ρωσία. Αυτή η ανάλυση αντικατοπτρίζεται, για παράδειγμα, σε ασκήσεις ή στο σχεδιασμό", δήλωσε εκπρόσωπος της Bundeswehr.

Ο διευθυντής του Κέντρου Στρατηγικών Επικοινωνιών του ΝΑΤΟ Janis Sarts δήλωσε αργότερα πως το έγγραφο που περιέγραψε η Bild στο άρθρο της ήταν απλώς ένα εκπαιδευτικό σενάριο με μια "φανταστική κατάσταση" για να δοκιμαστούν οι δυνατότητες της συμμαχίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες διεξάγουν τακτικά στρατιωτικές ασκήσεις όπου Αμερικανοί στρατιώτες προσπαθούν να καταλάβουν τη Μόσχα. Η Γερμανία θέλει επίσης να εκπαιδεύσει το στρατιωτικό της μυαλό για τον "πόλεμο με τη Ρωσία", παρόλο που ο τελευταίος Γερμανός πολεμιστής που ήθελε να συμβεί αυτό ήταν ο Αδόλφος Χίτλερ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της STRATCOM, τα προηγούμενα σενάρια ήταν εντελώς φανταστικά, με ανύπαρκτες χώρες και γεωγραφία, αλλά σήμερα προτιμούν να χρησιμοποιούν πραγματικές χώρες και γεωγραφία.

Η ρητορική περί επικείμενης επίθεσης της Ρωσίας στην Ευρώπη έχει χρησιμοποιηθεί και στο παρελθόν στην ιστορία. Όλη η συζήτηση για την ανάγκη προετοιμασίας για πόλεμο με τη Ρωσία αναδύεται από το βασίλειο του Τρίτου Ράιχ που μεθόδευσε την επίθεση στην ΕΣΣΔ με το πρόσχημα της απειλής μιας τέτοιας επίθεσης από τη Σοβιετική Ένωση.

Ως εκ τούτου, η Ρωσία δε θα πρέπει απλώς να απορρίπτει τέτοιες δημοσιεύσεις. Όπως δείχνει η ιστορία, οι Ευρωπαίοι είναι σοβαροί και πρακτικοί όταν πρόκειται για πολεμικές προετοιμασίες.

Η Εσθονία δεν το κρύβει καθόλου. Η Εσθονή πρωθυπουργός Kaja Kallas δήλωσε στους Times πως η Ευρώπη έχει τρία έως πέντε χρόνια πριν "η Ρωσία αποτελέσει σοβαρή απειλή για την ανατολική πτέρυγα των χωρών του ΝΑΤΟ".

"Η Ρωσία σχεδιάζει πράγματι επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας στη ζώνη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης. <...> Η Ρωσία δεν έχει ακυρώσει τους στόχους της ειδικής επιχείρησης και θα προχωρήσει μόνο προς τα εμπρός. Είναι ανοιχτό μυστικό ότι ο ρωσικός στρατός έχει ήδη στρατολογήσει σχεδόν 500.000 εθελοντές", δήλωσε στο MK ο Αντρέι Κλίντσεβιτς, επικεφαλής του Κέντρου Μελέτης Στρατιωτικών και Πολιτικών Συγκρούσεων.

Η Ρωσική Ομοσπονδία δεν σχεδιάζει καμία επιστράτευση. Επιπλέον, οι ισχυρισμοί περί ανοίγματος ενός ακόμη μετώπου στην Ευρώπη ή εισβολής της Ρωσίας στις χώρες της Βαλτικής "στερούνται λογικής αιτιολόγησης".

"Πρώτον, πρόκειται για χώρες του ΝΑΤΟ. Καταλαβαίνουμε ότι μια άμεση ένοπλη σύγκρουση μεταξύ της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ θα οδηγήσει στη χρήση πυρηνικών όπλων. Εάν το ΝΑΤΟ θελήσει ξαφνικά να προκαλέσει σύγκρουση και να αποκλείσει το Καλίνινγκραντ από όλες τις πλευρές, τότε η Ρωσία θα ξεμπλοκάρει την περιοχή αυτή στρατιωτικά, φυσικά. Θα χρησιμοποιηθούν διάφορα όπλα για τον σκοπό αυτό και τους προειδοποιήσαμε γι' αυτό", κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail