Πεντάγωνο: Οι ΗΠΑ δεν αναζητούν σύγκρουση με το Ιράν, αλλά δε θα επιτρέψουν να απειληθεί ο στρατός τους

ΑΡ Photo / ΑΙex Βrandοn
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιδιώκουν σύγκρουση με το Ιράν, αλλά δεν θα επιτρέψουν να τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των δυνάμεών τους στη Μέση Ανατολή, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πάτρικ Ράιντερ.

"Δεν επιδιώκουμε μια ευρεία σύγκρουση με το Ιράν. Δεν επιδιώκουμε σύγκρουση με αυτές τις ομάδες. Αλλά δεν πρόκειται να μείνουμε αμέτοχοι και να επιτρέψουμε να απειληθούν οι δυνάμεις μας και να μην παρέχουμε ισχυρή ασφάλεια", δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, σχολιάζοντας τις επιθέσεις εναντίον του αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού στη Μέση Ανατολή.

Ο Ράιντερ πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να συνεργάζονται με τους Ιρακινούς εταίρους για να διασφαλίσουν την ασφάλεια και την προστασία των δυνάμεών τους στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail