Το Κίεβο ετοιμάζεται για τη ρωσική επίθεση σε νέο μέτωπο

Freepen.gr - Ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πύραυλοι συνεχίζουν να καταστρέφουν τις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές. Η χθεσινή νύχτα δεν αποτέλεσε εξαίρεση, γράφει το southfront.press.

Ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Χερσώνα, Σούμι και Χάρκοβο, καθώς και στις ουκρανικές μετόπισθεν περιοχές κοντά στις γραμμές του μετώπου.

Εκρήξεις βροντοφώναξαν στην Konstantinovka που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του ουκρανικού στρατού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Χτυπήματα έπληξαν το ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό στο Κουράχοβο, προς το οποίο προελαύνουν τα ρωσικά στρατεύματα μετά την απελευθέρωση της Μαριίνκα.

Η παραμεθόρια περιοχή του Χάρκοβο δέχεται μαζικές ρωσικές επιθέσεις σχεδόν κάθε βράδυ. Συγκεκριμένα, τα ρωσικά πλήγματα εντάθηκαν μετά την ουκρανική τρομοκρατική επίθεση εναντίον αμάχων στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς.

Αναφέρθηκε ότι αρκετές ακόμη στρατιωτικές-βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιοχή του Χάρκοβο υπέστησαν ζημιές ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων χθες το βράδυ. Οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τουλάχιστον τρία πλήγματα.

Ένας από τους στόχους ήταν το τοπικό εργοστάσιο αεροσκαφών, το οποίο αναβαθμίστηκε για την παραγωγή πυραύλων και πυραύλων κρουζ πριν από μερικά χρόνια. Αποθήκες με στρατιωτικό εξοπλισμό καταστράφηκαν επίσης στην περιοχή του αεροδρομίου Χάρκοβο-Σέβερνι.

Οι περιοχές ανάπτυξης στρατιωτικού ουκρανικού προσωπικού και εξοπλισμού στα ανατολικά της περιοχής του Χάρκοβο δέχθηκαν επίσης επιθέσεις. Τα πλήγματα αναφέρθηκαν στο Κουπιάνσκ.

Την προηγούμενη ημέρα, Ουκρανοί στρατηγοί, με επικεφαλής τον υπουργό Άμυνας, ήρθαν εκεί για να πραγματοποιήσουν επιχειρησιακή συνάντηση με τους διοικητές του ουκρανικού στρατού.

Παρά τις προσπάθειες του διοικητή των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων να διαβεβαιώσει το κοινό πως ο ουκρανικός στρατός δεν έχει "κανένα πρόβλημα" κοντά στο Κουπιάνσκ, η στρατιωτική ηγεσία ενδιαφέρθηκε πολύ για την κατάσταση στην περιοχή αυτή. Οι αναφορές από το μέτωπο επιβεβαιώνουν ότι οι ουκρανικές μονάδες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην περιοχή αυτή, κυρίως λόγω της έλλειψης εκπαιδευμένων εφεδρειών.

Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να αναπτύξει στρατηγικές εφεδρείες για την ενίσχυση της άμυνας σε άλλα μέτωπα, όπου οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την ενεργό επίθεσή τους.

Η επίσκεψη της ανώτατης στρατιωτικής ηγεσίας στο Κουπιάνσκ σηματοδοτεί την αυξανόμενη σημασία αυτής της περιοχής, όπου, όπως φαίνεται, καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει πραγματοποιήσει επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας τους τελευταίους μήνες. Παρά τις συνεχείς τοπικές επιθέσεις του ρωσικού στρατού, ο ουκρανικός στρατός προσπαθεί να κρατήσει τις θέσεις του και να αποτρέψει τη διάσπαση της άμυνάς του.

Μπορεί να υποτεθεί ότι η ουκρανική διοίκηση προετοιμάζει κάποιου είδους επιχείρηση στην περιοχή αυτή. Ωστόσο, το αντίθετο είναι πιθανό.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν μαζικά ότι η Ρωσία μπορεί να ανοίξει ένα νέο μέτωπο - στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας. Εξηγούν το ενδεχόμενο μιας ρωσικής επίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβο με εντατικοποιημένα πλήγματα, μεταξύ άλλων και κοντά στα σύνορα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail