Την "ακούσαν" στη Σουηδική Βουλή - Βρέθηκαν ίχνη κοκαΐνης στις τουαλέτες

pixabay / hpgruesen
Freepen.gr - Ίχνη κοκαΐνης ανακαλύφθηκαν κατά τη διάρκεια ανάλυσης ναρκωτικών σε τουαλέτες μέσα στο κοινοβούλιο της Σουηδίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της ταμπλόιντ Aftonbladet.

Στο δημοσίευμά της την Τετάρτη, η πολυδιαβασμένη εφημερίδα ανέφερε ότι ο δημοσιογράφος της πραγματοποίησε ελέγχους επιχρίσματος σε επτά μπάνια μέσα στο Riksdag της Στοκχόλμης με "μαντηλάκια κοκαΐνης", τα οποία μπορούν να ανιχνεύσουν ίχνη της ουσίας από επιφάνειες που έχουν έρθει σε επαφή με το ναρκωτικό.

Η εφημερίδα υποστήριξε πως τα τεστ αποκάλυψαν την παρουσία κοκαΐνης σε τέσσερις τουαλέτες μέσα στο εθνικό νομοθετικό σώμα.

"Σε όλα τα δείγματα που λάβαμε, βρήκαμε κοκαΐνη", δήλωσε σύμφωνα με την Aftonbladet ο χημικός του νοσοκομείου Άντερς Χελάντερ, ο οποίος πραγματοποίησε τη μετέπειτα ανάλυση των δειγμάτων.

Η εφημερίδα πρόσθεσε ότι το ναρκωτικό βρέθηκε σε τουαλέτες που χρησιμοποιούνται κυρίως από νομοθέτες τεσσάρων πολιτικών κομμάτων: των Σοσιαλδημοκρατών, των Σουηδών Δημοκρατών, του Αριστερού Κόμματος και των Φιλελευθέρων.

Εκπρόσωποι καθενός από τα κόμματα δήλωσαν ότι εξεπλάγησαν από τα ευρήματα της ανάλυσης, αλλά πρόσθεσαν στην Aftonbladet πως οι εν λόγω τουαλέτες είναι προσβάσιμες στο κοινό και θα μπορούσαν να έχουν χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε.

"Οι 28 τουαλέτες μας είναι διαθέσιμες σε όλους όσοι τις χρειάζονται", δήλωσε στην εφημερίδα ο Erik Kristow, υψηλόβαθμο στέλεχος των Σουηδών Δημοκρατών, προσθέτοντας ότι άνθρωποι όπως "δημοσιογράφοι, διοικητικό προσωπικό και άλλοι επισκέπτες του γραφείου μας" έχουν πρόσβαση στις εγκαταστάσεις.

Εκπρόσωπος των Σοσιαλδημοκρατών δήλωσε ότι η επικράτηση των ναρκωτικών στη σύγχρονη κοινωνία αποτελεί "μεγάλο πρόβλημα", αλλά τόνισε για τις τουαλέτες της Riksdag ότι "δεν μπορούμε να ελέγξουμε ποιος έχει πρόσβαση σε αυτά". Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κόμματος πρόσθεσε πως λαμβάνει "πολύ σοβαρά" υπόψη του τα αποτελέσματα των τεστ για ναρκωτικά.

Επικαλούμενη ανώνυμη πηγή, η Aftonbladet έγραψε ότι αυτή την εβδομάδα πραγματοποιήθηκε εσωτερική συνάντηση στο νομοθετικό σώμα κατά την οποία οι αξιωματούχοι δήλωσαν πως θα υποστηρίξουν οποιονδήποτε έχει πιθανά προβλήματα με τα ναρκωτικά. Ωστόσο, απέκλεισαν το ενδεχόμενο να γίνουν αναγκαστικά τεστ για ναρκωτικά σε νομοθέτες και υπαλλήλους του κοινοβουλίου. 

Ο Niklas Astrom, επικεφαλής της ασφάλειας του Riksdag, δήλωσε επίσης στην εφημερίδα ότι η τοπική αστυνομία είναι ενήμερη για το θέμα και ετοιμάζεται επίσημη έκθεση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail