Οι ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι σταμάτησαν οι στρατιωτικές προμήθειες στην Ουκρανία

pixabay / Cianna
Freepen.gr - Η ροή της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας προς το Κίεβο έχει πλέον σταματήσει, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Τζον Κίρμπι. Οι δηλώσεις του έγιναν εν μέσω συζήτησης στο Κογκρέσο για το αν θα συνεχιστεί η υποστήριξη της Ουκρανίας στη σύγκρουσή της με τη Ρωσία.

"Εκδώσαμε το τελευταίο πακέτο που είχαμε χρηματοδότηση για να υποστηρίξουμε, και γι' αυτό είναι κρίσιμο το Κογκρέσο να προχωρήσει σε αυτό το συμπληρωματικό αίτημα εθνικής ασφάλειας", δήλωσε ο Κίρμπι στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, παραδεχόμενος πως "η βοήθεια που [οι ΗΠΑ] παρείχαν έχει πλέον σταματήσει".

Το τελευταίο πακέτο βοήθειας ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων εγκρίθηκε από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στα τέλη Δεκεμβρίου μέσω της Προεδρικής Αρχής Απομάκρυνσης, η οποία επιτρέπει επείγουσες παραδόσεις όπλων σε συμμάχους χωρίς την έγκριση του Κογκρέσου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail