Αξιωματούχος: Οι ΗΠΑ δε θέλουν να κλιμακώσουν τις εντάσεις στη Μέση Ανατολή μετά τα πλήγματα

pixabay / 12019
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν την κλιμάκωση των εντάσεων στη Μέση Ανατολή μετά το χτύπημα των δυνάμεων του συνασπισμού σε εγκαταστάσεις του κινήματος Ανσάρ Αλλάχ (Χούτι) στην Υεμένη, δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης σε ειδική ενημέρωση.

"Δεν έχουμε καμία πρόθεση να κλιμακώσουμε την κατάσταση. Ο σκοπός αυτών των χτυπημάτων ήταν να αποδυναμωθεί η ικανότητα των Χούτι να συνεχίσουν να πραγματοποιούν αυτές τις απερίσκεπτες επιθέσεις (σε πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα)", δήλωσε ο αξιωματούχος, σχολιάζοντας τα πλήγματα των αμερικανικών και βρετανικών δυνάμεων με την υποστήριξη χωρών-εταίρων σε εγκαταστάσεις των Χούτι στην Υεμένη.

Διαβεβαίωσε ότι οι επιθέσεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη έπληξαν "πολλούς στόχους" και πως οι σύμμαχοι χρησιμοποίησαν πυρομαχικά ακριβείας στις επιθέσεις τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail