Η Ρωσία γνωρίζει πού κρύβουμε όπλα - Ουκρανία

Global Look Press / Anatolii Siryk
Freepen.gr - Η αποθήκευση όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία έχει "λίγο νόημα" λόγω της ικανότητας των ρωσικών δυνάμεων να εντοπίζουν αποτελεσματικά και να πλήττουν τέτοιες τοποθεσίες, παραδέχθηκε ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας του Κιέβου. Ο Γιούρι Ιγκνάτ προειδοποίησε επίσης ότι τα αμερικανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη F-16 θα μπορούσαν να γίνουν "καλός στόχος" για τη Μόσχα, εάν προμηθεύονταν στην Ουκρανία.

Το Κίεβο διαμαρτύρεται όλο και περισσότερο για την έλλειψη προμηθειών πυρομαχικών από τη Δύση τους τελευταίους μήνες. Ωστόσο, μιλώντας στο τοπικό μέσο ενημέρωσης Focus το Σάββατο, ο Ignat υπέδειξε πως ο ουκρανικός στρατός δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να αποθηκεύσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, λόγω της απειλής της ταχείας καταστροφής τους από τη Ρωσία.

"Δεν μπορούμε να πάρουμε έναν τεράστιο αριθμό πυραύλων", δήλωσε ο Ignat, σχολιάζοντας τα αποθέματα για τα συστήματα αεράμυνας. "Πρέπει να τα αποθηκεύσει κανείς κάπου και ο εχθρός θα το μάθει αργά ή γρήγορα".

Ο εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας παραδέχθηκε επίσης ότι δεν είχε "πολύ νόημα να τοποθετηθούν ολόκληρες αποθήκες πυρομαχικών στην Ουκρανία", καθώς οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες ήταν αποτελεσματικές στον εντοπισμό τέτοιων τοποθεσιών. Αυτό ίσχυε και για τα μαχητικά αεροσκάφη F-16, δήλωσε, ρωτώντας: "Θα φτάσουν απλώς εδώ και θα γίνουν ένας καλός στόχος για τον εχθρό;".

Μιλώντας το Σάββατο, ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας παραδέχθηκε επίσης πως η ουκρανική αεράμυνα θα εξακολουθούσε να είναι αναποτελεσματική έναντι των ρωσικών επιθετικών δυνατοτήτων, ανεξάρτητα από τις δυτικές προμήθειες, επικαλούμενος τον τεράστιο αριθμό των πυραύλων S-300 που διαθέτει η Μόσχα, γεγονός που καθιστά αδύνατη την κατάρριψή όλων τους. Τα σοβιετικής κατασκευής συστήματα S-300 έχουν σχεδιαστεί κυρίως για την αεράμυνα και είναι ικανά να αναχαιτίζουν τόσο πυραύλους κρουζ όσο και βαλλιστικούς πυραύλους, καθώς και να καταρρίπτουν αεροσκάφη. Ταυτόχρονα, μπορούν δυνητικά να χρησιμοποιηθούν και για την προσβολή επίγειων στόχων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail