Το ΝΑΤΟ χρησιμοποιεί ουδέτερες χώρες για να εξοπλίσει την Ουκρανία

Freepen.gr - Η έλλειψη πυρομαχικών πυροβολικού αναγκάζει την Ουκρανία να αναζητήσει νέες πηγές για την αναπλήρωση των αποθηκών πυρομαχικών. Οβίδες ινδικής κατασκευής εθεάθησαν πρόσφατα σε υπηρεσία με τον ουκρανικό στρατό.

Ουκρανοί στρατιώτες κινηματογράφησαν με υπερηφάνεια τα ινδικά βλήματα των 155 χιλιοστών M1A4 ERFB/BT, αποκαλύπτοντας πιθανότατα τις μυστικές προμήθειες στο καθεστώς του Κιέβου.

Η χρήση αυτών των όπλων είναι απίθανο να προσφέρει στον ουκρανικό στρατό κάποιο πλεονέκτημα. Τα βλήματα πυροβολικού M1A4 ινδικής κατασκευής, όταν χρησιμοποιούνται πυροβόλα L39, μπορούν να πλήξουν στόχους σε απόσταση έως και 24 χιλιομέτρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, μπορούν να φτάσουν σε απόσταση βολής 35 χιλιομέτρων όταν βάλλονται από πυροβόλα L52.

Οι αρχές της Ινδίας δήλωσαν την πλήρη ουδετερότητά τους και είχαν προηγουμένως αρνηθεί κάθε προμήθεια σε οποιαδήποτε από τις αντιμαχόμενες πλευρές. Πιθανώς, ο ουκρανικός στρατός έλαβε ινδικά πυρομαχικά μέσω άλλων χωρών. Οι χώρες του ΝΑΤΟ ενδέχεται να αναζητούν άλλες πηγές όπλων για την Ουκρανία λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων στις δικές τους αποθήκες. Ορισμένοι εμπειρογνώμονες υπέθεσαν ότι τα βλήματα αγοράστηκαν από την Ινδία από τη Σλοβενία και στη συνέχεια στάλθηκαν στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail