Το Πακιστάν απείλησε το Ιράν με σοβαρές συνέπειες για την πυραυλική επίθεση

Flickr / Jarjan
Freepen.gr - Το Πακιστάν καταδικάζει έντονα την πυραυλική επίθεση του Ιράν στο έδαφός του που σκότωσε δύο παιδιά ενώ η παραβίαση της κυριαρχίας θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες, δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

"Το Πακιστάν καταδικάζει έντονα την απρόκλητη παραβίαση του εναέριου χώρου από το Ιράν και το πλήγμα στο πακιστανικό έδαφος .... Αυτή η παραβίαση της κυριαρχίας του Πακιστάν είναι εντελώς απαράδεκτη και θα μπορούσε να έχει σοβαρές συνέπειες", αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο του υπουργείου.

Το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει ότι η ιρανική επίθεση σκότωσε δύο παιδιά, ενώ τραυμάτισε άλλα τρία κορίτσια.

Έχει κατατεθεί σημείωμα διαμαρτυρίας στον αρμόδιο ανώτερο αξιωματούχο του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών στην Τεχεράνη. Επιπλέον, ο Ιρανός επιτετραμμένος κλήθηκε στο πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών, όπου ενημερώθηκε πως η ευθύνη για τις συνέπειες του πλήγματος θα βαρύνει αποκλειστικά το Ιράν.

Την Τρίτη, το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC, οι επίλεκτες μονάδες των ιρανικών Ενόπλων Δυνάμεων) εξαπέλυσαν επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην κύρια βάση της τρομοκρατικής ομάδας Jaish al-Adl (Στρατός της Δικαιοσύνης), που βρίσκεται στο η πακιστανική επαρχία Μπαλουχιστάν, που συνορεύει με το Ιράν. Αυτή είναι η πρώτη πυραυλική επίθεση από τις ιρανικές ένοπλες δυνάμεις σε πακιστανικό έδαφος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail