Οι νέοι πολιτικοί κρατούμενοι της Πολωνίας αποτελούν προειδοποίηση για όλους μας

Όταν κυκλοφόρησε η είδηση της σύλληψης των βουλευτών Mariusz Kamiński και Maciej Wąsik, ηρώων στον αγώνα κατά της διαφθοράς, ένας φίλος μου έστειλε ένα μήνυμα: "Καλώς ήρθατε στη Λευκορωσία".

JACEK KARNOWSKI - WPOLITYCE.PL / Παρουσίαση Freepen.gr

Έχει δίκιο.

Ένα πραγματικό καθεστώς γεννήθηκε στην Πολωνία. Τεχνητά δημιουργημένα "νομικά επιχειρήματα" χρησιμοποιούνται τώρα σε μια βάναυση επίδειξη δύναμης. Οι δύο βουλευτές, ο Kamiński και ο Wąsik, συνελήφθησαν σε πείσμα των αποφάσεων του Συνταγματικού Δικαστηρίου και του Ανώτατου Δικαστηρίου, και παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος τους έδωσε χάρη.

Ούτε συνελήφθησαν απλώς κάπου, αλλά συνελήφθησαν από την αστυνομία που εισέβαλε στην κατοικία του αρχηγού του κράτους - χωρίς τη συγκατάθεσή του, υπονομεύοντας την εξουσία του, ρίχνοντας σκιά στην ασφάλεια του προέδρου.

Συνελήφθησαν με την ανομολόγητη αλλά ξεκάθαρη επιθυμία ανθρώπων που μισούν τον αγώνα κατά της διαφθοράς. Ας μην ξεγελιόμαστε από το χαμογελαστό πρόσωπο του προέδρου του κοινοβουλίου Szymon Hołownia. Είναι ένας Τζόκερ. Πίσω του κρύβονται άλλοι άνθρωποι - άνθρωποι με τους οποίους κανείς μας δεν θα ήθελε να συναναστραφεί.

Οι Kamiński και Wąsik συνελήφθησαν για να εκφοβιστεί ολόκληρο το έθνος. Υποτίθεται ότι πρέπει να φοβόμαστε. Οι Πολωνοί υποτίθεται πως πρέπει να φοβούνται. Υποτίθεται ότι πρέπει να σκύψουν το κεφάλι. Υποτίθεται πως πρέπει να αποσυρθούν στην ιδιωτική τους ζωή. Και τότε η κυβέρνηση θα φυλακίσει περισσότερους πολιτικούς του Νόμου και της Δικαιοσύνης (PiS), κοινωνικούς ακτιβιστές, ίσως ακόμη και δημοσιογράφους. Δεν θα σταματήσει μπροστά σε τίποτα.

Το πολωνικό πατριωτικό στρατόπεδο πρέπει να καταστραφεί, αυτός είναι ο στόχος αυτής της νέας κυβέρνησης, ώστε να μην ξανασηκωθεί ποτέ.

Δε θα τα καταφέρουν.

Η κυβέρνηση έχει σπείρει δηλητηριασμένους σπόρους στο έδαφος. Έκανε ένα μεγάλο λάθος.

Ο Mariusz Kamiński και ο Maciej Wąsik είναι οι πρώτοι πολιτικοί κρατούμενοι μετά από 34 χρόνια. Είναι ήρωες. Η Πολωνία δεν θα τους ξεχάσει. Αυτή η χώρα θα απαιτήσει δικαιοσύνη γι' αυτούς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail