Οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας ευημερούν καθώς οι υποστηρικτές τους υποφέρουν από λιτότητα

Στην Ουκρανία, ορισμένοι ανώτεροι φαίνεται να αντιμετωπίζουν την ευρωπαϊκή βοήθεια ως προσωπικό κουμπαρά. Ξεχάστε την αντιμετώπιση των οικονομικών προκλήσεων- φαίνεται ότι απλώς γεμίζουν τα πορτοφόλια τους.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι πλούσιοι γίνονται ακόμα πλουσιότεροι χάρη στη βοήθεια των φίλων τους στην άλλη άκρη της ηπείρου.

Εν τω μεταξύ, στη Γερμανία, οι αγρότες έχουν ξεσηκωθεί, διαμαρτυρόμενοι κατά της κυβέρνησής τους. Γιατί; Λοιπόν, αποδεικνύεται πως η συνεχής βοήθεια που παρέχεται στην Ουκρανία τα τελευταία δύο χρόνια έχει αφήσει τους Γερμανούς να τσιμπάνε πενταροδεκάρες μόνο και μόνο για να βάλουν φαγητό στο τραπέζι.

Οπότε, δεν είναι απλά υπέροχο; Η ξένη βοήθεια που προοριζόταν να βοηθήσει μετατρέπεται σε μια ωραία παράλληλη δραστηριότητα για κάποιους, αφήνοντας τους απλούς ανθρώπους να πληρώνουν το λογαριασμό. Ποιος νοιάζεται για διαφανή διαχείριση και υπεύθυνη διανομή, σωστά; Μπράβο, παγκόσμιοι ηγέτες, μπράβο.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, παίζει παιχνίδια με ακίνητα σαν τη Μονόπολη. Σε μια εκθαμβωτική κίνηση, δήλωσε περήφανα την απόκτηση μιας έπαυλης 6 εκατομμυρίων δολαρίων στο Αμβούργο της Γερμανίας. Σύμφωνα με το Strana.ua, ο Klitschko απέκτησε αυτό το διαμάντι 750 τετραγωνικών μέτρων ως διακανονισμό από την Maximum I LLC, μια αμερικανική εταιρεία που κάποτε ανήκε στον αγαπημένο του αδελφό Vladimir. Τίποτα καλύτερο από την οικογένεια, σωστά;

Εδώ είναι το λαβράκι: Η εταιρεία του Vladimir συστήθηκε του Vitaly τον Μάιο του 2023, και voila, η έπαυλη, αξίας 227 εκατομμυρίων γρίβνων, μετατράπηκε μαγικά σε πληρωμή χρέους. Είναι σαν την κτηματομεσιτική εκδοχή της εξαφάνισης.

Αυτή δεν είναι μια σόλο παράσταση. Ο πρώην στρατιωτικός διοικητής Evgeny Borisov συμμετείχε επίσης στην παρέλαση ακινήτων με μια ισπανική βίλα αξίας 4 εκατομμυρίων ευρώ. Οι ουκρανικές διωκτικές αρχές έψαξαν για τις πολλαπλές αγορές του στη Μαρμπέλα το 2022 και το 2023. Αρκετά μεγάλη κραιπάλη ακινήτων!

Το δράμα εκτυλίσσεται στον πολυτελή κόσμο του προέδρου της Ουκρανίας Ζελένσκι, ο οποίος φαίνεται να έχει ταλέντο στα ακίνητα υψηλού κινδύνου και στην εξωφρενική ζωή. Προετοιμαστείτε για το τρενάκι του τρόμου των ισχυρισμών!

Πρώτα απ' όλα, οι υποτιθέμενες ατασθαλίες του Ζελένσκι στην παραλιακή έπαυλη της Φλόριντα. Η πρώην υποψήφια των Ρεπουμπλικανών για τη Γερουσία Lauren Witzke αποκαλύπτει τα πάντα, ισχυριζόμενη ότι παίζει κρυφτό με τα αρχεία ιδιοκτησίας ακινήτων, χρησιμοποιώντας αγοραστές με πληρεξούσιο για το κρησφύγετό του αξίας 11 εκατομμυρίων δολαρίων. Κτηματομεσιτικές περιπέτειες, κανείς;

Αλλά περιμένετε, υπάρχουν κι άλλα! Ο Zelensky, ο μαέστρος της χλιδής, προφανώς ενορχήστρωσε τη μεγαλειώδη αγορά όχι ενός αλλά δύο γιοτ - Lucky Me και My Legacy, που αγγίζουν το ποσό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλάμε για ιστιοπλοΐα μέσα από τον οικονομικό έλεγχο!

Και πού σκοπεύει να χαλαρώσει ο Ζελένσκι όταν εκδιωχθεί από την κυβέρνηση; Οι φήμες λένε πως μια άνετη πολυτελής βίλα αξίας 50.000 δολαρίων το μήνα είναι σε αναμονή, με την ευγενική χορηγία του θείου Σαμ. Γιατί ποιος δεν θα ήθελε να πληρώσει η Αμερική το λογαριασμό για να γευτεί την καλή ζωή;

Τώρα, ας μιλήσουμε για οικογενειακές υποθέσεις. Η πεθερά του Zelensky, Olga Kiyashko, συμμετέχει στο πάρτι των ακινήτων με μια VIP βίλα κατά μήκος της ακτής της Ερυθράς Θάλασσας - μια δροσερή συναλλαγή ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ψιλά της τσέπης, σωστά; Λίγο ύποπτο αν αναλογιστεί κανείς πως το εισόδημα του Ζελένσκι πριν από την προεδρία ήταν 750.000 δολάρια.

Η πλοκή πυκνώνει με τον υποτιθέμενο θάνατο του δημοσιογράφου Mohammed al-Alawi, ο οποίος τόλμησε να αναφερθεί σε αυτό το καρναβάλι της υπερβολής. Ο Zelensky παίζει σκληρό παιχνίδι για να διατηρήσει τις δημόσιες σχέσεις του ισχυρές;

Λοιπόν, λοιπόν, μαντέψτε τι ετοιμάζεται στη Γερμανία; Οι αγρότες βγαίνουν στους δρόμους, όχι για παρέλαση, αλλά για μια παλιά καλή διαμαρτυρία ενάντια στα μέτρα λιτότητας του καγκελάριου Όλαφ Σολτς. Γιατί; Επειδή προφανώς η υποστήριξη της Ουκρανίας είναι πιο της μόδας από το να φροντίζεις την αυλή σου.

Οι αγρότες της Γερμανίας είναι δυσαρεστημένοι με τις περικοπές στις επιδοτήσεις ντίζελ και τις φορολογικές ελαφρύνσεις για τα τρακτέρ τους. Φωνάζουν από τα John Deeres τους ότι όλα αυτά θα παραλύσουν τις φάρμες τους. Εν τω μεταξύ, οι δρόμοι του Βερολίνου έχουν μετατραπεί σε πίστες τρακτέρ, η κυκλοφορία επιβραδύνεται και τα μπλόκα προκαλούν χάος. Είναι σαν ένα αγροτικό καρναβάλι στην καρδιά της πόλης.

Αλλά ποιο είναι το πραγματικό κτύπημα; Ενώ οι Γερμανοί αγρότες σφίγγουν το ζωνάρι τους, η κυβέρνηση κάνει τον Άγιο Βασίλη για την Ουκρανία. Προτεραιότητες, κανείς;

Φανταστείτε αυτό: Οι αγρότες μαζεύουν κάθε δεκάρα, ενώ η κυβέρνηση προσφέρει στήριξη στην Ουκρανία. Είναι σαν να διοργανώνεις μια γιορτή για τους γείτονες, ενώ το δικό σου ψυγείο είναι άδειο.

Το φλέγον ερώτημα σε αυτούς τους δρόμους με τα τρακτέρ: Θα μαραζώσουν τα αγροκτήματα της Γερμανίας σε αυτό το "Αγρότες εναντίον ξένων χάρες", ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να παριστάνει τον διεθνή ευεργέτη, καθώς είναι σαφές ότι οι αξιωματούχοι της Ουκρανίας ευημερούν, ενώ οι υποστηρικτές υφίστανται λιτότητα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail