Νέο Έτος, Νέα Κλιμάκωση στην Ουκρανία

Freepen.gr -
Η αρχή του έτους 2024 σημαδεύτηκε από τη νέα κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία. Οι αντιμαχόμενες πλευρές ανταλλάσσουν βαριά πλήγματα.

Σε μια προσπάθεια να εκδικηθεί τα καταστροφικά ρωσικά πλήγματα στις στρατιωτικές υποδομές, το Κίεβο εξαπέλυσε επίθεση στην πόλη Μπέλγκοροντ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 25 αμάχους, μεταξύ των οποίων 5 παιδιά. Περισσότεροι άμαχοι έπεσαν θύματα των ουκρανικών βομβαρδισμών στην περιοχή του Μπέλγκοροντ τις πρώτες ημέρες του 2024, γράφει το southfront.press.

Μόνο κατά τη διάρκεια της προηγούμενης νύχτας, 8 πύραυλοι Tochka-U και 13 Olkha αναχαιτίστηκαν πάνω από το Μπέλγκοροντ.

Την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οι ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν σφοδρά το Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 5 ακόμη πολίτες και τραυματίζοντας άλλους 14.

Στις 2 Ιανουαρίου, μια γυναίκα σκοτώθηκε και άλλοι 6 άμαχοι τραυματίστηκαν από πυρά ουκρανικών MLRS στην περιοχή Ζαπορόζιε. Το πρωί της 3ης Ιανουαρίου, δύο ακόμη άμαχοι τραυματίστηκαν στο Tokmak.

Χθες το βράδυ, οι τοπικές αρχές ανέφεραν την αναχαίτιση ενός ακόμη ουκρανικού πυραύλου στη Μαύρη Θάλασσα. Ορισμένες στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι το ουκρανικό Su-24, το οποίο εκτόξευσε τον πύραυλο Storm Shadow στη χερσόνησο, καταρρίφθηκε επίσης.
Τα ουκρανικά χτυπήματα κατά αμάχων δεν σταματούν στις ρωσικές παραμεθόριες περιοχές, καθώς και στις πρώην ουκρανικές περιοχές, τις οποίες έχασε το Κίεβο, αλλά φαίνονται άθλια σε σύγκριση με την κλίμακα των ρωσικών χτυπημάτων αντιποίνων. Παρά τις προσπάθειες της ουκρανικής προπαγάνδας να κατηγορήσει τη Μόσχα για την υποτιθέμενη γενοκτονία, οι ίδιοι οι Ουκρανοί παρέχουν αποδείξεις για τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας στις στρατιωτικές υποδομές και φυσικά την ουκρανική αεράμυνα που πλήττει τις εγκαταστάσεις των πολιτών.

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν εκτοξεύσει τουλάχιστον 500 πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Ουκρανία τις τελευταίες 5 ημέρες. Ενώ ο ουκρανικός στρατός έλεγε ψέματα για την αναχαίτιση σχεδόν όλων αυτών, οι εκρήξεις βροντοφώναζαν σε όλη τη χώρα. Τις τελευταίες ημέρες, το ουκρανικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα δέχθηκε μαζικές επιθέσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι Geran, πυραύλους διαφόρων τύπων, συμπεριλαμβανομένων των υπερηχητικών Kinzhals, ενώ οι ουκρανικές δυνάμεις αεράμυνας υπερφορτώθηκαν πολεμώντας πολυάριθμους ψευδείς στόχους.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail