Η Ουκρανία έχει ένα δρόμο προς τη νίκη;

Όχι, ο ναύαρχος "Rachel" Levine, ένας τύπος που παριστάνει τη γυναίκα και είναι επικεφαλής του Σώματος Επιτελών της Δημόσιας Υπηρεσίας Υγείας των Ηνωμένων Πολιτειών, θα γεννήσει ένα μωρό και θα το θηλάσει πριν η Ουκρανία "κερδίσει". Προσπαθήστε να το πείτε αυτό στη "Rose Gottemoeller, λέκτορα στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ και πρώην αναπληρώτρια γενική γραμματέα του ΝΑΤΟ, και στον Michael Ryan, πρώην αναπληρωτή βοηθό υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ για την ευρωπαϊκή πολιτική και την πολιτική του ΝΑΤΟ", οι οποίοι μόλις δημοσίευσαν ένα άρθρο στο Foreign Policy, Ukraine Has a Path to Victory. Δόξα τω Θεώ που δεν βρίσκονται πλέον στην κυβερνητική υπηρεσία. Το άρθρο τους αποκαλύπτει ένα βάθος άγνοιας και αυταπάτης που κόβει την ανάσα.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ξεκινούν με αυτή την ανοησία:

Η τολμηρή επίθεση της Ουκρανίας σε ένα μεγάλο ρωσικό πολεμικό πλοίο στην κατεχόμενη Κριμαία τις πρώτες πρωινές ώρες της 26ης Δεκεμβρίου ήταν ένα ακόμη επεισόδιο στην στρατηγική του Κιέβου να αρνηθεί στη Ρωσία τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας. Με τα περισσότερα πλοία του να έχουν εκδιωχθεί από το λιμάνι της Σεβαστούπολης, ο ρωσικός στόλος της Μαύρης Θάλασσας δεν μπορεί πλέον να βρει ασφαλές καταφύγιο οπουδήποτε κατά μήκος της χερσονήσου της Κριμαίας.

Ναι. Στον φανταστικό τους κόσμο, το χτύπημα ενός γερασμένου πλοίου που βρίσκεται σε δεξαμενή στην ξηρά και δεν εξυπηρετεί κανέναν τρέχοντα στρατιωτικό σκοπό για το ρωσικό ναυτικό είναι μια σημαντική νίκη. Στη συνέχεια, προσφέρουν αυτό το κομμάτι του ακούσιου χιούμορ που σε κάνει να γελάς:

Ενώ η Ρωσία επιτίθεται με κάθε τρόπο στις υποδομές της Ουκρανίας, η ριψοκίνδυνη κίνησή της να αναπτύξει πλοία και υποβρύχια οπλισμένα με πυραύλους Kalibr στη Μαύρη Θάλασσα τα εκθέτει σε πιθανή ουκρανική επίθεση. Πρόκειται για μια σιωπηρή αναγνώριση πως η Ρωσία δεν μπορεί πλέον να εξαρτάται από τα λιμάνια και τις θέσεις εκτόξευσης της Κριμαίας.

Λόγος προς τους Gottemoeller και Ryan - σας έχουν κλειδώσει σε κελί φυλακής; Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δύο εβδομάδων η Ρωσία βομβαρδίζει την Ουκρανία με Kalibr και Iskander, βγάζοντας εκτός λειτουργίας κρίσιμες ουκρανικές αμυντικές εγκαταστάσεις, συστήματα αεράμυνας και σιδηροδρόμους. Και μαντέψτε τι; Ούτε ένα από τα ρωσικά πλοία που εκτόξευσαν ένα Kalibr δεν έχει δεχθεί επίθεση από την Ουκρανία. Ούτε ένα!

Αυτοί οι δύο είναι γνήσιοι πότες του kool aid (πρέπει να είναι εμπλουτισμένο με λίγο LSD), επειδή επιμένουν, χωρίς ούτε μια απόδειξη, πως η Ουκρανία "καταρρίπτει τακτικά την πλειονότητα των ρωσικών πυραύλων και drones που προορίζονται για ουκρανικούς στόχους". Η ημερομηνία λήξης αυτού του ανόητου ισχυρισμού ήταν η 29η Δεκεμβρίου 2023. Η Ουκρανία έχει αντιμετωπίσει αδιάκοπες ομοβροντίες ρωσικών πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών και η Ουκρανία έχει παραδεχτεί ακόμη και ότι δεν είναι σε θέση να τα καταρρίψει επειδή τα συστήματα αεράμυνας της έχουν καταστραφεί.

Οι Gootemoeller και Ryan παραδέχονται τελικά τον λόγο για την παράξενη ανάλυσή τους - φοβούνται πως όταν η Ρωσία επικρατήσει, "αυτό σημαίνει ήττα όχι μόνο για την Ουκρανία, αλλά και για τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους τους στην Ευρώπη και την Ασία". Αυτό είναι το πρόβλημα.

Ένα πράγμα κάνουν σωστά. Αναγνωρίζουν ότι η Ουκρανία, "για να επιτύχει μια τακτική επανάσταση στο χερσαίο μέτωπο που θα οδηγήσει σε επιχειρησιακή και στρατηγική επιτυχία, ... θα πρέπει να είναι πιο αποτελεσματική από αέρος". Φυσικά αυτό προϋποθέτει ότι η Ουκρανία έχει ή θα έχει μια αεροπορία που δεν θα καταρρίπτεται από τη Ρωσία. Προφανώς δεν έχουν προσέξει τι έχει συμβεί στην Ουκρανία τα τελευταία δύο χρόνια. Οι Ουκρανοί πιλότοι έχουν τη διάρκεια ζωής μιας χιονόμπαλας στο Μαϊάμι τον Ιούλιο. Ακόμα και αν η Ουκρανία είχε μερικές μοίρες F-16, αυτά τα αεροσκάφη είναι άχρηστα χωρίς πιλότους. Πού ακριβώς θα βρει η Ουκρανία πιλότους;

Αυτοί οι δύο κλόουν, οι οποίοι έχουν μηδενική εμπειρία στη διοίκηση ή στη μάχη με έναν ομότιμο στρατό, πιστεύουν σοβαρά ότι το μόνο που πρέπει να κάνει η Ουκρανία είναι να εφαρμόσει τακτικές του ΝΑΤΟ:

Η Κοινή Ομάδα Αεροπορικής Επίθεσης (JAAT) αναπτύχθηκε για να συγχρονίσει τα επιθετικά ελικόπτερα, το πυροβολικό και την στενή αεροπορική υποστήριξη από μαχητικά αεροπλάνα, ώστε να διασφαλίσει ένα συνεχές μπαράζ του εχθρού σε περίπτωση επίθεσης επίγειων δυνάμεων. Η συγκέντρωση των μέσων του ΝΑΤΟ με αυτόν τον τρόπο σχεδιάστηκε για να δώσει στις δυνάμεις της συμμαχίας τη μάζα, την ευελιξία και την ευλυγισία που απαιτούνται για να ξεπεράσουν την αριθμητική υπεροχή, να αποφύγουν έναν πόλεμο φθοράς και να αποφύγουν το είδος της αιματηρής συμπλοκής που χαρακτηρίζει το σημερινό αδιέξοδο στην Ουκρανία.

Κάθε μαγικό οπλικό σύστημα του ΝΑΤΟ που έχει αναπτυχθεί στο ουκρανικό μέτωπο έχει καταστραφεί ή ευνουχιστεί. Επιπλέον, πού ακριβώς θα βρει η Ουκρανία εκπαιδευμένους στρατιώτες και αεροπόρους ικανούς να εφαρμόσουν αυτή τη στρατηγική; Δεν υπάρχουν και δεν πρόκειται να υπάρξουν.

Οι Gottemoeller και Ryan καταλήγουν με αυτό το κομμάτι της παραφροσύνης:

Εάν η Ουκρανία μπορέσει να επιτύχει τη δυναμική στον χερσαίο πόλεμο που της ξέφυγε κατά την αποτυχημένη καλοκαιρινή της επίθεση, το Κίεβο θα έχει έναν πραγματικό δρόμο προς τη νίκη. Αυτός ο δρόμος θα περνάει μέσα από την αποδεδειγμένη ικανότητα της Ουκρανίας στη θάλασσα και στον αέρα, η οποία θα συνδυαστεί με την υιοθέτηση ενός εξελιγμένου συνδυασμού τεχνικών στο έδαφος.

Εάν; Εάν ένας βάτραχος είχε φτερά δε θα χτυπούσε τον κώλο του όταν πηδάει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail