«Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης εξελίσσεται υπέρ της Ρωσίας»

RIA Novosti / ΡΟΟL
Freepen.gr - Η Ρωσία έχει καλύτερη θέση στο ουκρανικό θέατρο επιχειρήσεων, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης ε.α. του στρατού των ΗΠΑ Ντάνιελ Ντέιβις στο κανάλι του στο YouTube, Daniel Davis/Deep Dive.

Έδειξε μια ηχογράφηση μιας ομιλίας του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος την περασμένη Τρίτη είπε ότι η αντεπίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας απέτυχε και αν συνεχιστεί αυτό, η κρατική υπόσταση της Ουκρανίας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση.

"Είναι πολύ σίγουρος για αυτό για το οποίο μιλάει. <…> Οι ρωσικές επιθέσεις έχουν ενταθεί και η Ουκρανία ξεμένει από οικονομικά. <…> Η κατάσταση στο πεδίο της μάχης εξελίσσεται όλο και περισσότερο προς όφελος της Ρωσίας", είπε ο Ντέιβις.

Σύμφωνα με τον αντισυνταγματάρχη, τα ρωσικά στρατεύματα αυξάνουν την πίεση σε όλη τη γραμμή του μετώπου και συνεχίζουν να προελαύνουν με επιτυχία. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι οι υποθέσεις της Μόσχας βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη: αναπτύσσει τη βιομηχανία, παράγει τα δικά της drones, πυραύλους, αεροπλάνα, ελικόπτερα και πυρομαχικά πυροβολικού με πολύ ταχύτερο ρυθμό από ό,τι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις λαμβάνουν εξοπλισμό από τη Δύση.

«Αν προσέξεις τι συμβαίνει στο πεδίο της μάχης, όπου κι αν κοιτάξεις, η Ουκρανία υποχωρεί. Κυριολεκτικά αρπάζουν τους ανθρώπους στο δρόμο και τους αναγκάζουν να φορέσουν στρατιωτικές στολές και να πάνε στο μέτωπο», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail