Το τουρκικό ναυτικό παρέλαβε νέα πολεμικά πλοία

Freepen.gr - Στις 19 Ιανουαρίου 2024, σε μια τελετή στο τουρκικό ναυπηγείο Sefine Shipyard στη Γιάλοβα στην ασιατική ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά, τέσσερις εθνικά κατασκευασμένες τουρκικές ναυτικές μονάδες τέθηκαν επισήμως σε υπηρεσία στο τουρκικό ναυτικό, συμπεριλαμβανομένης της επικεφαλής φρεγάτας F 515 Istanbul του εθνικού σχεδίου TF-100 του προγράμματος MİLGEM.

Εκτός από τη φρεγάτα, το ολοκληρωμένο πλοίο εφοδιασμού A 1590 Derya, το δεξαμενόπλοιο ανοικτής θαλάσσης A 575 Ütğm και το A 575 Ütğm εισήχθησαν στο τουρκικό ναυτικό. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρέστη στην τελετή.

Η κορυφαία τουρκική φρεγάτα F 515 Istanbul του εθνικού σχεδίου TF-100 του προγράμματος MILGEM κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη στο τουρκικό ναυπηγείο İstanbul Tersane Komutanlığı (Istanbul Naval Shipyard). Αρχικά, το πρόγραμμα MILGEM προέβλεπε την κατασκευή 12 κορβετών εθνικής ανάπτυξης τύπου Ada για το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό (τέσσερις μονάδες τέθηκαν σε λειτουργία στο τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό μεταξύ 2011 και 2019), αλλά στη συνέχεια αποφασίστηκε να αντικατασταθούν τα επόμενα πλοία αυτού του τύπου μετά τα τέσσερα πρώτα (MILGEM-1 έως MILGEM-4) με μεγαλύτερες μονάδες, η ανάπτυξη των οποίων ξεκίνησε στην Τουρκία - τέσσερις και στη συνέχεια οκτώ φρεγάτες του προγράμματος TF-100 (MILGEM-G).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail