Μοιάζει σαν να έχουν ανοίξει "οι πύλες της κόλασης" στην Ισλανδία καθώς ο πλανήτης μας συνεχίζει να τρέμει με άγριους κι απρόβλεπτους τρόπους

Εκείνοι που επιμένουν ότι αυτό που συμβαίνει στον πλανήτη μας είναι απολύτως «φυσιολογικό» υπέστησαν άλλο ένα πλήγμα την Τρίτη, όταν γίναμε μάρτυρες μιας απολύτως τεράστιας ηφαιστειακής έκρηξης στην Ισλανδία. Δεδομένου πως βρίσκεται ακριβώς κατά μήκος της Μεσοατλαντικής Κορυφογραμμής, η Ισλανδία βιώνει αρκετή σεισμική δραστηριότητα, αλλά ένας εξέχων ηφαιστειολόγος ονόματι Porvaldur Póroarson προειδοποιεί ότι η έκρηξη που μόλις έγινε είναι «ένα διαφορετικό πλάσμα» από οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ πριν. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η έκρηξη στη χερσόνησο του Ρέικιανες έστειλε σιντριβάνια λάβας που εκτοξεύτηκαν έως και 330 πόδια στον αέρα και οι κάτοικοι του Ρέικιαβικ προειδοποιούνται ότι το τοξικό αέριο κατευθύνεται προς αυτούς:

Οι Ισλανδοί στο Ρέικιαβικ, πρωτεύουσα της χώρας, έχουν προειδοποιηθεί πως η ρύπανση του αερίου είναι πιθανό να φτάσει στο δρόμο τους «μέσα σε ώρες».

Οι κάτοικοι της πόλης Γκρίνταβικ απομακρύνθηκαν τον περασμένο μήνα μετά από χιλιάδες σεισμούς που υπαινίχθηκαν ότι το ηφαίστειο Fagradalsfjall επρόκειτο να εκραγεί.

Και τελικά έκανε ακριβώς αυτό χθες το βράδυ, στέλνοντας σιντριβάνια λάβας ύψους 330 ποδιών να ξεχυθούν στον ουρανό από μια σχισμή μήκους 4 χιλιομέτρων που εκτείνεται στο Sundhnúkagígar.


Μπορείτε να φανταστείτε πόση δύναμη χρειάζεται για να πετάξετε γιγάντια λοφία λάβας 330 πόδια στον αέρα;

Για όσους ταξίδευαν από και προς την Ισλανδία την ώρα της έκρηξης, σίγουρα φαινόταν σαν να είχαν ανοίξει «οι πύλες της κόλασης»:

Οι παραθεριστές παρακολούθησαν τις πύλες της κόλασης να ανοίγουν από κάτω τους καθώς απογειώνονταν και προσγειώθηκαν στην Ισλανδία κατά τη διάρκεια της ηφαιστειακής έκρηξης του έθνους που έστειλε λιωμένη λάβα να εκτοξεύεται στον μαύρο ουρανό από ρωγμές στο έδαφος.

Εκπληκτικά πλάνα δείχνουν παραθεριστές με προορισμό το Suomi στη Φινλανδία να πετούν πάνω από το ηφαίστειο, με ποτάμια από πορτοκαλί μάγμα να ρέουν πάνω από την Ισλανδία σε μια θεαματική επίδειξη της δύναμης της Γης στη γη που είναι γνωστή για τη φωτιά και τον πάγο.

Άλλοι τουρίστες σε μια πτήση της Ισλανδίας από το αεροδρόμιο Keflavik προς το Βερολίνο και μια άλλη προς την Κοπεγχάγη αντιμετώπισαν σήμερα το πρωί την ίδια εκπληκτική θέα, με τη λιωμένη λάβα να εκτοξεύεται στον αέρα από κάτω και να περνάει από τη χερσόνησο Reykjanes.

Από μια ασφαλή απόσταση, αυτή η έκρηξη είναι σίγουρα πολύ όμορφη.

Αλλά τι μας λέει αυτό για το τι συμβαίνει βαθιά μέσα στον πλανήτη μας αυτήν την στιγμή;

Για όσους έζησαν κάποτε σε αυτήν την περιοχή, η ζωή δε θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

Μας λένε πως αυτό είναι ένα «χειρότερο σενάριο» επειδή αυτή η έκρηξη συνέβη πολύ κοντά σε έναν πολύ σημαντικό σταθμό γεωθερμικής ενέργειας:

Ένα ηφαίστειο στη νοτιοδυτική περιοχή της Ισλανδίας εξερράγη τη Δευτέρα, στέλνοντας θερμοπίδακες καυτής λάβας ύψους έως και 330 πόδια. Η έκρηξη εντοπίστηκε κοντά στο γεωθερμικό σταθμό Svartsengi κοντά στην πόλη Grindavík, η οποία εκκενώθηκε τον περασμένο μήνα λόγω της αύξησης της σεισμικής δραστηριότητας, αναφέρουν οι NY Times .

«Εξετάζουμε το χειρότερο σενάριο», δήλωσε ο Ισλανδός ηφαιστειολόγος Thorvaldur Thordarson, προσθέτοντας: «Η έκρηξη φαίνεται μεγάλη και μόλις δύο χιλιόμετρα μακριά από μεγάλες υποδομές».

Εν τω μεταξύ, η βόρεια Κίνα επλήγη από σεισμό μεγέθους 6,2 Ρίχτερ και έχουν ήδη επιβεβαιωθεί περισσότεροι από 100 θάνατοι:

Το Κινεζικό Κομμουνιστικό Κόμμα έχει τεκμηριώσει τους θανάτους 127 ανθρώπων μέχρι την ώρα του Τύπου την Τρίτη και εκατοντάδες τραυματισμούς ως αποτέλεσμα μιας σειράς σεισμών στη βόρεια επαρχία Gansu, ο μεγαλύτερος από τους οποίους είχε μέγεθος 6,2 Ρίχτερ.

Ο αριθμός των νεκρών είναι ήδη ο πιο φονικός σεισμός στην Κίνα από το 2010 και αναμένεται να αυξηθεί καθώς αρκετοί από τους τραυματίες βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και πολλοί ντόπιοι αγνοούνται κάτω από τα ερείπια.

Έχετε παρατηρήσει ότι μεγάλοι σεισμοί έχουν ξεσπάσει σε όλο τον πλανήτη τους τελευταίους μήνες;

Αυτό δεν είναι φυσιολογικό.

Αναφέρεται ότι αυτός ήταν «ο πιο θανατηφόρος σεισμός της Κίνας εδώ και χρόνια» και έχει προκληθεί τεράστια ζημιά επειδή έπληξε μια πολυκατοικημένη περιοχή:


Σχεδόν ολόκληρος ο τοπικός πληθυσμός βρισκόταν σε κλειστούς χώρους την ώρα του σεισμού επειδή συνέβη στη μέση της νύχτας:

Ο μεγαλύτερος σεισμός φέρεται να χτύπησε γύρω στις 3 τα ξημερώματα τοπική ώρα -που σημαίνει ότι οι περισσότεροι άνθρωποι ήταν στα σπίτια τους όταν συνέβη- και σύμφωνα με πληροφορίες κατέστρεψε «χιλιάδες» κατοικίες, αφήνοντας χιλιάδες εκτοπισμένους μέσα στο χειμώνα. Το Gansu βρίσκεται στη βόρεια-κεντρική Κίνα, συνορεύει με την Εσωτερική Μογγολία και συνήθως βιώνει βάναυσους κρύους χειμώνες.

Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο η αρχή.

Θα υπάρξουν πολύ περισσότεροι μεγάλοι σεισμοί.

Και θα υπάρξουν πολύ περισσότερες ασυνήθιστες ηφαιστειακές εκρήξεις.

Πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και εμένα, είναι πεπεισμένοι πως όλη αυτή η δόνηση σχετίζεται με τη δραματική αύξηση της ηλιακής δραστηριότητας που έχουμε δει.

Μόλις πριν από μέρες, ο ήλιος εξαπέλυσε μια γιγάντια έκλαμψη που ήταν «πιθανότατα ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά ραδιοφωνικά συμβάντα που έχουν καταγραφεί ποτέ»:

"Αυτό είναι πιθανότατα ένα από τα μεγαλύτερα ηλιακά ραδιοφωνικά συμβάντα που έχουν καταγραφεί ποτέ", έγραψε η NOAA την Πέμπτη σε μια έκθεση σχετικά με την έκλαμψη, η οποία προκαλείται από τοπικές εκρήξεις στην επιφάνεια του ήλιου που εκπέμπουν έντονες εκρήξεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Το ανησυχητικό ηλιακό συμβάν συνέβη την Πέμπτη όταν μια ενεργή ηλιακή κηλίδα με το όνομα AR 3514 εξερράγη με μια μεγάλη ηλιακή έκλαμψη κατηγορίας X.28 — την πιο ισχυρή ποικιλία που μπορεί να παράγει ο ήλιος, όπως φαίνεται σε δυσοίωνες φωτογραφίες που τραβήχτηκαν από το Solar Dynamics Observatory της NASA.

Ήταν η πιο έντονη έκρηξη που είχε δημιουργήσει το αστέρι μας από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Αυτός ο ηλιακός κύκλος ήταν πολύ πιο έντονος από ό,τι περίμεναν οι ειδικοί.

Και αυτός ο ηλιακός κύκλος δεν υποτίθεται πως θα κορυφωθεί το νωρίτερο το επόμενο έτος.

Περιμένω ακόμη περισσότερο ηλιακό χάος κατά τους επόμενους μήνες, και αυτό πιθανότατα θα σημαίνει ακόμη υψηλότερο επίπεδο σεισμικής δραστηριότητας σε όλο τον πλανήτη.

Λύστε λοιπόν και κρατηθείτε σφιχτά, γιατί θα υπάρξει ένα μεγάλο τίναγμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail