Το φθηνό φυσικό αέριο δε θα επιστρέψει - πρώην Γερμανός ΥΠΕΞ

pixabay / PublicDomainPictures
Freepen.gr - Η Γερμανία έχει πληγεί σκληρά οικονομικά τα τελευταία δύο χρόνια, μεταξύ άλλων από την απώλεια της φθηνής ενέργειας, παραδέχθηκε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ σε συνέντευξή του στην Augsburger Allgemeine που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή.

Μια βαθύτερη από την αναμενόμενη ύφεση της βιομηχανικής παραγωγής της Γερμανίας έχει επηρεάσει τους περισσότερους κλάδους τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της έλλειψης πρώτων υλών και ενέργειας, οι τιμές των οποίων έχουν εκτοξευθεί.

"Βρισκόμαστε σε μια κατάσταση στην οποία έχουμε ένα τεράστιο πρόβλημα σε οικονομικό, τεχνολογικό και πολιτικό επίπεδο ασφαλείας. Το φθηνό ρωσικό φυσικό αέριο έχει φύγει και δεν πρόκειται να επιστρέψει. Η μεγάλη κινεζική εξαγωγική αγορά έχει μετατραπεί από ευκαιρία σε απειλή", εξήγησε ο Φίσερ στη συνέντευξη.

Η κορυφαία οικονομία της ΕΕ επωφελήθηκε από τη φθηνή ρωσική ενέργεια για πάνω από δύο δεκαετίες. Βασιζόταν στην υπό κυρώσεις χώρα για το 40% των εισαγωγών φυσικού αερίου πριν από το 2022, γεγονός που την καθιστά μεταξύ των πιο σκληρά πληγέντων από τη μείωση της προσφοράς.  Δεδομένης της προηγούμενης εξάρτησής της από το ρωσικό φυσικό αέριο και της σημασίας της φθηνής ενέργειας για τη βαριά βιομηχανική οικονομία της, η Γερμανία ξεχωρίζει μεταξύ των χωρών της ΕΕ που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα οξείες δυσκολίες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail