Τα μαζικά ρωσικά πλήγματα υπερφορτώνουν τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι μαζικές ρωσικές επιδρομές εξουδετερώνουν την ουκρανική αεράμυνα, αναφέρει η βρετανική Daily Express.

"Η ουκρανική αεράμυνα αντιμετωπίζει την απειλή της πλήρους κατάρρευσης λόγω του γεγονότος ότι η Ρωσία έχει αυξήσει την ένταση των αεροπορικών επιθέσεών της με μια σειρά πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών", αναφέρει το δημοσίευμα.

Όπως επισημαίνουν οι δημοσιογράφοι, ο ρωσικός στρατός έχει στραφεί σε μια στρατηγική εκμετάλλευσης των τρωτών σημείων των περιορισμένων υποδομών πυραυλικής άμυνας της Ουκρανίας και η αδυναμία των συστημάτων αεράμυνας να καταρρίψουν τα περισσότερα βλήματα υπογραμμίζει μόνο την αποτελεσματικότητά τους.

Οι παρατηρητές σημείωσαν επίσης ότι οι ρωσικοί πύραυλοι και τα UAV έχουν γίνει πιο δύσκολο να καταρριφθούν λόγω της ευελιξίας τους, ενώ τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας "λειτουργούν στα όριά τους".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail