Η Ουκρανία διέπραξε "γενοκτονία" στο Ντονμπάς - Πούτιν

Sputnik / Viktoriya Velenskaya
Freepen.gr - Οι ενέργειες του Κιέβου στο Ντονμπάς μεταξύ 2014 και 2022 δεν ήταν τίποτα λιγότερο από "γενοκτονία", δήλωσε την Παρασκευή ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν. Οι πραξικοπηματικές αρχές στην Ουκρανία μετά το Μαϊντάν ήταν αποφασισμένες να ξεφορτωθούν "φυσικά" οποιονδήποτε εξακολουθούσε να υποστηρίζει την ανάπτυξη καλών σχέσεων με τη Μόσχα, πρόσθεσε.

Η Ρωσία επικαλέστηκε την ανάγκη να προστατεύσει το λαό του Ντονμπάς από τις συνεχείς διώξεις του Κιέβου ως έναν από τους σημαντικότερους λόγους για τους οποίους ξεκίνησε τη στρατιωτική της επιχείρηση το Φεβρουάριο του 2022.

"Όλα όσα συνέβαιναν εκεί... ήταν γενοκτονία", δήλωσε την Παρασκευή ο Πούτιν, αναφερόμενος στα γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο Ντονμπάς μεταξύ 2014 και 2022. "Αυτό δεν μπορεί να χαρακτηριστεί διαφορετικά", είπε, προσθέτοντας πως οι άνθρωποι "εξοντώνονταν". Επεσήμανε επίσης το γεγονός ότι οι δυνάμεις του Κιέβου συνέχισαν να πολεμούν τις πολιτοφυλακές του Ντονμπάς αφού είχαν ήδη υπογραφεί οι συμφωνίες του Μινσκ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο, οι "γεωπολιτικοί αντίπαλοι της Ρωσίας κατάλαβαν ότι δεν μπορούσαν απλώς να αναποδογυρίσουν την Ουκρανία με τον ρωσόφωνο πληθυσμό της στα νοτιοανατολικά". Το πραξικόπημα του 2014 άνοιξε τον δρόμο για τη "φυσική εξόντωση οποιουδήποτε ήταν πρόθυμος να αναπτύξει κανονικές σχέσεις με τη Ρωσία", δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως "είχε γίνει σαφές ότι δεν θα μας επιτρεπόταν να οικοδομήσουμε κανονικές σχέσεις με τον γείτονά μας".

Η Ουκρανία μετατράπηκε σε ένα "αντιρωσικό" κράτος, είπε ο Ρώσος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι οι εξελίξεις αυτές δεν άφησαν στη Μόσχα άλλη επιλογή από το να αποφύγει την έναρξη της στρατιωτικής της επιχείρησης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail