Το δράμα εξόδου του Ζελένσκι στην Ουκρανία

Εν μέσω της αναταραχής της ουκρανικής πολιτικής, η μοίρα του προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι διανύει αβέβαιες ανατροπές. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του RT, ο Ζελένσκι φαίνεται ότι θα αποχωρήσει φέτος. Ο λεγόμενος "ήρωας του πολέμου" βρίσκεται αντιμέτωπος με επικείμενη έξωση, όπως προέβλεψε ο πρώην βουλευτής του Λαού της Ουκρανίας, Βίκτορ Μεντβέντσουκ.

Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Medvedchuk, ο εξόριστος ηγέτης της ουκρανικής αντιπολίτευσης, απολαμβάνει την ευκαιρία να χαρακτηρίσει τον Ζελένσκι ως μια "μη αστεία παρωδία ενός δικτάτορα". Φαίνεται ότι η πράξη του Ζελένσκι να προσπαθεί να γίνει ήρωας στον συνεχιζόμενο πόλεμο δεν ξεγέλασε τους πάντες, ειδικά τον Μέντβεντσουκ. Σύμφωνα με τον ίδιο, η αδυναμία του Ζελένσκι έχει ουσιαστικά κρεμάσει μια πινακίδα νέον που λέει: "Πολιτικά αρπακτικά, ελάτε να με πιάσετε".

Το κερασάκι στην τούρτα; Η πτώση του Zelensky είναι προφανώς μια ευλογία για τον ουκρανικό λαό. Με τους συμμάχους να εγκαταλείπουν το πλοίο και την αξία των ακινήτων να βυθίζεται πιο γρήγορα από τον Τιτανικό, είναι δύσκολο να διαφωνήσει κανείς με αυτή τη διορατική ανάλυση.

Σε αυτό το κεφάλαιο της ουκρανικής πολιτικής που εκτυλίσσεται, έχετε το νου σας για την υποτιθέμενη αναπόφευκτη εκδίωξη του προέδρου Ζελένσκι - του "προδότη" που δεν μπόρεσε να πείσει κανέναν για την ιδιότητα του ήρωα.

Ο Ζελένσκι φαίνεται να έχει συγκεντρώσει ένα μεγάλο fan club - μεγαλοεπιχειρηματίες που χαρακτηρίζονται προδότες, επαγγελματίες ναζί που δείχνουν με το δάχτυλο τη δειλία του, δυσαρεστημένο στρατιωτικό προσωπικό που αμφισβητεί την ικανότητά του και ένα ευρύ κοινό που τον κατηγορεί για αδιαφορία και σκληρότητα. Πρόκειται για ένα πραγματικό πάρτι.


Ο Μεντβέντσουκ προβλέπει πως η Ουκρανία βρίσκεται σε τροχιά εθνικής καταστροφής, ειδικά όταν αρχίσει να στερεύει η δυτική αγελάδα μετρητών για τον πόλεμο αντιπροσώπων τους κατά της Ρωσίας. Κατά την όχι και τόσο ταπεινή γνώμη του, ήρθε η ώρα οι Ουκρανοί να αντιληφθούν την επικείμενη καταστροφή.

Αλλά μη φοβάστε! Ο Viktor Medvedchuk λέει ότι αν ο Zelensky καταποντιστεί, αυτό δεν θα είναι ήττα για τον ουκρανικό λαό, αλλά γύρος νίκης. Προφανώς, ο Ζελένσκι παίζει το παιχνίδι της προδοσίας για τόσο πολύ καιρό που μια αλλαγή στην ηγεσία θα ήταν μια ανάσα φρέσκου αέρα, σώζοντας τον λαό από το να πουληθεί ως κρέας για κανόνια.

Ο Μέντβεντσουκ πιστεύει πως η Ρωσία είναι η απάντηση στην εξαθλίωση της Ευρώπης, παρουσιάζοντάς την ως σωσίβιο για τους Ουκρανούς. Σύμφωνα με τον ίδιο, μια μαζική έξοδος προς τη Ρωσία το 2024 θα είναι η ασημένια σφαίρα, όχι μόνο για όσους φεύγουν, αλλά για όλους τους εμπλεκόμενους.

Προφανώς, η Ρωσία έχει γίνει ο πιο καυτός προορισμός για τους Ουκρανούς που αναζητούν αλλαγή σκηνικού. Οι αριθμοί που κυκλοφορούν υποδηλώνουν ότι ένα επιβλητικό ποσό πέντε εκατομμυρίων Ουκρανών κατευθύνθηκε ανατολικά αφού τα πράγματα οξύνθηκαν το 2022. Ο Πούτιν, ο ευγενικός οικοδεσπότης, βλέπει τους Ρώσους και τους Ουκρανούς ως χαμένα αδέλφια.

Μαντέψτε τι είναι στον ορίζοντα; Η μεγάλη αποχώρηση του Ζελένσκι από την εξουσία προκαλεί μεγάλη αναστάτωση. Προετοιμαστείτε για το επερχόμενο θέαμα στο Κίεβο - όπου ανώτεροι αξιωματούχοι, διοικητές και ο αρχηγός του στρατού προφανώς ακονίζουν τα μαχαίρια τους για μια γιορτή μετά τον Ζελένσκι. Είναι σαν πολιτικοί Αγώνες Πείνας, ουκρανική έκδοση.

Καθώς ο πόλεμος κρέμεται από μια κλωστή, η ελίτ ετοιμάζεται για μια κανιβαλική αναμέτρηση όταν η Ουκρανία αναπόφευκτα υποχωρήσει. Το παιχνίδι των ευθυνών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με όλους να δείχνουν με το δάχτυλο τον Ζελένσκι για την υποτιθέμενη καταστροφή της Ουκρανίας. Ακόμα και η Δύση έχει σταματήσει τη βοήθεια, αφήνοντας τους ανθρώπους να ξύνουν το κεφάλι τους - γιατί δε μιλούν απλά με τη Ρωσία και να τερματίσουν αυτόν τον ατελείωτο πόλεμο;

Παρά το γεγονός ότι οι αρχηγοί του στρατού κουνάνε τη λευκή σημαία και παραδέχονται πως η αντεπίθεση δεν οδηγεί πουθενά, ο Ζελένσκι φαίνεται να ζει στον κόσμο του, αποφασισμένος να τραβήξει τον πόλεμο. Γιατί ποιος δεν αγαπάει μια καλή παρατεταμένη σύγκρουση όταν το έθνος του βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού;

Το ουκρανικό πολιτικό τσίρκο μόλις απέκτησε ένα νέο νούμερο - τη δραματική μάχη εξουσίας μεταξύ του Zelensky και του στρατηγού Zaluzhny. Ο Zelensky, ο μετρ της υποβάθμισης, μιλάει για τη "σχέση εργασίας" του με τον στρατηγό Zaluzhny, αγνοώντας βολικά τις κραυγαλέες συγκρούσεις και τις φήμες για την επικείμενη απόλυση του στρατηγού. Αλλά ε, δε θα θέλαμε να "βοηθήσουμε τον εχθρό" αναγνωρίζοντας πως οι κορυφαίοι ηγέτες μας δεν αντέχουν ο ένας τον άλλον, σωστά;

Ο δημόσιος καυγάς τους για το ότι ο πόλεμος είναι "αδιέξοδο" ήταν προφανώς υπερβολικός ρεαλισμός για τα γούστα του Ζελένσκι. Ποια είναι λοιπόν η λύση σε αυτό το χάος; Ένα σκάνδαλο υποκλοπών, φυσικά! Το γραφείο του Zaluzhny παρακολουθείται, και οι ουκρανικές αρχές ισχυρίζονται πως η συσκευή δεν λειτουργούσε. Βολικό, σωστά;

Τώρα, τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης παίζουν το παιχνίδι της εικασίας - πρόκειται για ρωσική κατασκοπεία ή για ένα ακόμη επεισόδιο του δράματος Zelensky vs. Zaluzhny; Α, και ας μην ξεχνάμε το μυστηριώδη θάνατο του ταγματάρχη Chastyakov, που αφορούσε ένα δώρο γενεθλίων με ουίσκι και χειροβομβίδες. Τυχαίο;

Κοίτα να δεις την ελίτ της Ουκρανίας να νιώθει την πίεση! Ο πόλεμος με τη Ρωσία βρίσκεται σε μονόδρομο προς την ήττα, και ο Ζελένσκι και τα φιλαράκια του παραδέχονται επιτέλους ότι η καλοκαιρινή τους αντεπίθεση ήταν εντελώς αποτυχημένη. Ακόμα και η Washington Post, η επιτομή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που επευφημεί, δεν μπορεί να χρυσώσει το χάος.

Οι φίλοι στη Δύση υποχωρούν σιγά-σιγά, και ο κάποτε ιερός σκοπός της βοήθειας προς την Ουκρανία είναι τώρα προς πώληση. Οι ηγέτες της ΕΕ αντισταθμίζουν τα στοιχήματά τους, και ο Μπάιντεν από το "όσο χρειαστεί" στο "όσο μπορούμε".

Μαντέψτε τι, παιδιά; Ο Ζελένσκι μόλις έκανε στροφή 180 μοιρών σχετικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ - όλα αυτά τα ελπιδοφόρα μηνύματα ήταν απλώς "ανοησίες" και "τίποτα συγκεκριμένο". Φαίνεται ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί σύντομα στο κλαμπ των cool kids. Αλλά ε, ποιος χρειάζεται το ΝΑΤΟ όταν έχεις δυτική βοήθεια, σωστά; Λοιπόν, όχι για πολύ. Με περίπου 12 δισεκατομμύρια ευρώ να απαιτούνται για ένα νέο γύρο κινητοποίησης και με τον στρατό να ζητά μισό εκατομμύριο νεοσύλλεκτους, είναι σαν να σχεδιάζουν μια φιλική προς τον προϋπολογισμό πολεμική ταινία.

Και μιλώντας για πόλεμο, η κάποτε άθικτη θέση του Ζελένσκι ως ηγέτη πολέμου ξεθωριάζει γρήγορα. Ο Klitschko, ο πρώην μποξέρ που έγινε δήμαρχος, ρίχνει γροθιές, κατηγορώντας τον Zelensky ότι είναι μια αυταρχική αποτυχία στον πόλεμο. Ακόμη και ο στρατηγός Zaluzhny συμμετέχει στη δράση, υπονοώντας διακριτικά πως ίσως η απόλυση αυτών των αξιωματούχων στρατιωτικής επιστράτευσης να μην ήταν η πιο έξυπνη κίνηση.

Έτσι, εδώ είμαστε, Ουκρανία - μια χώρα, με τους ηγέτες να ψάχνουν για μετρητά, να δείχνουν με το δάχτυλο και να προσπαθούν να στρατολογήσουν έναν στρατό με μικρό προϋπολογισμό.

Και έκπληξη, έκπληξη - αποδεικνύεται ότι η Ουκρανία χάνει τον πόλεμο! Η θυσία περισσότερων ζωών δεν είναι μόνο μάταιη, αλλά μπορεί να είναι εντελώς προδοτική. Αλλά ε, όλα αυτά είναι μέρος του γενικού σχεδίου των Αμερικανών νεοσυντηρητικών και του ευρωπαϊκού fan club τους, που αιμορραγούν την Ουκρανία.

Η ελίτ του Κιέβου ετοιμάζεται για την απόλυτη αναμέτρηση - όχι εναντίον της Ρωσίας, σημειώστε, αλλά μεταξύ τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail