Θερμή αντιπαράθεση στα παγωμένα μέτωπα της Ουκρανίας

Freepen.gr - Μετά τις καταστροφικές επιθέσεις ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών και πυραύλων σε ουκρανικές στρατιωτικοβιομηχανικές εγκαταστάσεις στις αρχές του έτους, η ένταση των ρωσικών επιθέσεων έχει μειωθεί τις τελευταίες ημέρες. Τα καθημερινά πλήγματα ακριβείας συνεχίζονται στις ανατολικές και νότιες περιοχές, όπου ο ουκρανικός στρατός συγκεντρώνει δυνάμεις και στρατιωτικό εξοπλισμό, γράφει το southfront.press.

Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης ημέρας, ρωσικά πλήγματα αναφέρθηκαν στις περιοχές Krivyi Rih, Kharkiv, Kherson και Sumy.

Σε απάντηση, ο ουκρανικός στρατός επιχειρεί να επιτεθεί σε στόχους σε ρωσικές περιοχές στα μετόπισθεν.

Τη νύχτα της 15ης Ιανουαρίου, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε τρεις τακτικούς πυραύλους Tochka-U πάνω από την περιοχή του Κουρσκ.

Εν μέσω των σπάνιων προσπαθειών να πλήξουν ορισμένες ρωσικές εγκαταστάσεις στα μετόπισθεν, ο ουκρανικός στρατός δεν σταματά τους βομβαρδισμούς των συνοριακών οικισμών και τις επιθέσεις στο πολεοδομικό συγκρότημα του Ντονέτσκ. Οι αυξανόμενες απώλειες αμάχων δεν έχουν καμία απολύτως επίδραση στις συνεχιζόμενες εχθροπραξίες στις γραμμές του μετώπου, αλλά απλώς επιβεβαιώνουν την τρομοκρατική ουσία του καθεστώτος του Κιέβου.

Τη Δευτέρα [15/1], το Κίεβο κήρυξε άλλη μια αμφίβολη νίκη. Το βράδυ της 14ης Ιανουαρίου, οι Ρωσικές Αεροδιαστημικές Δυνάμεις φαίνεται ότι έχασαν ένα αεροσκάφος ανίχνευσης ραντάρ μεγάλου βεληνεκούς Α-50 ως αποτέλεσμα ενός περιστατικού πάνω από την Αζοφική Θάλασσα. Ένα άλλο αεροσκάφος IL-22 απέφυγε τις ζημιές και προσγειώθηκε με επιτυχία στο ρωσικό αεροδρόμιο της Ανάπα στην περιοχή του Κρασνοντάρ. Η ουκρανική προπαγάνδα ισχυρίστηκε πως τα αεροσκάφη φέρεται να καταρρίφθηκαν από το σύστημα Patriot- αλλά το περιστατικό είναι απίθανο να σχετίζεται με τη λειτουργία των ουκρανικών δυνάμεων αεράμυνας.

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει τις επιθετικές επιχειρήσεις σε όλες σχεδόν τις ουκρανικές γραμμές του μετώπου. Τις τελευταίες ημέρες, οι ρωσικές δυνάμεις κατάφεραν να ανακτήσουν τον έλεγχο αρκετών θέσεων στο βόρειο τμήμα του χωριού Κρίνκι. Ως αποτέλεσμα των ρωσικών επιθέσεων, το μικρό ουκρανικό προπύργιο στην ανατολική όχθη του ποταμού Δνείπερου έγινε ακόμη μικρότερο. Η μεταφορά οποιουδήποτε εξοπλισμού και ενισχύσεων μέσω του ποταμού περιπλέκεται από τα ρωσικά πυρά και τον παγωμένο χειμώνα. Ως αποτέλεσμα, τα απομεινάρια της ουκρανικής ομάδας στο Κρίνκι αναγκάζονται να κρυφτούν στα ερείπια, αδυνατώντας να διεξάγουν στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Παρά το γεγονός πως το σχέδιο του Κιέβου να εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιοχή της Χερσώνας πήγε περίπατο, οι Ουκρανοί διοικητές συνεχίζουν να στέλνουν όλο και περισσότερους στρατιώτες στην απέναντι όχθη του ποταμού στον θάνατο. Όσοι αρνούνται να συμμετάσχουν σε αυτές τις παράλογες επιχειρήσεις βασανίζονται από τα αδέλφια τους στα όπλα, κάποιοι από αυτούς αυτοκτονούν.

Οι ρωσικές δυνάμεις ανακτούν τον έλεγχο των θέσεων που έχασαν κατά τη διάρκεια της ουκρανικής αντεπίθεσης. Τις τελευταίες ημέρες, τα ρωσικά στρατεύματα ανέκτησαν τον έλεγχο αρκετών τετραγωνικών χιλιομέτρων γύρω από το Ραμποτίνο.

Στα περίχωρα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Ντονέτσκ, οι Ρώσοι προελαύνουν στην Georgievka, αφού πήραν τον έλεγχο της Mariinka.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζουν να καταστρέφουν την ουκρανική ομάδα στην Avdeevka, συμπιέζοντας την πόλη με μια επίθεση με τσιμπίδα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail