Η φαρσοκωμωδία της Ουκρανίας, επαναλαμβάνεται

Επιλεγμένοι παίκτες διασκορπισμένοι στα σιλό εξουσίας της Beltway, που εργάζονται επιμελώς ως αγγελιοφόροι για τους ανθρώπους που πραγματικά διευθύνουν την παράσταση στον Ηγεμόνα, έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι μια σύγκρουση με τη Ρωσία χωρίς όρια θα οδηγούσε στην κατάρρευση ολόκληρου του ΝΑΤΟ, θα αναιρούσε δεκαετίες σιδερένιας επιρροής των ΗΠΑ στην Ευρώπη και τελικά θα προκαλούσε την πτώση της Αυτοκρατορίας.

Pepe Escobar - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Παίζοντας παιχνίδια μπρα ντε φερ αργά ή γρήγορα θα συναντούσαν τις άφθαρτες κόκκινες γραμμές που είναι ενσωματωμένες στο αμετακίνητο ρωσικό αντικείμενο.

Οι ελίτ των ΗΠΑ είναι πιο έξυπνες από αυτό. Μπορεί να διαπρέπουν στο υπολογισμένο ρίσκο. Αλλά όταν το διακύβευμα είναι τόσο υψηλό, ξέρουν πότε να αντισταθμίσουν και πότε να αποσυρθούν.

Η "απώλεια" της Ουκρανίας -που αποτελεί πλέον γραφική επιταγή- δεν αξίζει να ρισκάρουν την απώλεια ολόκληρης της ηγεμονικής βόλτας. Αυτό θα ήταν πάρα πολύ για την Αυτοκρατορία να χάσει.

Έτσι, ακόμη και όταν γίνονται όλο και πιο απελπισμένοι με την επιταχυνόμενη αυτοκρατορική βουτιά σε μια γεωπολιτική και γεωοικονομική άβυσσο, αλλάζουν μανιωδώς την αφήγηση - έναν τομέα στον οποίο διαπρέπουν.

Και αυτό εξηγεί γιατί οι αποπροσανατολισμένοι Ευρωπαίοι υποτελείς στην ελεγχόμενη από το ΝΑΤΟ ΕΕ βρίσκονται τώρα σε πλήρη πανικό.

Το Νταβός αυτή την εβδομάδα προσέφερε κουβάδες από οργουελιανή σαλάτα. Τα βασικά, φρενήρη μηνύματα: Ο πόλεμος είναι ειρήνη. Η Ουκρανία δεν χάνει (τα πλάγια γράμματα δικά μου) και η Ρωσία δεν κερδίζει. Ως εκ τούτου, η Ουκρανία χρειάζεται πολύ περισσότερο οπλισμό.

Ωστόσο, ακόμη και το Νορβηγικό Ξύλο Στόλτενμπεργκ κλήθηκε να ακολουθήσει τη νέα γραμμή που έχει σημασία: "Το ΝΑΤΟ δεν κινείται προς την Ασία. Είναι η Κίνα που έρχεται κοντά μας". Αυτό σίγουρα προσθέτει ένα νέο τρελό νόημα στην έννοια της μετακίνησης των τεκτονικών πλακών.

Κρατήστε τη μηχανή του Forever Wars σε λειτουργία

Στην Ουάσινγκτον επικρατεί απόλυτο κενό "ηγεσίας". Δεν υπάρχει "Μπάιντεν". Μόνο η Ομάδα Μπάιντεν: ένα εταιρικό combo με χαμηλού κόστους αγγελιοφόρους, όπως ο de facto νεοσυντηρητικός Μικρός Μπλίνκι. Κάνουν ό,τι τους λένε οι πλούσιοι "δωρητές" και τα οικονομικά-στρατιωτικά συμφέροντα που πραγματικά διευθύνουν την παράσταση, απαγγέλλοντας μέρα με τη μέρα τις ίδιες παλιές, κορεσμένες από κλισέ ατάκες, μικροπαίκτες σε ένα θέατρο του παραλόγου.

Μόνο ένα έκθεμα αρκεί.

Δημοσιογράφος: "Οι αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη αποδίδουν;"

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών: "Λοιπόν, όταν λέτε ότι αποδίδουν, σταματούν τους Χούθι; Όχι. Θα συνεχιστούν; Ναι."

Το ίδιο σε αυτό που περνάει για "στρατηγική σκέψη" ισχύει και για την Ουκρανία.

Ο Ηγεμόνας δεν παρασύρεται να πολεμήσει στη Δυτική Ασία - όσο κι αν η γενοκτονική διάταξη του Τελ Αβίβ, σε συνδυασμό με τους αμερικανούς Ζίο-κονς, θέλει να τον σύρει σε πόλεμο με το Ιράν.

Παρόλα αυτά, η αυτοκρατορική μηχανή κατευθύνεται για να κρατήσει τη μηχανή των Αιώνιων Πολέμων σε λειτουργία, ασταμάτητα, με διαφορετικές ταχύτητες. 

Οι υπεύθυνες ελίτ είναι πολύ πιο εξειδικευμένες από όλη την ομάδα Μπάιντεν. Ξέρουν ότι δεν θα κερδίσουν σε αυτό που σύντομα θα είναι η χώρα 404. Αλλά η τακτική νίκη, μέχρι στιγμής, είναι τεράστια: τεράστια κέρδη από την ξέφρενη οπλοποίηση, την πλήρη αποδόμηση της ευρωπαϊκής βιομηχανίας και κυριαρχίας, την υποβάθμιση της ΕΕ σε υποσταθμό ταπεινού υποτελούς και από τώρα και στο εξής άφθονος χρόνος για να βρουν νέους πληρεξούσιους πολεμιστές κατά της Ρωσίας - από τους φανατικούς της Πολωνίας και της Βαλτικής μέχρι ολόκληρο τον γαλαξία των Τακφίρι-νεο ISIS.

Από τον Πλάτωνα μέχρι το ΝΑΤΟ, ίσως είναι πολύ νωρίς να δηλώσουμε πως όλα τελείωσαν για τη Δύση. Αυτό που έχει σχεδόν τελειώσει είναι η τρέχουσα μάχη, με επίκεντρο τη χώρα 404. Όπως τονίζει ο ίδιος ο Αντρέι Μαρτιάνοφ, ήταν στο χέρι της Ρωσίας, για άλλη μια φορά, "να αρχίσει να διαλύει αυτό που σήμερα έχει γίνει το σπίτι των δαιμόνων και της φρίκης στη Δύση και από τη Δύση, και το κάνει και πάλι με ρωσικό τρόπο - νικώντας το στο πεδίο της μάχης".

Αυτό συμπληρώνει τη λεπτομερή ανάλυση που εκφράζεται στη νέα χειροβομβίδα του βιβλίου του Γάλλου ιστορικού Εμανουέλ Τοντ.

Ωστόσο, ο πόλεμος απέχει πολύ από το να τελειώσει. Όπως κατέστησε για άλλη μια φορά σαφές το Νταβός, δεν πρόκειται να τα παρατήσουν.

Η κινεζική σοφία ορίζει ότι, "όταν θέλεις να χτυπήσεις έναν άνθρωπο με ένα βέλος, χτύπα πρώτα το άλογό του. Όταν θέλεις να αιχμαλωτίσεις όλους τους ληστές, αιχμαλώτισε πρώτα τον αρχηγό τους".

Ο "αρχηγός" - ή οι αρχηγοί - σίγουρα απέχουν πολύ από το να συλληφθούν. Οι BRICS+ και η απο-δολαριοποίηση μπορεί να έχουν μια ευκαιρία να το πετύχουν, ξεκινώντας από φέτος.

Το πλουτοκρατικό τελικό παιχνίδι

Σε αυτό το πλαίσιο, ακόμη και η μαζική διαφθορά μεταξύ ΗΠΑ και Ουκρανίας, που περιλαμβάνει κυκλώματα και κυκλώματα κλοπής από την πλουσιοπάροχη "βοήθεια" των ΗΠΑ, όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο πρώην Ουκρανός βουλευτής Αντρέι Ντέρκατς, είναι μια απλή λεπτομέρεια.

Τίποτα δεν έχει γίνει ή δεν πρόκειται να γίνει γι' αυτό. Εξάλλου, το ίδιο το Πεντάγωνο αποτυγχάνει σε κάθε έλεγχο. Αυτοί οι έλεγχοι, παρεμπιπτόντως, δεν συμπεριέλαβαν καν τα έσοδα από την τεράστια επιχείρηση ηρωίνης πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Αφγανιστάν - με το στρατόπεδο Bondsteel στο Κοσσυφοπέδιο να έχει δημιουργηθεί ως κέντρο διανομής για την Ευρώπη. Τα κέρδη εισέπρατταν οι πράκτορες των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών εκτός βιβλίων.

Όταν η φαιντανύλη αντικατέστησε την ηρωίνη ως εγχώρια μάστιγα των ΗΠΑ, ήταν άσκοπο να συνεχιστεί η κατοχή του Αφγανιστάν - που στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε μετά από δύο δεκαετίες σε καθαρή λειτουργία Helter Skelter, αφήνοντας πίσω πάνω από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα.

Είναι αδύνατο να περιγράψει κανείς όλους αυτούς τους αυτοκρατοριοκεντρικούς ομόκεντρους δακτυλίους διαφθοράς και θεσμοθετημένου οργανωμένου εγκλήματος σε μια πλυμένη με πλύση εγκεφάλου συλλογική Δύση. Οι Κινέζοι, για άλλη μια φορά, στη διάσωση. Ο ταοϊστής Ζουάνγκζι (369 - 286 π.Χ.): "Δεν μπορείς να μιλήσεις για τον ωκεανό σε έναν βάτραχο που ζει σε ένα πηγάδι, δεν μπορείς να περιγράψεις τον πάγο σε ένα καλοκαιρινό σκουλήκι και δεν μπορείς να λογικευτείς με έναν αδαή".

Παρά την κοσμική ταπείνωση του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, αυτός ο πόλεμος δι' αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας, της Ευρώπης και της Κίνας παραμένει το φυτίλι που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο πριν από το τέλος αυτής της δεκαετίας. Το ποιος θα το αποφασίσει είναι μια εξαιρετικά σπάνια πλουτοκρατία. Όχι, όχι το Νταβός: αυτά είναι μόνο τα καραγκιοζιλίκια φερέφωνά τους.

Η Ρωσία έχει επανενεργοποιήσει ένα σύστημα στρατιωτικών εργοστασίων με αστραπιαία ταχύτητα - τώρα βρίσκεται περίπου 15 φορές πάνω από τη δυναμικότητα του Ιανουαρίου του 2022. Κατά μήκος της πρώτης γραμμής υπάρχουν περίπου 300.000 στρατιώτες, συν στο πίσω μέρος δύο στρατιές τσιμπίδας εκατοντάδων χιλιάδων κινητών στρατευμάτων σε κάθε τσιμπίδα που ετοιμάζονται να δημιουργήσουν ένα διπλό περίβλημα του ουκρανικού στρατού και να τον εξοντώσουν.

Ακόμα και αν η χώρα 404 ηττηθεί ολοκληρωτικά το 2024, για άλλη μια φορά είναι επιτακτική ανάγκη να το τονίσουμε: αυτό απέχει πολύ από το να τελειώσει. Η ηγεσία στο Πεκίνο κατανοεί πλήρως ότι ο Ηγεμόνας είναι ένα τόσο διαλυόμενο ναυάγιο, στο δρόμο προς την απόσχιση, που ο μόνος τρόπος για να συγκρατηθεί θα είναι ένας παγκόσμιος πόλεμος. Είναι καιρός να ξαναδιαβάσουμε τον T.S. Eliot με περισσότερους από έναν τρόπους: "Είχαμε την εμπειρία αλλά χάσαμε το νόημα, / και η προσέγγιση του νοήματος αποκαθιστά την εμπειρία".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail