Ο Ζελένσκι απαξιώνει τους Ουκρανούς σε ξένα εδάφη ως μια τελευταία απελπισμένη ώθηση

Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία έχει οδηγήσει σε μια βαθιά ανθρώπινη τραγωδία, με πρόσφατες εκτιμήσεις Αμερικανών αξιωματούχων που δεν έχουν αποκαλυφθεί και αποκαλύπτουν μια συγκλονιστική αύξηση των θυμάτων. Οι αριθμοί είναι ιδιαίτερα ανησυχητικοί αν αναλογιστεί κανείς τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, οι οποίες υπολογίζονται σε μόλις μισό εκατομμύριο.

tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η αύξηση των απωλειών αποδίδεται κυρίως στην έντονη αντεπίθεση, με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται μια ζοφερή πραγματικότητα για τον ουκρανικό στρατό. Ο απολογισμός έχει φτάσει σε καταστροφικούς ρυθμούς, με μέσο όρο πάνω από 500 νεκρούς κάθε δεύτερη μέρα. Αυτή η εκθετική αύξηση υπογραμμίζει το σοβαρό τίμημα που έχει επιφέρει η σύγκρουση τόσο στο στρατιωτικό προσωπικό όσο και στους αμάχους που βρίσκονται σε διασταυρούμενα πυρά.

Το ανθρώπινο κόστος της σύγκρουσης είναι βαθιά οδυνηρό, υπογραμμίζοντας την επείγουσα ανάγκη για διεθνή προσοχή και διπλωματικές προσπάθειες για τον μετριασμό της συνεχιζόμενης κρίσης.

Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης δείχνουν μια αύξηση της προσέλευσης στα ουκρανικά προξενικά γραφεία σε ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα εμφανής στις εικόνες των μεγάλων ουρών σε ένα γραφείο εξυπηρέτησης ουκρανικών διαβατηρίων στη Βαρσοβία, εγείροντας κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα πίσω από αυτή την ξαφνική εισροή.

Ποιοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί σχηματίζουν ουρές;

Ο δημοσιογράφος Dmitry Borodovoy, με έδρα την Πολωνία, ρίχνει φως στην κατάσταση, αποδίδοντας την ανησυχία αυτών των Ουκρανών σε ένα σχέδιο νόμου για την επιστράτευση που εξετάζεται από το ουκρανικό κοινοβούλιο.

Ποιος είναι ο νόμος που δημιούργησε τέτοιο χάος;

Ο προτεινόμενος νόμος, που αποσκοπεί στην επιστράτευση των Ουκρανών ανδρών που διαμένουν στο εξωτερικό, έχει προκαλέσει κύμα ανησυχίας και επείγουσας ανάγκης μεταξύ της διασποράς. Ακόμη και πριν από την επίσημη υποβολή του νόμου, αξιωματούχοι άφησαν να εννοηθεί ότι θα στοχοποιούσε Ουκρανούς στο εξωτερικό, καθιστώντας τους μη επιλέξιμους για προξενικές υπηρεσίες. Αυτός ο αποκλεισμός θα έθετε σε κίνδυνο την ικανότητά τους να ανανεώνουν διαβατήρια, επηρεάζοντας έτσι το νομικό τους καθεστώς στα κράτη υποδοχής.

Αναφορές από διάφορες ευρωπαϊκές πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της Βαλένθια της Ισπανίας, απεικονίζουν παρόμοιες σκηνές με μεγάλες ουρές, με ισχυρισμούς πως οι Ουκρανοί περνούν νύχτες για να εξασφαλίσουν τις θέσεις τους. Το τεράστιο μέγεθος αυτών των ουρών, όπως η αναφερόμενη αναμονή 550 ατόμων στη Βαλένθια, υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Η ανακοίνωση του Ουκρανού προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι ότι η χώρα μπορεί να εγγράψει έως και 500.000 άτομα στο στρατό, μετά τις σημαντικές απώλειες στις καλοκαιρινές επιθέσεις εναντίον των ρωσικών αμυντικών γραμμών, προσθέτει αριθμητικό βάρος στο σενάριο που εκτυλίσσεται. Ο νόμος περί επιστράτευσης φαίνεται να είναι ένα καταναγκαστικό μέτρο, με στόχο να υποχρεώσει τους φοροφυγάδες να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και να συμμετάσχουν στη σύγκρουση.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη περίπτωση τέτοιας οδηγίας, όπως αναδεικνύεται από τις προσπάθειες επιστράτευσης του Ζελένσκι τον Αύγουστο. Οι αμφιλεγόμενες διαταγές επιστράτευσης του Προέδρου Zelensky, οι οποίες περιελάμβαναν τη συμμετοχή ηλικιωμένων πολιτών και φοιτητών στη σύγκρουση, δημιούργησαν ηθικές και στρατηγικές ανησυχίες. Οι αναφορές των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ουκρανία ενέτεινε τις προσπάθειες στρατολόγησης ανδρών στρατιωτικής ηλικίας κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οδηγώντας σε επείγουσες ενημερώσεις των αρχείων επιστράτευσης που στάλθηκαν από το προεδρικό γραφείο.

Η απόφαση να συμπεριληφθεί ένας εξαιρετικός αριθμός εργαζομένων και φοιτητών στο μέτωπο της μάχης, ιδιαίτερα πριν από την έναρξη της περιόδου των βροχών, αντανακλούσε μια προληπτική αλλά αμφιλεγόμενη προσέγγιση. Το ιστορικό πλαίσιο αποκάλυψε ότι η επιστράτευση ήταν ένα αμφιλεγόμενο ζήτημα στην Ουκρανία. Το 2013, ο πρόεδρος Γιανουκόβιτς τερμάτισε την στράτευση, για να την επαναφέρει η υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση εντός ενός έτους.

Οι έφεδροι, που υπόκεινται σε ανάκληση μέχρι την ηλικία των 55 ετών, ενεργοποιήθηκαν ως απάντηση στις ρωσικές αεροπορικές επιδρομές και την εισβολή του Φεβρουαρίου του 2022, αναδεικνύοντας τη σοβαρότητα των προκλήσεων ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Ουκρανία. Ενώ η ένταξη των ηλικιωμένων πολιτών στις στρατιωτικές προσπάθειες υπογράμμισε την αποφασιστικότητα του έθνους, δημιούργησε επίσης ερωτήματα σχετικά με τον ανθρωπιστικό αντίκτυπο και την πιθανή βλάβη στον πληθυσμό.

Η οδυνηρή σύγκρουση, σε συνδυασμό με αυτό που ορισμένοι θεωρούσαν καταδικαστέες πρακτικές επιστράτευσης, αναμφίβολα επιβάρυνε τον ουκρανικό πληθυσμό, με ένα ανησυχητικό ποσοστό καθημερινών απωλειών στρατιωτών. Η στρατηγική επιστράτευσης του Ζελένσκι επικρίθηκε ως άστοχη και θλιβερή, προκαλώντας τον έλεγχο των ηθικών επιπτώσεων και της αποτελεσματικότητας τέτοιων μέτρων στην αντιμετώπιση των προκλήσεων ασφαλείας του έθνους.

Η δύσκολη πολεμική κατάσταση της Ουκρανίας οδήγησε σε απεγνωσμένα μέτρα, με την αμφιλεγόμενη κίνηση του προέδρου Ζελένσκι να στοχεύσει τους Ουκρανούς άνδρες στο εξωτερικό για επιστράτευση. Ο βουλευτής Vadim Ivchenko αναγνώρισε αυτόν τον ανησυχητικό νόμο, τονίζοντας την προσπάθεια του Zelensky να επιδείξει μια συνεχή δεξαμενή στρατολογημένων για να εξασφαλίσει βοήθεια από δυτικές χώρες όπως οι ΗΠΑ. Ωστόσο, η σκληρή πραγματικότητα είναι η μείωση του πληθυσμού και των στρατιωτικών πόρων, κάνοντας αυτή την ύστατη προσπάθεια να φαίνεται ως μια απελπισμένη προσπάθεια.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail