Για τη Μέση Ανατολή, δεν υπάρχει πια επιστροφή…

Pixabay
Δεν υπάρχει τρόπος να αποφευχθεί ένας αποκαλυπτικός πόλεμος στη Μέση Ανατολή τώρα. Έχουν ειπωθεί και γίνει πάρα πολλά, και οι δύο πλευρές έχουν ωθήσει τα πράγματα πέρα ​​από το σημείο χωρίς επιστροφή. Δε θα περάσει πολύς καιρός μέχρι να πετάξουν χιλιάδες πύραυλοι από τη μια στην άλλη πλευρά, και αυτό θα έχει τεράστιες επιπτώσεις για όλους μας. Αυτός ο πόλεμος θα μοιάζει πολύ διαφορετικός από οτιδήποτε έχουμε δει ποτέ στη Μέση Ανατολή πριν, και το επίπεδο θανάτου και καταστροφής που θα δούμε θα συγκλονίσει ολόκληρο τον κόσμο.

MICHAEL SNYDER - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Την Τετάρτη, δύο τεράστιες εκρήξεις σκότωσαν περισσότερους από 100 ανθρώπους που είχαν συγκεντρωθεί στην ιρανική πόλη Κερμάν στην τέταρτη επέτειο του θανάτου του Κασέμ Σουλεϊμανί:

Τουλάχιστον 103 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τετάρτη και 188 τραυματίστηκαν στην πόλη Κερμάν του Ιράν μετά από δύο εκρήξεις κοντά στον τόπο ταφής του σκοτωμένου στρατιωτικού διοικητή Κασέμ Σουλεϊμανί, σε αυτό που οι αξιωματούχοι αποκάλεσαν τρομοκρατική επίθεση.

Οι εκρήξεις, τουλάχιστον μία από τις οποίες προκλήθηκε από βόμβα, ανέφερε η κρατική τηλεόραση, σημειώθηκαν την τέταρτη επέτειο από τον θάνατο του Σουλεϊμανί σε αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ και απειλούν να επιταχύνουν τις εντάσεις στην περιοχή που έχουν εκτοξευθεί από την έναρξη του Ισραήλ- Πόλεμος της Χαμάς στη Γάζα.

Η πρώτη έκρηξη ήταν 2.300 πόδια (700 μέτρα) από τον τάφο του Σουλεϊμανί και η δεύτερη ήταν 0,6 μίλια (1 χιλιόμετρο) μακριά καθώς οι προσκυνητές επισκέφθηκαν την τοποθεσία, πρόσθεσε το IRNA.

Αυτή ήταν μια από τις πιο θανατηφόρες επιθέσεις στη σύγχρονη ιστορία του Ιράν, και οι Ιρανοί βασικά την αντιμετωπίζουν ως τη δική τους εκδοχή της 11ης Σεπτεμβρίου.

Δεν πιστεύω ότι το Ισραήλ συμμετείχε σε αυτή την επίθεση, αλλά ανεξάρτητα από το πόσο σκληρά προσπαθήσεις, δε θα μπορέσεις ποτέ να πείσεις τους ηγέτες του Ιράν για το αντίθετο.

Στον απόηχο των εκρήξεων, ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει «σκληρή απάντηση»:

Το ανατριχιαστικό βίντεο έδειξε πολλά αιμόφυρτα θύματα να κείτονται στο πάτωμα καθώς άλλοι απομακρύνονταν από την σκηνή της έκρηξης κοντά στο τζαμί Σαχέμπ αλ-Ζαμάν όπου είναι θαμμένος ο Σουλεϊμανί, σε αυτό που το Ιράν περιέγραψε ως «τρομοκρατική επίθεση».

«Οι κακοί και εγκληματίες εχθροί του ιρανικού έθνους δημιούργησαν για άλλη μια φορά μια καταστροφή και μαρτύρησαν μεγάλο αριθμό αγαπημένων ανθρώπων στο Κερμάν», είπε ο Χαμενεΐ σε δήλωση. «Αυτή η καταστροφή θα έχει σκληρή απάντηση, αν θέλει ο Θεός». Δεν κατονόμασε ύποπτο, ούτε έχει αναλάβει κάποια ομάδα την ευθύνη για την επίθεση.

Υπάρχει τόση μανία στο Ιράν αυτή τη στιγμή, και δεν θα είναι ποτέ ικανοποιημένοι μέχρι να γευτούν την εκδίκηση.

Φυσικά αυτή η επίθεση ήρθε μόλις μία ημέρα μετά τη δολοφονία του αναπληρωτή ηγέτη της Χαμάς Σαλέχ αλ-Αρούρι στην καρδιά της Βηρυτού πολύ κοντά στα κεντρικά γραφεία της Χεζμπολάχ.

Αυτό ήταν εξαιρετικά ταπεινωτικό για την ηγεσία της Χεζμπολάχ, και την Τετάρτη ο Χασάν Νασράλα δήλωσε δυσοίωνα ότι η οργάνωσή του είναι έτοιμη για πόλεμο «χωρίς περιορισμό, χωρίς κανόνες, χωρίς όρια και χωρίς περιορισμούς»:

Ο αρχηγός της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα προειδοποίησε το Ισραήλ να μη διεξάγει πόλεμο στον Λίβανο σε τηλεοπτική του ομιλία την Τετάρτη, μια ημέρα μετά το χτύπημα για το οποίο κατηγορήθηκε στο Ισραήλ πως σκότωσε τον πολιτικό νούμερο δύο της Χαμάς, τον αρχηγό της τρομοκρατίας Σαλάχ αλ-Αρούρι, σε προπύργιο της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

«Αν ο εχθρός σκεφτεί να διεξαγάγει πόλεμο στο Λίβανο, θα πολεμήσουμε χωρίς περιορισμούς, χωρίς κανόνες, χωρίς όρια και περιορισμούς», είπε ο Νασράλα στην ομιλία του, η οποία είχε προσχεδιαστεί για τον εορτασμό της τέταρτης επετείου από το θάνατο του στρατηγού των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης του Ιράν, Κασέμ Σουλεϊμανί.

«Δε φοβόμαστε τον πόλεμο», είπε ο Νασράλα, αλλά δεν απηύθυνε συγκεκριμένη απειλή. «Προς το παρόν», είπε, «αγωνιζόμαστε στην πρώτη γραμμή μετά από σχολαστικούς υπολογισμούς».

Λίγο καιρό μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Νασράλα, ο Ισραηλινός Στρατός πραγματοποίησε αεροπορική επιδρομή σε κτίριο κατοικιών στο Λίβανο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών μαχητών της Χεζμπολάχ:

Μέσα σε λίγες ώρες μετά την ομιλία του Νασράλα, το Ισραήλ πραγματοποίησε άλλη μια μεγάλη αεροπορική επιδρομή στο Λίβανο, αυτή τη φορά εναντίον ενός κτιρίου κατοικιών στο οποίο στεγάζονταν μέλη της Χεζμπολάχ.

«Δύο πηγές ασφαλείας δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι τέσσερα μέλη της Χεζμπολάχ σκοτώθηκαν στην επίθεση σε αυτό που είχε περιγραφεί ως κτίριο κατοικιών», αναφέρει το Al Jazeera. Είναι σημαντικό ότι "Αυξάνεται ο αριθμός των μελών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν την Τετάρτη σε εννέα" - κάτι που υποδηλώνει πως είμαστε μάρτυρες μιας σημαντικής κλιμάκωσης.

Δεν νομίζω πως η Χεζμπολάχ ήταν πραγματικά πρόθυμη να κάνει έναν πλήρη πόλεμο με το Ισραήλ.

Αλλά μετά από όλα όσα έχουν συμβεί, δεν υπάρχει περίπτωση να αποφευχθεί τώρα.

Για λόγους ασφαλείας, οι Ισραηλινοί πολιτικοί είναι απολύτως αποφασισμένοι να σπρώξουν τη Χεζμπολάχ πίσω πέρα ​​από τον ποταμό Λιτάνι.

Και σύμφωνα με τη συμφωνία που έληξε τον τελευταίο πόλεμο στο Λίβανο, εκεί ακριβώς υποτίθεται πως βρίσκονται.

Αλλά η Χεζμπολάχ δε θα συμφωνήσει ποτέ να αποσυρθεί οικειοθελώς, και έτσι έρχεται ένας πλήρης πόλεμος στο βόρειο μέτωπο.

Οι Ισραηλινοί θα προτιμούσαν να αναβάλουν αυτή τη σύγκρουση έως ότου ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις στο νότιο μέτωπο και αυτή την εβδομάδα έχει σημειωθεί αρκετή πρόοδος. Εδώ είναι μόνο ένα παράδειγμα:

Οι ισραηλινές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους ένα προπύργιο της Χαμάς στην πόλη της Γάζας, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων από 30 κτιρίων, υπόγειων καταφυγίων και σήραγγες που βρίσκονται κοντά σε σπίτια πολιτών, σχολεία και νοσοκομεία, ανέφεραν την Τρίτη οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις.

Η ανατολική στρατιωτική θέση της Χαμάς στην πόλη της Γάζας περιελάμβανε 37 κτίρια με επιχειρησιακά δωμάτια διοίκησης και ελέγχου, ανέφερε ο Ισραηλινός Στρατός.

Η Χαμάς δεν ταιριάζει με τους IDF.

Αλλά η Χεζμπολάχ είναι εντελώς άλλο θέμα.

Η Χεζμπολάχ έχει έναν πολύ μεγάλο στρατό και ένα τεράστιο οπλοστάσιο εξαιρετικά εξελιγμένων πυραύλων που μπορεί να εκτοξεύσει στις ισραηλινές πόλεις.

Οπότε ο πόλεμος στο βόρειο μέτωπο θα μοιάζει εντελώς διαφορετικός από τον πόλεμο στο νότιο μέτωπο.

Αλλού, οι δυτικές δυνάμεις έχουν εκδώσει μια «τελική προειδοποίηση» στους Χούτι στην Υεμένη:

Οι ΗΠΑ, η Βρετανία και οι βασικοί σύμμαχοι εξέδωσαν αυτό που αξιωματούχοι περιέγραψαν ως τελική προειδοποίηση προς την ανταρτική ομάδα Χούτι της Υεμένης την Τετάρτη να σταματήσει τις επιθέσεις της στη διεθνή ναυτιλία στην Ερυθρά Θάλασσα ή να επωμιστεί τις συνέπειες.

«Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των Χούτι στην Ερυθρά Θάλασσα είναι παράνομες, απαράδεκτες και βαθιά αποσταθεροποιητικές», αναφέρει η δήλωση που εκδόθηκε από περισσότερα από δώδεκα έθνη. «Οι Χούτι θα φέρουν την ευθύνη των συνεπειών εάν συνεχίσουν να απειλούν ζωές, την παγκόσμια οικονομία και την ελεύθερη ροή του εμπορίου στις κρίσιμες πλωτές οδούς της περιοχής».

Ο αμερικανικός στρατός έχει προετοιμάσει επιλογές για να χτυπήσει την ομάδα ανταρτών που υποστηρίζεται από το Ιράν, λένε Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Δεν περιμένω από τους Χούτι να υποχωρήσουν.

Και έτσι φαίνεται πως είναι πιθανό ο αμερικανικός στρατός σύντομα να χτυπήσει στόχους εντός της Υεμένης.

Σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι εδώ και η χρονιά που έρχεται θα είναι απολύτως γεμάτη συγκρούσεις.

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή θα είναι μια από τις μεγαλύτερες ιστορίες του 2024 και θα είναι απολύτως φρικιαστικός.

Αλλά δεν υπάρχει πλέον γυρισμός.

Έχουμε χτίσει μέχρι αυτήν την στιγμή για δεκαετίες, και σύντομα όλοι οι σημαντικοί παίκτες θα βάλουν τα χαρτιά τους στο τραπέζι για να τα δουν όλοι.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail