Οι ΗΠΑ αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο παρά την απαγόρευση εισαγωγών - ΜΜΕ

pixabay / 12019
Freepen.gr - Οι ΗΠΑ συνέχισαν να αγοράζουν ρωσικό πετρέλαιο παρά το γεγονός ότι είναι ένθερμος υποστηρικτής των κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της δικής τους απαγόρευσης από τις αρχές του 2022 των εισαγωγών ενέργειας από τη χώρα, ανέφερε την Πέμπτη το ειδησεογραφικό πρακτορείο RBK, επικαλούμενο στοιχεία από τη βάση δεδομένων στατιστικών στοιχείων εξωτερικού εμπορίου της Αμερικής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ εισήγαγαν σχεδόν 10.000 βαρέλια ρωσικού αργού - αξίας 749.500 δολαρίων - το Νοέμβριο του 2023. Ενώ οι πετρελαϊκοί περιορισμοί της Ουάσινγκτον, που θεσπίστηκαν εν μέσω ευρύτερων δυτικών κυρώσεων κατά της Μόσχας ως απάντηση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, απαγορεύουν τις εισαγωγές αργού από τη χώρα, εξακολουθούν να επιτρέπουν ορισμένες αγορές του με ειδικές άδειες από το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων (OFAC) του Υπουργείου Οικονομικών.

Οι εισαγωγές του Νοεμβρίου πιστεύεται ότι είναι οι πρώτες αγορές πετρελαίου από τις ΗΠΑ απευθείας από τη Ρωσία μετά την επιβολή της απαγόρευσης. Ωστόσο, οι ΗΠΑ συνέχισαν να αγοράζουν το εμπόρευμα από τρίτες χώρες, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Global Witness, η οποία βασίζεται σε δεδομένα παρακολούθησης πλοίων της Kpler.

Η δεξαμενή σκέψης διαπίστωσε πως, κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του περασμένου έτους, οι ΗΠΑ εισήγαγαν 30 εκατομμύρια βαρέλια καυσίμων από διυλιστήρια που λειτουργούν με ρωσικό πετρέλαιο. Οι αγορές αυτές πραγματοποιήθηκαν μέσω αυτού που η υπηρεσία αποκάλεσε "παραθυράκι διύλισης", το οποίο επέτρεπε στο πετρέλαιο να εισέλθει στις ΗΠΑ αφού είχε μεταφερθεί εκτός Ρωσίας και είχε διυλιστεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail