Η Κίνα αναπτύσσει υπερηχητική "έξυπνη οβίδα" - μέσα ενημέρωσης

pixabay / PublicDomainPictures
Freepen.gr - Κινέζοι ναυτικοί επιστήμονες ισχυρίζονται ότι δημιούργησαν μια λεγόμενη "έξυπνη οβίδα" που είναι ικανή να επιφέρει πλήγμα ακριβείας σε στόχο με υπερηχητικές ταχύτητες, ανέφερε η εφημερίδα South China Morning Post (SCMP).

Το κέλυφος, το οποίο σύμφωνα με το Πεκίνο μπορεί να ταξιδέψει με ταχύτητα Mach-7, δηλαδή επτά φορές την ταχύτητα του ήχου, είναι ικανό να αλλάζει το σχέδιο πτήσης του με τη χρήση δορυφορικών συστημάτων πλοήγησης, ανέφερε το πρακτορείο τη Δευτέρα.

Το υπερσύγχρονο σύστημα παράδοσης όπλων μπορεί επίσης να χτυπήσει έναν στόχο με περιθώριο σφάλματος μικρότερο από 15 μέτρα, πρόσθεσε. Οι ικανότητές του για πλήγματα ακριβείας μπορεί να το καθιστούν ανεπαρκές για την επίθεση σε μικρότερα κινητά αντικείμενα, όπως τανκς, αλλά θεωρητικά θα ήταν ιδανικό για μεγαλύτερους, στατικούς στόχους, όπως πολεμικά πλοία, ή λιμάνια.

Η ανάπτυξη της στρατιωτικής τεχνολογίας, ανέφερε το SCMP, βασίζεται στην προτεινόμενη από το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ ανάπτυξη της "ονειρικής οβίδας" - ενός παρόμοιου οπλικού συστήματος που θεωρητικά προοριζόταν να κινείται με ταχύτητα 5 Mach και να καθοδηγείται από δορυφορικά σήματα GPS.

Η κινεζική ομάδα που ανέπτυξε την οβίδα δήλωσε επίσης ότι, ενώ οι ΗΠΑ ξεκίνησαν πρώτες την ανάπτυξη της τεχνολογίας, οι ίδιοι δεν είχαν λάβει καμία υποστήριξη από δυτικούς επιστήμονες.

"Δεν είχαμε καμία καθοδήγηση, ούτε καν μια επιφανειακή εισαγωγή στα συστήματα πλοήγησης κατευθυνόμενων πυραύλων, ειδικά στο στοιχείο της δορυφορικής πλοήγησης", έγραψε ο Feng Junhing του Ναυτικού Πολυτεχνείου της Κίνας σε ένα περιοδικό μηχανικής τον Νοέμβριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail