Η Γαλλία κλείνει την πρεσβεία στον Νίγηρα

pixabay / Peggy_Marco
Freepen.gr - Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Τρίτη ότι έκλεισε την πρεσβεία της στον Νίγηρα "μέχρι νεωτέρας", διαμαρτυρόμενη για "σοβαρά εμπόδια" που την εμποδίζουν να ασκήσει τα διπλωματικά της καθήκοντα στην πρώην αποικία.

Μια ομάδα αξιωματικών του στρατού του Νίγηρα εκδίωξε τον πρόεδρο Μοχάμεντ Μπαζούμ στα τέλη Ιουλίου, κατηγορώντας τον για αποτυχία στον πόλεμο κατά των ισλαμιστών τρομοκρατών στο Σαχέλ. 

Μέσα σε λίγες εβδομάδες, η νέα κυβέρνηση στη Νιαμέι κήρυξε τον Γάλλο πρέσβη persona non grata και απαίτησε την αποχώρηση των γαλλικών στρατευμάτων. Ο πρέσβης Sylvain Itte αρχικά αρνήθηκε να φύγει, υποστηρίζοντας ότι η στρατιωτική κυβέρνηση δεν ήταν νόμιμη, αλλά τελικά κατέληξε να αναχωρήσει στα τέλη Σεπτεμβρίου.

"Η πρεσβεία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της από το Παρίσι", ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του την Τρίτη. "Ειδικότερα, θα διατηρήσει τη σύνδεση με τους Γάλλους υπηκόους που βρίσκονται επιτόπου, καθώς και με τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στον ανθρωπιστικό τομέα, τις οποίες συνεχίζουμε να χρηματοδοτούμε, προς άμεσο όφελος των πιο ευάλωτων πληθυσμών".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail