Η Γαλλία χωρίζει με την Ουκρανία με την πιο χοντροκομμένη ατάκα χωρισμού

Η αλληλεγγύη μεταξύ ευρωπαϊκών δυνάμεων όπως η Γερμανία και η Γαλλία και του κατεστραμμένου από τον πόλεμο Κιέβου κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης στην Ουκρανία ήταν εμφανής. Ωστόσο, προέκυψε μια σημαντική μετατόπιση, ιδίως μεταξύ της Γαλλίας και της Ουκρανίας.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε κάτι που μοιάζει με σεναριακή διάλυση, η Γαλλία φαίνεται να σηματοδοτεί το τέλος της εταιρικής της σχέσης με την Ουκρανία. Η κατάσταση φέρει απόηχους από γνωστά κλισέ χωρισμού, με τη Γαλλία να μεταφέρει με λεπτότητα την επιθυμία να χωρίσουν οι δρόμοι της.

Θυμίζοντας ένα κλισέ ρομαντικής κομεντί, η France ψιθυρίζει τώρα "Δεν φταις εσύ, εγώ φταίω", προσπαθώντας να ακουστεί ειλικρινής. Ο αέρας κρεμόταν βαρύς από φράσεις βγαλμένες από ταινίες χωρισμού δεκαετιών, καθώς αντάλλασσαν χιλιοειπωμένα συναισθήματα όπως "Απλά είμαστε σε διαφορετικά μονοπάτια".

Η Γαλλία μεταδίδει τώρα την εντύπωση πως, μετά από μια περίοδο δέσμευσης με την Ουκρανία, σηματοδοτεί ευγενικά την επιθυμία να τερματίσει τη σχέση και να επιδιώξει τον χωρισμό.

Το Παρίσι αλλάζει ταχύτητα στην προσέγγισή του προς την Ουκρανία, σηματοδοτώντας μια αλλαγή στρατηγικής. Ο Gael Veyssiere, ο Γάλλος απεσταλμένος στην Ουκρανία, αποκάλυψε ότι αντί να προμηθεύει αποκλειστικά εξοπλισμό, το Παρίσι στοχεύει στην ενίσχυση της στρατιωτικής βιομηχανίας του Κιέβου. Η αλλαγή αυτή έρχεται μετά τη σημαντική στρατιωτική βοήθεια της Γαλλίας προς την Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει μια σειρά όπλων αξίας άνω των 3,2 δισεκατομμυρίων ευρώ (3,51 δισεκατομμυρίων δολαρίων). Ο πρέσβης Veyssiere τόνισε τη δέσμευση της κυβέρνησης του προέδρου Emmanuel Macron να στηρίξει την Ουκρανία, αλλά με μια νέα έμφαση στην ενίσχυση των εγχώριων αμυντικών δυνατοτήτων της.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info, ο πρέσβης Veyssiere δήλωσε ότι η κυβέρνηση του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν προτίθεται να συνεχίσει την στρατηγική στήριξης της Ουκρανίας.

"Θα αλλάξει σταδιακά τη φύση της, καθώς ο στόχος είναι να παραχθούν περισσότερα όπλα στην Ουκρανία, αντί να προχωρά αποκλειστικά μέσω δωρεών ή αγορών", δήλωσε ο Veyssiere, σημειώνοντας πως θα χρειαστεί "λίγος χρόνος" για να αλλάξει η πολιτική.

Ο Veyssiere υπογράμμισε ότι το 2024 θα έπρεπε να σηματοδοτήσει ένα κομβικό έτος για την παραγωγή όπλων στην Ουκρανία, τονίζοντας την ανάγκη για μεγαλύτερη αυτοδυναμία σε εγχώριες πηγές.

Τα σχόλια του Γάλλου πρέσβη απηχούν τη γραμμή που υιοθέτησε η Ουάσινγκτον τους τελευταίους μήνες, καθώς οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους εξαντλούν τα αποθέματα όπλων που μπορούν να στείλουν στο Κίεβο.

Η πρόσφατη απάντηση στα αιτήματα του Κιέβου δε φαίνεται να είναι τίποτα λιγότερο από μια ευγενική απόρριψη.

Για να μην αναφέρουμε ότι από την πλήρη εισβολή της Ρωσίας στη γείτονα χώρα το 2022, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν στείλει στην Ουκρανία πυρομαχικά, πυραύλους και άρματα μάχης αξίας σχεδόν 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι τα τέλη Ιουλίου, σύμφωνα με το Ινστιτούτο του Κιέλου, μια ερευνητική ομάδα.

Η Δύση επιδιώκει να μειώσει την εξάρτηση της Ουκρανίας από τα δυτικά όπλα, ενθαρρύνοντας το Κίεβο να ενισχύσει την εγχώρια παραγωγή όπλων. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η δημιουργία εργοστασίων παραγωγής όπλων και πυρομαχικών δεν είναι μια γρήγορη διαδικασία- θα χρειαστεί σημαντικός χρόνος. Ουσιαστικά, η στροφή της Δύσης συνεπάγεται απόσυρση της υποστήριξης, αφήνοντας το Κίεβο σε δύσκολη θέση. Παρά την ευγενική άρνηση της Γαλλίας, αυτή σηματοδοτεί μια μετατόπιση της υποστήριξης και όχι μια θετική χειρονομία προς την ασφάλεια του Κιέβου.

Τις τελευταίες ημέρες, η Ρωσία έχει στοχεύσει το στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα της Ουκρανίας με βαριές επιδρομές με μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πυραύλους, στοχεύοντας συγκεκριμένα σε εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών και σε αποθήκες με πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς που παραχωρήθηκαν στην Ουκρανία από τη Δύση. Τα αντίποινα αυτά ακολούθησαν μια ουκρανική πυραυλική επίθεση στη ρωσική πόλη Μπέλγκοροντ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 25 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και παιδιά, και να τραυματιστούν άλλοι 100.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην επίθεση αυτή χρησιμοποιήθηκαν ορισμένα όπλα που προμηθεύτηκαν από δυτικά κράτη. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το περιστατικό στο Μπέλγκοροντ, ο Βεϊσέρ υποστήριξε πως η Ουκρανία ενήργησε σε αυτοάμυνα. Ο Γάλλος πρέσβης αναγνώρισε επίσης την ικανότητα της Ουκρανίας να εκπληρώσει την υπόσχεση του προέδρου Ζελένσκι για αντίποινα κατά της Ρωσίας.

"Ο πρόεδρος Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι η Ουκρανία θα παράγει ένα εκατομμύριο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη το 2024. Και εκτός αυτού, η Ουκρανία δεν είναι μόνη της. Βοηθιέται από φιλικές και συνεργαζόμενες χώρες που τη βοηθούν να εξοπλιστεί με στρατιωτικό εξοπλισμό", δήλωσε ο Veyssiere.

Α, η βρύση της εξωτερικής βοήθειας για την Ουκρανία φαίνεται να στερεύει! Σοκαριστικό είναι πως ξαφνικά οι χώρες παριστάνουν τον Σκρουτζ, κρατώντας πίσω τη βοήθεια σαν να τους τελείωσαν τα κουπόνια γενναιοδωρίας. Η Ουκρανία, σε απάντηση, μελετά τη ριζοσπαστική ιδέα να κατασκευάσει το δικό της πυροβολικό! Φοβερή ανατροπή της πλοκής, έτσι δεν είναι; Αλλά εδώ είναι το απρόοπτο: Πόσο καιρό θα πάρει αυτή η καινούργια πονηριά για να δράσει; Ίσως αφού η Ρωσία διοργανώσει ένα πάρτι νίκης στην Ουκρανία, πριν καν ξεκινήσει αυτό το σχέδιο πυροβολικού DIY.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail