Οι προγραμματισμένες ασκήσεις του ΝΑΤΟ κοντά στα ρωσικά σύνορα αυξάνουν τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων

Mikhail Tereshchenko/TASS
Freepen.gr - Τα σχέδια της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας για τη διεξαγωγή της στρατιωτικής άσκησης Steadfast Defender 2024 κοντά στα ρωσικά σύνορα είναι προκλητικά, αυξάνουν τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων και θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε τραγικές συνέπειες για την Ευρώπη, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα σε ενημέρωση.

"Οι ελιγμοί [της άσκησης Steadfast Defender 2024] έχουν ανοιχτά προκλητικό χαρακτήρα. Για αρκετούς μήνες, μια ομάδα δυνάμεων 90.000 ατόμων από 31 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς και από τη Σουηδία, θα επιχειρεί ενεργά κοντά στα ρωσικά σύνορα στο έδαφος από τη Νορβηγία έως τη Ρουμανία. Αυτό το βήμα αποσκοπεί σκόπιμα στην κλιμάκωση των πραγμάτων. Αυξάνει τον κίνδυνο στρατιωτικών επεισοδίων και θα μπορούσε τελικά να οδηγήσει σε τραγικές συνέπειες για την Ευρώπη", δήλωσε.

Ο διπλωμάτης τόνισε ότι η ρωσική πλευρά "δεν σχεδιάζει να επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ".

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, το ΝΑΤΟ δεν κρύβει ότι κατά τη διάρκεια των ασκήσεων θα ασκηθούν "καθήκοντα για την απόκρουση <...> της ρωσικής απειλής".

"Ο πρόεδρος της στρατιωτικής του επιτροπής, ναύαρχος Ρομπ Μπάουερ, δήλωσε ότι η συμμαχία προετοιμάζεται για σύγκρουση με τη Ρωσία. Παρόμοια σχόλια έχουν επίσης ακουστεί επανειλημμένα από την ηγεσία των χωρών του ΝΑΤΟ", συνέχισε η Ζαχάροβα.

"Με αυτόν τον τρόπο η συμμαχία προσπαθεί να δικαιολογήσει την ύπαρξή της στα μάτια εκατομμυρίων Ευρωπαίων και Αμερικανών, καθώς και την ατζέντα της για τον περιορισμό της Ρωσίας, να δικαιολογήσει την τρελή αύξηση των στρατιωτικών δαπανών και, φυσικά, να αποσπάσει κατά κάποιο τρόπο την προσοχή της κοινής γνώμης και του κοινού από τις αποτυχίες στον τομέα αυτού ακριβώς του υβριδικού πολέμου [που διεξάγει το ΝΑΤΟ] από τα χέρια του καθεστώτος του Κιέβου εναντίον της χώρας μας", δήλωσε η διπλωμάτης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail