Οι Χούτι χτύπησαν άλλο ένα αμερικανικό πλοίο

shipspotting.com / Vladimir Knyaz
Freepen.gr - Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο αμερικανικό φορτηγό πλοίο Genco Picardy, ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος της μαχητικής ομάδας.

Ο Εμπορικός Οργανισμός του Ηνωμένου Βασιλείου (UKMTO) είχε λάβει αναφορά για επίθεση εναντίον εμπορικού πλοίου περίπου 60 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά του λιμανιού Άντεν της Υεμένης.

"Ο πλοίαρχος αναφέρει ότι το πλοίο χτυπήθηκε στην αριστερή πλευρά από ένα μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα", ανέφερε ο UKMTO στην αναφορά του για το περιστατικό αργά την Τετάρτη, αναφερόμενος σε πιθανή επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Η έκθεση ανέφερε πως η πυρκαγιά που προέκυψε σβήστηκε και ότι το πλοίο και το πλήρωμα είναι ασφαλή και συνεχίζουν για τον επόμενο λιμένα προσέγγισης.

Ο εκπρόσωπος των Χούθι, ταξίαρχος Γιαχία Σαρί, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε τηλεοπτικό διάγγελμα, κατονομάζοντας το πλοίο ως το αμερικανικών συμφερόντων Genco Picardy.
 
"Οι ναυτικές δυνάμεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Υεμένης πραγματοποίησαν επιχείρηση στόχευσης εναντίον του αμερικανικού πλοίου... στον Κόλπο του Άντεν... προκαλώντας άμεσα χτυπήματα", δήλωσε ο Σαρί. Επανέλαβε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης "δε θα διστάσουν να στοχεύσουν όλες τις πηγές απειλής στην Αραβική και την Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο του νόμιμου δικαιώματος να υπερασπιστούν την αγαπητή Υεμένη και να συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον καταπιεσμένο παλαιστινιακό λαό".

Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ δήλωσε στο X (πρώην Twitter) ότι το πλοίο ήταν πράγματι αμερικανικής ιδιοκτησίας και εκμετάλλευσης, ενώ έφερε τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ. "Δεν υπήρξαν τραυματισμοί και αναφέρθηκαν κάποιες ζημιές", ανέφερε η CENTCOM, προσθέτοντας πως το πλοίο ήταν "αξιόπλοο και συνεχίζει την πορεία του".

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail