Το Πεντάγωνο "ξέμεινε από χρήματα" για την Ουκρανία

ΑΡ / Αlex Βrandon
Freepen.gr - Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει εξαντλήσει τα κονδύλια για στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, υποστράτηγος Πάτρικ Ράιντερ, σημειώνοντας ότι η Ουάσινγκτον απλώς "ξεμένει από χρήματα", εκτός εάν οι νομοθέτες ψηφίσουν ένα νέο πακέτο βοήθειας.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την ενημέρωση της Πέμπτης, ο Ράιντερ εξήγησε πως ενώ το Πεντάγωνο έχει την άδεια να δαπανήσει άλλα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια για όπλα για την Ουκρανία, τα πραγματικά κονδύλια δεν είναι διαθέσιμα και πρέπει να διατεθούν από το Κογκρέσο.

"Έχουμε την εξουσία να ξοδέψουμε αυτά [τα 4,2 δισεκατομμύρια δολάρια] από τα διαθέσιμα κεφάλαια, αλλά δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να αναπληρώσουμε τα αποθέματα παίρνοντας χρήματα - ή παίρνοντας πράγματα από την απογραφή μας", δήλωσε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε: "Δεν έχουμε χρήματα".

Η παραδοχή έγινε αφού ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα δήλωσε στην Κριστιάν Αμανπούρ του CNN πως η χώρα του δεν έχει "σχέδιο Β" χωρίς αμερικανική στρατιωτική βοήθεια, επαναλαμβάνοντας τις απαιτήσεις για νέα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη, πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και δυνατότητες αεράμυνας, μεταξύ άλλων εξοπλισμών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail