ΗΠΑ και Βρετανία εντείνουν την επιθετικότητα στην Υεμένη

Photo: Public domain
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν τώρα επεκτείνει τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή στην Υεμένη με ένα μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων στο έθνος της Αραβικής Χερσονήσου.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Πρόκειται για μια απελπισμένη πράξη των αυτοκρατορικών αποτυχημένων που τελικά θα επιταχύνει τον αφανισμό τους.

Τα πλήγματα που περιλαμβάνουν περισσότερους από 100 πυραύλους κρουζ που έπληξαν περισσότερες από δώδεκα τοποθεσίες στην Υεμένη πραγματοποιήθηκαν με αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία, υποβρύχια και πολεμικά αεροσκάφη. Αναφέρεται ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν βάσεις στο Τζιμπουτί και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ οι Βρετανοί πέταξαν μαχητικά αεροσκάφη Typhoon από τις βάσεις τους στην Κύπρο.

Το πρώτο κύμα επιθέσεων το βράδυ της Πέμπτης ακολουθήθηκε από ένα δεύτερο κύμα την Παρασκευή. Στο τελευταίο οι αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν έναν σταθμό ραντάρ στο διεθνές αεροδρόμιο κοντά στην πρωτεύουσα της Υεμένης, τη Σαναά.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Υεμένης που συμμαχούν με το αντάρτικο κίνημα Ansar Allah της χώρας προειδοποίησαν πως όλα τα αμερικανικά και βρετανικά περιουσιακά στοιχεία στην περιοχή θεωρούνται πλέον νόμιμοι στόχοι. Είπαν ότι οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί θα υποστούν μαζικές επιθέσεις εκδίκησης. Οι περιφερειακοί σύμμαχοι μεταξύ της Αραβικής Αντίστασης της Χεζμπολάχ και της Χαμάς έχουν επίσης προειδοποιήσει για επιθέσεις αντιποίνων.

Ο ηγέτης της Ansar Allah Mohammed al-Bukhaiti δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο διέπραξαν τη μεγαλύτερη ανοησία στη μακρά ιστορία των αυτοκρατορικών παραπτωμάτων τους επιτιθέμενοι στην Υεμένη.

Ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ολλανδία και το Μπαχρέιν φέρονται να συμμετείχαν στις επιθέσεις κατά της Υεμένης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Η Ρωσία και η Κίνα ήταν μεταξύ των πολλών διεθνών φωνών που καταδίκασαν τα τελευταία πλήγματα στην Υεμένη, λέγοντας ότι πρόκειται για παράνομες επιθετικές πράξεις και κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

Τα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ πλήγματα φέρεται να διατάχθηκαν από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν μετά από ένα κύμα επιθέσεων από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από την Υεμένη εναντίον αμερικανικών και βρετανικών πολεμικών πλοίων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Την Τετάρτη, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ψήφισε ψήφισμα με το οποίο καυτηριάζει τις στοχεύσεις της Υεμένης κατά της ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα. Το ψήφισμα καλούσε τους Υεμενίτες να σταματήσουν τον αποκλεισμό της υδάτινης οδού. Παρέχει επίσης στα έθνη το δικαίωμα να υπερασπίζονται τα πλοία τους από επιθέσεις.

Η Ρωσία και η Κίνα απείχαν από την έγκριση του ψηφίσματος, εκφράζοντας την ανησυχία τους πως θα αξιοποιηθεί κυνικά από τις ΗΠΑ και τους δυτικούς εταίρους για την κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην περιοχή. Μέσα σε 24 ώρες, ο ρωσικός και κινεζικός σκεπτικισμός δικαιώθηκε από την ομοβροντία των αμερικανοβρετανικών πυραυλικών πληγμάτων σε όλη την Υεμένη.

Το ψήφισμα διαστρεβλώθηκε για να δικαιολογήσει την αμερικανοβρετανική επιθετικότητα με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ τόνισε ότι οι ενέργειες ήταν "αυτοάμυνα". Τεντώνει την ευπιστία πως η "υπεράσπιση της ναυσιπλοΐας" σύμφωνα με το ψήφισμα του ΟΗΕ θα έπρεπε να επιτρέπει ένα μπαράζ 100 πυραύλων κρουζ σε όλη την Υεμένη.

Υποδηλώνει επίσης ότι η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο ήταν προετοιμασμένοι να επιτεθούν στην Υεμένη και πως το ψήφισμα του ΟΗΕ ήταν απλώς ένα βολικό πρόσχημα της τελευταίας στιγμής.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας είναι ότι αυτή την εβδομάδα το ισραηλινό καθεστώς βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου με κατηγορίες για γενοκτονία για την τρίμηνη σφαγή του στη Γάζα. Τα μάτια του κόσμου είναι στραμμένα σε αυτό το καθεστώς και τα ειδεχθή εγκλήματα πολέμου που διαπράττει. Όχι μόνο το Ισραήλ, αλλά και οι δυτικοί υποκινητές του, κυρίως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις. Η υποκρισία και η ηθική χρεοκοπία των λεγόμενων "δυτικών αξιών" είναι ολοφάνερα εμφανείς σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δεν είναι μόνο το Ισραήλ στο εδώλιο του κατηγορουμένου για γενοκτονία. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ, η Βρετανία και άλλοι απολογητές του είναι επίσης κατηγορούμενοι.

Αναμφισβήτητα, οι Υεμενίτες πήραν γενναία στάση αρχών για να υποστηρίξουν την Παλαιστίνη, χρησιμοποιώντας τον εδαφικό τους έλεγχο της ναυτιλιακής οδού της Ερυθράς Θάλασσας ως μοχλό πίεσης για να απαιτήσουν να σταματήσει η γενοκτονία στη Γάζα. Οι Υεμενίτες λένε ότι ο ναυτιλιακός αποκλεισμός θα τερματιστεί όταν τελειώσει η γενοκτονία. Η Υεμένη ισχυρίζεται πως έχει νομικό δικαίωμα να ενεργεί με αυτόν τον τρόπο επειδή η Σύμβαση του 1948 για τη Γενοκτονία εξουσιοδοτεί τα έθνη να χρησιμοποιούν το δικαίωμά τους για να αποτρέψουν τη γενοκτονία.

Προφανώς, ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να λυθεί η αντιπαράθεση στην Ερυθρά Θάλασσα είναι να εφαρμοστεί κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. Αλλά οι Αμερικανοί, οι Βρετανοί και άλλες ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν αρνηθεί να κάνουν μια τέτοια έκκληση. Με άλλα λόγια, είναι συνένοχοι στη γενοκτονία. Η επίθεση στην Υεμένη με τη ναυτική τους αρμάδα είναι μια κατάφωρη απόδειξη ότι οι Αμερικανοί και το βρετανικό τους σκυλί της επίθεσης ενεργούν για να υποστηρίξουν το ισραηλινό καθεστώς και τα εγκλήματά του κατά της ανθρωπότητας. 

Ο Μπάιντεν και ο Σουνάκ ενεργούν απεγνωσμένα για να στρέψουν το παγκόσμιο ενδιαφέρον μακριά από την εγκληματική υποστήριξή τους στη γενοκτονία στη Γάζα. Η έναρξη πολέμου στην Υεμένη - και κατ' επέκταση η απειλή του Ιράν ως συμμάχου της Υεμένης - είναι το αγγλοαμερικανικό στοίχημα να χρησιμοποιήσουν το χάος ως κάλυψη για τα αποτρόπαια εγκλήματά τους.

Αλλά με αυτόν τον τρόπο η Ουάσινγκτον και το Λονδίνο εντείνουν τις μπλόφες και την επιθετικότητά τους. Ο Μπάιντεν και ο Σουνάκ παραγγέλνουν ποτά στο σαλούν της τελευταίας ευκαιρίας που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί νομίζουν ότι μπορούν να εκφοβίσουν τους αντιπάλους τους με μια πύρινη επίδειξη πυραύλων κρουζ. Αυτό είναι απλώς άλλη μια από τις ανόητες μπλόφες τους.

Οι Υεμενίτες και η Αραβική Αντίσταση πρόκειται να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στα αμερικανικά και βρετανικά περιουσιακά στοιχεία. Ο Μπάιντεν και ο Σουνάκ δεν αντιλαμβάνονται τη σφηκοφωλιά που έχουν υποδαυλίσει.

Και οι δύο κυβερνήσεις στην Ουάσιγκτον και το Λονδίνο περιφρονούνται από τους ίδιους τους λαούς τους για ένα σωρό βρωμερά ζητήματα, από την εγχώρια διαφθορά μέχρι την υποστήριξη της γενοκτονίας στη Γάζα και την απερίσκεπτη επιθετικότητα μέσω αντιπροσώπων στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

Όταν τα αμερικανικά και βρετανικά πολεμικά πλοία αρχίσουν να βυθίζονται στην Ερυθρά Θάλασσα, ο Μπάιντεν και ο Σουνάκ θα βουλιάξουν μαζί τους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail