Η Κίνα μίλησε για εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία


Freepen.gr - Η Κίνα θα συνεχίσει να εμβαθύνει την στρατηγική αμοιβαία εμπιστοσύνη και την αμοιβαία επωφελή συνεργασία με τη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι.

"Μεταξύ συνεργασίας και αντιπαράθεσης, επιλέγουμε αταλάντευτα τη συνεργασία. Η σχέση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων επηρεάζει την σταθερότητα της παγκόσμιας τάξης και η Κίνα πίστευε πάντα πως οι μεγάλες δυνάμεις πρέπει να έχουν υψηλές φιλοδοξίες και να φέρουν μεγάλη ευθύνη", δήλωσε ο Wang Yi μιλώντας σε σεμινάριο για τη διεθνή κατάσταση και την κινεζική διπλωματία το 2023.

Για το λόγο αυτό, επεσήμανε, η Κίνα θα είναι πάντα αντίθετη στον ανταγωνισμό και την αντιπαράθεση μεταξύ των μεγάλων δυνάμεων και θα προωθεί αταλάντευτα την υγιή αλληλεπίδρασή τους.

«Συνεχίζουμε να εμβαθύνουμε τη συνολική στρατηγική συνεργασία μεταξύ Κίνας και Ρωσίας, να προωθούμε την ανάπτυξη και την αναβίωση των χωρών μας, να υποστηρίζουμε το παγκόσμιο κίνημα προς την πολυπολικότητα και να προωθούμε τον εκδημοκρατισμό των διεθνών σχέσεων», είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail