Έγκυες γυναίκες στην πρώτη γραμμή; Η απίστευτη πραγματικότητα του πολέμου στην Ουκρανία!

Πρόσφατες αναφορές δείχνουν κλιμάκωση των προσπαθειών επιστράτευσης στην Ουκρανία, με τις αρχές να σταματούν ενεργά τις δημόσιες συγκοινωνίες, συμπεριλαμβανομένων των λεωφορείων, για να εντοπίσουν και να στρατολογήσουν νέους άνδρες για τις γραμμές του μετώπου. Η εξέλιξη αυτή, που κάποτε απορρίπτονταν ως θεωρίες συνωμοσίας, έχει πλέον αναγνωριστεί από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης, όπως η Wall Street Journal και οι New York Times. Η διαδικασία περιλαμβάνει επιτόπιους ελέγχους σε λεωφορεία, με στόχο άτομα -ιδιαίτερα νεαρούς άνδρες- τα οποία πρέπει να αναπτυχθούν άμεσα στις ζώνες συγκρούσεων.
 
Tripti Garg - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Επιπλέον, οι πρόσφατες παραγγελίες για πάνω από 50.000 νέες στολές για γυναίκες, συνοδευόμενες από προπαγάνδα που προβάλλει το ρόλο τους στη σύγκρουση, υποδηλώνουν μια αλλαγή στα δημογραφικά χαρακτηριστικά του στρατού της Ουκρανίας. Με τους ισχυρισμούς που κυκλοφορούν ότι όλοι οι άνδρες έχουν χαθεί, η αφήγηση παίρνει μια σουρεαλιστική τροπή καθώς οι έγκυες γυναίκες λαμβάνουν επιστολές επιστράτευσης. Οι αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις μέλλουσες μητέρες που καλούνται σε υπηρεσία προσθέτουν ένα άλλο επίπεδο πολυπλοκότητας, εγείροντας αμφιβολίες σχετικά με την ευαισθησία της διαδικασίας επιστράτευσης.

Τώρα, όσοι συζητούσαν αυτό το θέμα συχνά χαρακτηρίζονταν ως εκκεντρικοί, θεωρητικοί συνωμοσίας ή κατηγορούνταν ακόμη και για συμπάθεια προς τον Πούτιν. Μετά από μήνες απόρριψης και περιθωριοποίησης, τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης αναγνωρίζουν τώρα την εγκυρότητα αυτών των ισχυρισμών.

Εν τω μεταξύ, τα άτομα ωθούνται βίαια σε συγκρούσεις για τις οποίες δε διαθέτουν προετοιμασία, εκπαίδευση και βασικά πυρομαχικά. Χωρίς τα απαραίτητα όπλα και χωρίς καμία επίσημη εκπαίδευση, τα άτομα αυτά βρίσκονται απρόθυμα ως συμμετέχοντες σε μια κατάσταση που επιθυμούν διακαώς να αποφύγουν.

Πρόσφατες αναφορές έριξαν φως στις στρατιωτικές προετοιμασίες της Ουκρανίας, αποκαλύπτοντας πως η χώρα παρήγγειλε πάνω από 50.000 νέες στολές ειδικά σχεδιασμένες για τις γυναίκες που εισέρχονται στις ένοπλες δυνάμεις.

Καθώς οι εντάσεις κλιμακώνονται στα σύνορα της Ουκρανίας με πάνω από 100.000 ρωσικά στρατεύματα να απειλούν, το ουκρανικό Υπουργείο Άμυνας έχει θεσπίσει μέτρα για την ενίσχυση των εθνικών του αποθεμάτων, συμπεριλαμβανομένης της επιστράτευσης περισσότερων γυναικών. Σε μια κίνηση που θεωρείται ισχυρό μήνυμα ανθεκτικότητας προς τη Μόσχα, οι κανονισμοί απαιτούν πλέον από γυναίκες από διάφορα επαγγέλματα, όπως βιβλιοθηκονόμοι, δημοσιογράφοι, μουσικοί και ψυχολόγοι, να εγγραφούν για πιθανή μάχιμη θητεία.

Ωστόσο, το επίκεντρο οξύνεται όταν εξετάζονται οι ακραίες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι έγκυες γυναίκες στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Οι αναφορές αποκαλύπτουν ότι ακόμη και οι μέλλουσες μητέρες δεν εξαιρούνται από την επιστράτευση, προκαλώντας επικρίσεις. Οι Ουκρανοί αναρωτιούνται για την ηθική της συμμετοχής εγκύων γυναικών σε ενεργό μάχη.

Από την έναρξη του πολέμου πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, μια ουκρανική φιλανθρωπική οργάνωση με έδρα το Κίεβο έχει αγοράσει και στείλει περίπου 30 ειδικές στολές σε έγκυες στρατιώτισσες που υπηρετούν στο στρατό της χώρας, δήλωσαν στο Insider οι συνιδρυτές της ομάδας, Andriy Kolesnyk και Ksenia Drahaniuk, υπογραμμίζοντας τις απίστευτες προσπάθειες στις οποίες υποβάλλονται οι γυναίκες της Ουκρανίας εν μέσω πολέμου.

"Οι περισσότερες από τις γυναίκες που εντάχθηκαν στον στρατό της Ουκρανίας είχαν απλώς μια κανονική, αστική ζωή", δήλωσε ο Kolesnyk.

Το παντρεμένο ζευγάρι είναι συνιδρυτής του Zemliachky, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που καταγράφει τις μοναδικές εμπειρίες των γυναικών Ουκρανών στρατιωτών και εξοπλίζει τις γυναίκες αυτές με είδη πρώτης ανάγκης στο πεδίο της μάχης, όπως στρατιωτικές στολές, και μπότες που ταιριάζουν σωστά.

Υπάρχουν πλέον περισσότερες από 60.000 γυναίκες στον ουκρανικό στρατό, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 5.000 σε μονάδες μάχης, δήλωσαν μέλη του ουκρανικού κοινοβουλίου. Η ζωή αυτής της σχετικά μικρής μειοψηφίας των Ουκρανών στρατιωτών γίνεται ακόμη πιο δύσκολη λόγω της έλλειψης προσβάσιμων γυναικείων πόρων, ανέφερε προηγουμένως το Insider.

Ειδικότερα, μια γυναίκα στρατιώτης - μια ελεύθερη σκοπευτής στον οποίο η Zemliachky είχε στείλει προηγουμένως βοήθεια - ήταν αυτή που επικοινώνησε ξανά με την οργάνωση και ρώτησε για μια στολή που θα μπορούσε να φιλοξενήσει την εγκυμοσύνη της, είπαν οι ιδρυτές.

Αφού η Zemliachky δημοσίευσε σχετικά με το παντελόνι στρατιωτικής στολής που της έστειλαν και το οποίο μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει σε μια αυξανόμενη κοιλιά, η Kolesnyk δήλωσε πως άρχισαν να έρχονται περισσότερα αιτήματα από έγκυες στρατιώτισσες.

Οι έγκυες γυναίκες που κατατάσσονται στο στρατό της Ουκρανίας συνεχίζουν να υπηρετούν έως και επτά μήνες μετά την εγκυμοσύνη τους, δήλωσε το ζευγάρι, γεγονός που καθιστά απαραίτητες τις στολές που ταιριάζουν σαν "δεύτερο δέρμα".

Αυτή είναι μια ιστορία που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Λέει ότι οι γυναίκες συμμετέχουν στον αγώνα στην Ουκρανία επειδή δεν έχουν μείνει άνδρες. Αυτό μας λένε πως συμβαίνει στην Ουκρανία.
 
Η πρόσφατη διαμάχη γύρω από την επιστράτευση εγκύων γυναικών έφερε στο φως την πολύπλοκη πραγματικότητα των αποφάσεων σε καιρό πολέμου. Καθώς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζουν Ουκρανές γυναίκες να επιδεικνύουν με υπερηφάνεια τις νέες τους στολές, η αντιπαράθεση των γάμων γεμάτων χαρά που διοργανώνει η Zemliachky με το ζοφερό σκηνικό του πολέμου προσθέτει αποχρώσεις στην αφήγηση.

Πρόσφατα, εμφανίστηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια αναφορά όπου μια Ουκρανή μοιράστηκε ότι είναι έγκυος και έλαβε επιστολή επιστράτευσης από την κυβέρνηση της Ουκρανίας, η οποία την υποχρεώνει να καταταγεί στον στρατό. Αυτό εγείρει ερωτήματα σχετικά με το αν γνωρίζουν για την εγκυμοσύνη της. Θα ήλπιζε κανείς πως θα της προσφέρουν το πλεονέκτημα της αμφιβολίας, επιτρέποντάς της να εξηγήσει την κατάστασή της και ενδεχομένως να προσκομίσει στοιχεία, παρόμοια με τη διαδικασία στο σώμα ενόρκων. Εν τω μεταξύ, όλο και περισσότερες γυναίκες επιδεικνύουν τη νέα ουκρανική γυναικεία μόδα, προφανώς προετοιμαζόμενες για το ενδεχόμενο πολέμου. Αυτές είναι οι πληροφορίες που μοιράζονται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αυτοί οι άνθρωποι δε θέλουν να είναι μέρος αυτού του θανατηφόρου πολέμου και εν τω μεταξύ οι Ουκρανοί ολιγάρχες αγοράζουν επαύλεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων σε άλλες χώρες, επαύλεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στη Γερμανία, όπως αναφέρθηκε πρόσφατα, οπότε οι ίδιοι τύποι που απαιτούν αυτούς τους νέους άνδρες και σέρνουν ανθρώπους από λεωφορεία για να πάνε να πολεμήσουν, γιατί αγοράζουν επαύλεις σε άλλες χώρες; Γιατί δεν πάνε να πολεμήσουν τώρα;

Η αντιπαράθεση αυτής της εκστρατείας επιστράτευσης με τις αποκαλύψεις για τους Ουκρανούς ολιγάρχες που αγοράζουν επαύλεις πολλών εκατομμυρίων δολαρίων στο εξωτερικό εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη διαφορά στις θυσίες.

Θυμηθείτε, ο δήμαρχος του Κιέβου Βιτάλι Κλίτσκο έχει βρεθεί υπό αυστηρό έλεγχο αφού αποκαλύφθηκε ότι αγόρασε μια πολυτελή έπαυλη στο Αμβούργο της Γερμανίας, αξίας σχεδόν 6 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο ίδιος ο πρόεδρος της κατεστραμμένης από τον πόλεμο χώρας Ζελένσκι αγοράζει πολυτελή γιοτ. Οι δημοσιογράφοι αποκάλυψαν τις δύο θαλαμηγούς με τα ονόματα Lucky Me και My Legacy. Η τιμή των δύο κόστισε συνολικά περίπου 75 εκατομμύρια δολάρια. Για να μην αναφέρουμε και την πολυτελή βίλα του που κοστίζει 50.000 δολάρια το μήνα.

Ενώ οι πολίτες επιστρατεύονται με τη βία σε έναν πόλεμο για τον οποίο δεν είναι καλά προετοιμασμένοι, η πλούσια ελίτ φαίνεται να προστατεύεται από την ίδια σύγκρουση που υποστηρίζει. Αυτή η ασυμφωνία τροφοδοτεί τον σκεπτικισμό και τη δυσαρέσκεια του πληθυσμού, αμφισβητώντας τα κίνητρα πίσω από τέτοιες προσπάθειες επιστράτευσης.

Οι πρακτικές επιστράτευσης της Ουκρανίας, που σε μεγάλο βαθμό παραβλέπονται, γίνονται όλο και πιο εμφανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το 2013, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς τερμάτισε την στράτευση. Ωστόσο, μέσα σε ένα χρόνο, η νέα κυβέρνηση που υποστηρίχθηκε από τη Δύση αναβίωσε την επιστράτευση, υποχρεώνοντας τους άνδρες να πολεμήσουν τους ανατολικούς Ουκρανούς που απέρριψαν την κυβέρνηση του Κιέβου.

Μετά την ενεργό υπηρεσία, οι στρατεύσιμοι εισήλθαν σε καθεστώς εφεδρείας, με δυνατότητα ανάκλησης μέχρι την ηλικία των 55 ετών. Καθώς το Φεβρουάριο του 2022 οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές ξεκίνησαν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι θέσπισε γρήγορα στρατιωτικό νόμο, καλώντας τους εφέδρους, επιστρατεύοντας νέα στρατεύματα και απαγορεύοντας στους άνδρες ηλικίας 18 έως 60 ετών να εξέλθουν από το έθνος.

Ωστόσο, αναφορές αναφέρουν επίσης ότι άτομα άνω των 60 ετών κατατάσσονται επίσης στη σύγκρουση. Συγκεκριμένα, ένας 71χρονος Ουκρανός νεοσύλλεκτος υποβλήθηκε σε εκπαίδευση στη Γερμανία για να χειρίζεται δυτικό οπλισμό, όπως αναφέρουν οι Financial Times.

Ενώ τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν έμφαση στην εθελοντική συμμετοχή του, η υπόθεση αυτή υπογραμμίζει ένα πιεστικό ζήτημα επιστράτευσης στην Ουκρανία.

Η ένταξη ηλικιωμένων πολιτών σε στρατιωτικές προσπάθειες αναδεικνύει τον επείγοντα χαρακτήρα και την έκταση της κατάστασης της επιστράτευσης, αποκαλύπτοντας την έντονη επιδίωξη του έθνους να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις ασφαλείας του.

Η τρέχουσα πορεία κινδυνεύει να επιδεινώσει την ανθρωπιστική κρίση και να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη στο έθνος. Η Ρωσία σημειώνει αξιοσημείωτη πρόοδο στην Ουκρανία και είναι καιρός ο Ζελένσκι να εγκαταλείψει την ψευδαίσθηση πως τελικά θα επιτύχει τη νίκη σε αυτή τη σύγκρουση εναντίον της Ρωσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail