Ανησυχητικά ερωτήματα στην περίεργη υπόθεση του αρχηγού του Πενταγώνου που αγνοείται στην πράξη

Photo: Public Domain
Φαίνεται εντελώς παράξενο το γεγονός ότι ο υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν - ο δεύτερος πιο υψηλόβαθμος πολιτικός στρατιωτικός διοικητής στις Ηνωμένες Πολιτείες - απουσίαζε από τα καθήκοντά του για αρκετές εβδομάδες χωρίς να το γνωρίζει ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ή το Κογκρέσο.

Editorial - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Μια φιλανθρωπική άποψη θα ήταν να αποκαλέσουμε το σκάνδαλο "κωμωδία λαθών". Πιο εύστοχες, ωστόσο, είναι οι επείγουσες ανησυχίες για τις επιπτώσεις στην παγκόσμια ειρήνη και ασφάλεια. Οι ΗΠΑ μοιάζουν με έναν ανεξέλεγκτο μαχητή που κατρακυλά προς τον γκρεμό.

Αυτό το ανεξήγητο παρατεταμένο κενό στην αμερικανική στρατιωτική διοίκηση και τον έλεγχο στην κορυφή του Πενταγώνου γίνεται από παράξενο έως βαθιά ανησυχητικό, λαμβάνοντας υπόψη τις ραγδαία επιδεινούμενες συνθήκες ασφαλείας στη Μέση Ανατολή. Και ιδιαίτερα επειδή η επιδείνωση αυτή προκαλείται σε μεγάλο βαθμό από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συνεργούς τους στην κατάφωρη περιφρόνηση του διεθνούς δικαίου.

Αυτή την εβδομάδα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και ο βρετανικός σύμμαχός τους πραγματοποίησαν πάνω από 100 πλήγματα με πυραύλους κρουζ εναντίον της Υεμένης, δήθεν ως αντίποινα για τον αποκλεισμό της εμπορικής ναυσιπλοΐας στην Ερυθρά Θάλασσα από την Υεμένη. Οι Υεμενίτες ισχυρίζονται πως οι ενέργειές τους για την απαγόρευση της ναυσιπλοΐας δικαιολογούνται νομικά από την υποστήριξή τους προς τους Παλαιστίνιους που υφίστανται 90 ημέρες γενοκτονικής επίθεσης από το Ισραήλ με την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Πράγματι, η κατάσταση στην πυριτιδαποθήκη της Μέσης Ανατολής είναι έτοιμη για κλιμάκωση προς έναν ολοκληρωτικό πόλεμο σε ολόκληρη την περιοχή, δεδομένων των εβδομάδων έντασης που προκλήθηκαν από την υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ γενοκτονία στη Γάζα από το Ισραήλ.

Οι αμερικανικές βάσεις στο Ιράκ και τη Συρία έχουν δεχθεί πυρά σε αντίποινα για τις δολοφονίες από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ ανώτερων Παλαιστινίων και άλλων Αράβων μαχητών ηγετών. Υπάρχει αυξανόμενος φόβος ότι η βία θα εξελιχθεί σε ανοιχτή ένοπλη αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν.

Ο Όστιν ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για το σκάνδαλο και συμφώνησε σε επανεξέταση από το Πεντάγωνο, προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε παρεξήγηση στο μέλλον. Τουλάχιστον δημοσίως, ο πρόεδρος Μπάιντεν δήλωσε ότι αποδέχθηκε τις κύριες συγγνώμες του Πενταγώνου. Αυτό μπορεί να αλλάξει καθώς θα αποκαλύπτονται περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την περίεργη έλλειψη επικοινωνίας και αυτό που φαίνεται να είναι η απροθυμία του Όστιν να κάνει σχέδια έκτακτης ανάγκης για την τελική λήψη αποφάσεων σχετικά με ζωτικά ζητήματα πολέμου και ειρήνης.

Φαίνεται ακόμη πιο ασυνείδητο στη συγκυρία του, δεδομένου πως οι Ηνωμένες Πολιτείες τροφοδοτούν τις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή και την Ασία-Ειρηνικό σε σχέση με την Κίνα και φυσικά, ας μην ξεχνάμε, στην Ουκρανία εναντίον της Ρωσίας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προκαλούν απερίσκεπτα ένοπλη αντιπαράθεση σε αυτά τα γεωπολιτικά καζάνια - όλα αυτά ενέχουν τον κίνδυνο πυρηνικών όπλων - και όμως ο ανώτατος πολιτικός διοικητής στο Πεντάγωνο εξαφανίζεται για αρκετές ημέρες λόγω μυστικής χειρουργικής επέμβασης. Και πάλι, για να το επαναλάβω, ο Λευκός Οίκος δεν γνώριζε καν την κατάστασή του ή το πού βρισκόταν. Πώς θα εξελισσόταν αν υπήρχαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι οι αμερικανικές ή συμμαχικές δυνάμεις δέχονταν επίθεση στρατηγικού επιπέδου; Η απουσία του Όστιν θα είχε αναμφίβολα επιτείνει τον συναγερμό σε μια ήδη σκανδαλιάρα αμερικανική στρατιωτική μηχανή.

Σε συνδυασμό με αυτές τις ανησυχίες είναι και η έλλειψη εμπιστοσύνης στη γνωστική υγεία του Μπάιντεν ως αρχιστράτηγου. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αποδείξει ότι είναι ένα άνομο κράτος-απατεώνας, αν αναλογιστούμε την αχαλίνωτη υποστήριξη που παρέχουν στα φασιστικά καθεστώτα του Ισραήλ και του Κιέβου. Οι τελευταίες αεροπορικές επιδρομές στην Υεμένη χωρίς καμία διαβούλευση με το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών υπογραμμίζουν μόνο τον χαρακτήρα του κράτους-παρίας της Ουάσινγκτον.

Προκαλεί σοβαρό ερωτηματικό για την παγκόσμια ασφάλεια το γεγονός ότι οι στρατιωτικοί διοικητές στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καν τον έλεγχο του γραφείου τους.

Το αυτοκρατορικό κράτος των ΗΠΑ από γεωπολιτικούς υπολογισμούς για την αποτροπή της χρόνιας παρακμής του ως παγκόσμιας δύναμης έχει ξεκινήσει μια τρελή πολιτική υποκίνησης της επιθετικότητας και του χάους σε διάφορα μέρη του κόσμου - ταυτόχρονα - στη Μέση Ανατολή, την Ευρώπη και την Ασία-Ειρηνικό. Αυτή η εγκληματική, αλόγιστη συμπεριφορά θέτει σε κίνδυνο ολόκληρο τον κόσμο από μια καταστροφική κλιμάκωση, ακόμη και τυχαία.

Στην εγκληματικότητα των ΗΠΑ προστίθεται και η γραφειοκρατική ανικανότητα της ίδιας της στρατιωτικής τους διοίκησης.

Γίνεται απολύτως σαφές στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των πολιτών των Ηνωμένων Πολιτειών, ότι το αυτοκρατορικό κράτος των ΗΠΑ κρατά όλο και περισσότερο τον κόσμο όμηρο στις εγκληματικές του μεθοδεύσεις. Αναγκάζει μανιωδώς τον κόσμο να παίξει ρωσική ρουλέτα.

Δεν είναι μόνο ο Lloyd Austin - ο κ. Raytheon - που πρέπει να απολυθεί. Είναι απλά ένας περιφερόμενος παίκτης. Ολόκληρος ο αυτοκρατορικός μηχανισμός διακυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών πρέπει να διαλυθεί και να παροπλιστεί. Και, επιπλέον, να διωχθεί για εγκλήματα κατά της διεθνούς ειρήνης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail