Πραγματικά δεν αρέσει στη Δυτική Ελίτ όταν κάποιος αρχίζει να χτυπά εμπορικά πλοία και να διαταράσσει το παγκόσμιο εμπόριο

Pixabay
Από τα μέσα Νοεμβρίου, οι υποστηριζόμενοι από το Ιράν Χούτι στην Υεμένη έχουν κυριολεκτικά επιτεθεί σε δεκάδες εμπορικά πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα και οι Χούτι επιμένουν πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι να αποχωρήσουν τα ισραηλινά στρατεύματα από τη Γάζα. Περιττό να πούμε ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Δεδομένου πως οι Χούτι δεν είναι σε θέση να επιτεθούν απευθείας στο Ισραήλ, κάνουν ό,τι μπορούν για να γίνουν μέρος του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου εξαπολύοντας πυραύλους σε φορτηγά πλοία και διαταράσσοντας το παγκόσμιο εμπόριο. Φυσικά η δυτική ελίτ δεν επρόκειτο απλώς να καθίσει εκεί και να επιτρέψει στους Χούτι να απειλήσουν τις αγορές ενέργειας και τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού. 

Michael Snyder - themostimportantnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Κανονικά, περίπου το 40 τοις εκατό του συνόλου του εμπορίου μεταξύ Ευρώπης και Ασίας διέρχεται από την Ερυθρά Θάλασσα. Εάν ένα εμπορικό πλοίο αναγκαστεί να διασχίσει το Κέρας της Αφρικής, το πρόσθετο καύσιμο που χρησιμοποιείται μπορεί να κοστίσει έως και ένα εκατομμύριο δολάρια. Όταν τα δυτικά οικονομικά συμφέροντα απειλούνται τόσο σοβαρά, είναι θέμα χρόνου να εμπλακεί ο αμερικανικός στρατός, και αυτό ακριβώς συνέβη. Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ μόλις εξαπέλυσαν ένα πέμπτο κύμα στρατιωτικών επιδρομών κατά των Χούτι στην Υεμένη

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι οι επιθέσεις κατά των Χούτι θα συνεχιστούν, παρόλο που αναγνώρισε πως η ομάδα δεν έχει σταματήσει τις επιθέσεις της στην Ερυθρά Θάλασσα.

Οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν τον πέμπτο γύρο επιδρομών στην Υεμένη την Πέμπτη, μετά το χτύπημα αμερικανικού πλοίου από drone των Χούτι.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι είπε στους δημοσιογράφους ότι οι αμερικανικές δυνάμεις «κετέστρεψαν μια σειρά από πυραύλους Χούτι» που επρόκειτο να εκτοξευθούν προς την Ερυθρά Θάλασσα.

Αν ρωτούσατε τυχαίους ανθρώπους στο δρόμο ποιοι είναι οι Χούτι, οι περισσότεροι από αυτούς δεν θα είχαν απολύτως καμία ιδέα.

Και αν τους ζητούσατε να εντοπίσουν την Υεμένη σε έναν κενό χάρτη του κόσμου, οι περισσότεροι από αυτούς δε θα μπορούσαν να τη βρουν.

Αλλά τώρα οι ΗΠΑ βρίσκονται σε πόλεμο με τους Χούτι στην Υεμένη και οι Χούτι δεσμεύονται ότι κανείς δε θα μπορέσει να σταματήσει τις επιθέσεις τους:

Την Πέμπτη, ο αρχηγός των Χούτι Αμπντούλ-Μάλικ αλ Χούτι δήλωσε πως «είμαστε τώρα σε άμεση αντιπαράθεση με τις ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο» στην Ερυθρά Θάλασσα, μετά τις ολονύκτια αεροπορικές επιδρομές του αμερικανικού συνασπισμού στην Υεμένη, που αποτελούν τον τέταρτο γύρο αντιεπιθέσεων κατά των Χούτι.

Οι Χούτι αυτή την εβδομάδα δήλωσαν ότι θα επιτεθούν σε όλους τους στόχους του Ισραήλ και των ΗΠΑ ως απάντηση στη σφαγή των Παλαιστινίων που συνέβη στη Λωρίδα της Γάζας. «Όποιος επιχειρήσει να μας εμποδίσει να το κάνουμε θα αποτύχει», δήλωσε αξιωματούχος των Χούτι τη Δευτέρα.

Αρχικά, οι Χούτι χτυπούσαν ισραηλινά πλοία ή πλοία που κατευθύνονταν προς ισραηλινά λιμάνια, αλλά τώρα αποφάσισαν να διευρύνουν τις επιθέσεις τους:

Αρχικά, οι Χούτι δήλωσαν πως θα στοχοποιηθούν είτε ισραηλινά σκάφη είτε πλοία που κατευθύνονται προς ισραηλινά λιμάνια, αλλά το εύρος της στόχευσής τους έχει διευρυνθεί. «Το πλοίο δεν χρειάζεται απαραίτητα να κατευθύνεται προς το Ισραήλ για να το στοχεύσουμε, αρκεί να είναι αμερικανικό», είπε ο Nasruddin Amer, εκπρόσωπος των Χούτι, στο Al Jazeera στην αρχή αυτής της εβδομάδας.

Αυτό θα είναι ένα πολύ σοβαρό μακροπρόθεσμο πρόβλημα εάν οι Χούτι αρνηθούν να σταματήσουν.

Τελικά, ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί εντελώς η απειλή θα ήταν η εισβολή στην Υεμένη και η εξάλειψη των Χούθι.

Θα ήταν πρόθυμες οι ΗΠΑ και άλλες δυτικές δυνάμεις να πάνε τόσο μακριά;

Εν τω μεταξύ, το Πακιστάν απάντησε στις πρόσφατες πυραυλικές επιθέσεις από το Ιράν εκτοξεύοντας δικούς του πυραύλους:

Το Πακιστάν εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές εναντίον υποτιθέμενων κρησφύγετων μαχητών εντός του Ιράν την Πέμπτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον εννέα άτομα καθώς ανταπέδωσε μια παρόμοια επίθεση ημέρες νωρίτερα από το Ιράν και αυξάνοντας τις εντάσεις με τη γείτονά του καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση στην περιοχή.

Οι άνευ προηγουμένου επιθέσεις τόσο από το Πακιστάν όσο και από το Ιράν εκατέρωθεν των συνόρων τους φάνηκε να στοχεύουν μαχητικές ομάδες Μπαλούτ με παρόμοιους αυτονομιστικούς στόχους. Οι χώρες αλληλοκατηγορούνται πως παρέχουν καταφύγιο στις ομάδες στα αντίστοιχα εδάφη τους.

Φαίνεται πως υπάρχει ένας άλλος γύρος κλιμάκωσης στη Μέση Ανατολή σχεδόν κάθε μέρα τώρα.

Νομίζω ότι είναι απλώς θέμα χρόνου να εκραγεί ολόκληρη η περιοχή στις φλόγες.

Στην Ανατολική Ευρώπη, οι Ρώσοι συνεχίζουν να προχωρούν στην Ουκρανία και οι Ουκρανοί εκλιπαρούν για περισσότερη χρηματοδότηση στην ετήσια συγκέντρωση του WEF.

Και μόλις μάθαμε πως την επόμενη εβδομάδα το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει «τη μεγαλύτερη στρατιωτική του άσκηση εδώ και δεκαετίες»:

Το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ξεκινήσει τη μεγαλύτερη στρατιωτική του άσκηση εδώ και δεκαετίες την επόμενη εβδομάδα, με τη συμμετοχή 90.000 στρατιωτών και τη δοκιμή της ικανότητας των συμμάχων επί μήνες να εμπλακούν σε σύγκρουση με έναν αντίπαλο όπως η Ρωσία.

Το Steadfast Defender 2024 θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Μαΐου και θα περιλαμβάνει μονάδες και από τις 31 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ καθώς και τη Σουηδία υποψήφια μέλος, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Αμερικανός Στρατηγός Κρίστοφερ Κάβολι, Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

Γιατί να παρατείνετε αυτές τις ασκήσεις μέχρι τα τέλη Μαΐου;

Οι Ρώσοι είναι ήδη σούπερ παρανοϊκοί και τώρα αυτές οι ασκήσεις μεγάλης κλίμακας του ΝΑΤΟ θα τους φέρουν στο προσκήνιο για τους επόμενους τέσσερις μήνες.

Εξαιρετικά.

Φυσικά τα πράγματα συνεχίζουν να γίνονται ακόμη πιο τεταμένα και στην Ασία. Στην πραγματικότητα, η Κίνα μόλις ξεκίνησε «τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν εδώ και εβδομάδες»:

Η κομμουνιστική Κίνα διεξήγαγε τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις της γύρω από την Ταϊβάν εδώ και εβδομάδες την Τετάρτη, η οποία έρχεται λίγες μέρες αφότου η Ταϊβάν εξέλεξε για άλλη μια φορά πρόεδρο που έχει ορκιστεί να αντιμετωπίσει την Κίνα.

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της Ταϊβάν δήλωσε ότι ο στρατός της Κίνας διεξήγαγε αεροπορικές και ναυτικές επιχειρήσεις κοντά στο νησιωτικό έθνος χθες το βράδυ με 24 αεροπλάνα και πέντε πλοία.

Κάποια στιγμή, η Κίνα θα αποφασίσει να τραβήξει την σκανδάλη για μια εισβολή στην Ταϊβάν.

Και κάποια στιγμή ο πόλεμος στην Ουκρανία θα πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο.

Και είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή σύντομα θα ξεφύγει από τον έλεγχο.

Οι παγκόσμιες εντάσεις έχουν δημιουργηθεί εδώ και χρόνια και πιστεύω πως το 2024 θα είναι η χρονιά που θα εκραγούν τελικά.

Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος πλησιάζει και οι μέρες που έρχονται θα είναι γεμάτες με μεγάλη αναταραχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail