Οι Χούθι απευθύνουν νέα απειλή σε αμερικανικά πλοία

The Houthis seized the Galaxy Leader in November taking it to Hodeidah port [File: ΑFΡ]
Freepen.gr - Οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης έχουν υποσχεθεί περισσότερες επιθέσεις εναντίον αμερικανικών ναυτιλιακών συμφερόντων στην περιοχή της Ερυθράς Θάλασσας, λέγοντας ότι οι αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου κατά της συμμαχικής με το Ιράν ομάδας τις τελευταίες ημέρες έχουν καταστήσει τα πλοία νόμιμους στόχους για καταστροφή.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται στα πρόθυρα να χάσουν τη θαλάσσια ασφάλειά τους", δήλωσε ο εκπρόσωπος των Χούθι, Nasruldeen Amer, στο Al Jazeera τη Δευτέρα. Η μαχητική ομάδα υποστήριζε προηγουμένως πως θα στόχευε μόνο ισραηλινά πλοία και πλοία με προορισμό το Ισραήλ - σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη Χαμάς εν μέσω του πολέμου στη Γάζα - αλλά ο εκπρόσωπος δήλωσε ότι υπό το φως των αεροπορικών επιδρομών των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου στην Υεμένη, "αρκεί να είναι αμερικανικά".

Οι μαχητές Χούτι είχαν ήδη αποδείξει αυτό το σημείο νωρίτερα τη Δευτέρα, πλήττοντας με πύραυλο ένα πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αμερικανικής ιδιοκτησίας στον Κόλπο του Άντεν. Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ (CENTCOM) εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε ότι το φορτηγό πλοίο Gibraltar Eagle συνέχιζε το ταξίδι του μετά την πυραυλική επίθεση, η οποία δεν προκάλεσε θύματα και δεν προκάλεσε σημαντικές ζημιές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail