Τα ουκρανικά σύνορα πιέζονται πλέον επικίνδυνα

Freepen.gr - Τα ρωσικά πλήγματα ακριβείας κατά του ουκρανικού στρατού δεν σταματούν. Τη νύχτα της 24ης Ιανουαρίου, ρωσικά UAV κατέστρεψαν ουκρανικά στρατόπεδα εκπαίδευσης στην περιοχή Zhitomir και περισσότερες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην περιοχή Πολτάβα, γράφει το southfront.press.

Περισσότερες εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται για την στέγαση του στρατιωτικού προσωπικού χτυπήθηκαν στο Μίρνογκραντ. Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων φέρεται να καταστράφηκε στρατιωτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιούνταν για τη δημιουργία της αμυντικής γραμμής κοντά στο Κουράχοβο.

Περισσότερες εγκαταστάσεις διαμονής χτυπήθηκαν στη Χερσώνα, όπου καταστράφηκαν Ουκρανοί πεζοναύτες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις στην ανατολική όχθη του Δνείπερου.

Τα ρωσικά πυραυλικά πλήγματα καταστρέφουν τα σχέδια της ουκρανικής στρατιωτικής διοίκησης να πραγματοποιήσει οποιεσδήποτε επιχειρήσεις με τις στρατιωτικές εφεδρείες από τις πίσω περιοχές.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα καταστράφηκαν τουλάχιστον 17 εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνταν για τη στέγαση Ουκρανών στρατιωτών και ξένων μισθοφόρων στην περιοχή του Χάρκοβο. Για παράδειγμα, το τελευταίο κύμα χτυπημάτων είχε ως στόχο τα σημεία προσωρινής διαμονής και το ανθρώπινο δυναμικό στην πόλη του Χάρκοβο, καθώς και στο Τσούγκουεφ και την Μπαλακλέγια.

Ο ουκρανικός στρατός χάνει δυνάμεις από την στρατηγική εφεδρεία, η οποία είχε ως στόχο να καλύψει τα κενά στην άμυνα στα μέτωπα και να διασφαλίσει τις επιχειρήσεις των ουκρανών σαμποτέρ στο έδαφος των ρωσικών παραμεθόριων περιοχών.

Η ήττα της στρατηγικής εφεδρείας του ουκρανικού στρατού έχει ως αποτέλεσμα τη ρωσική προέλαση προς διάφορες κατευθύνσεις στην περιοχή.

Τουλάχιστον 35 οικισμοί στην περιοχή του Χάρκοβο βρίσκονται ήδη υπό ρωσικό έλεγχο και ο αριθμός τους αυξάνεται. Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι ρωσικές δυνάμεις πήραν τον έλεγχο του χωριού Krahmalnoe, γεγονός που τους επιτρέπει να επεκτείνουν τη ζώνη ελέγχου τους νότια του Kupyansk, να εξασφαλίσουν τον έλεγχο του στρατηγικής σημασίας δρόμου και να ωθήσουν τις ουκρανικές δυνάμεις προς τον ποταμό Oskol, όπου οι ελιγμοί τους θα περιπλέκονται και οι απώλειες θα αυξάνονται. 

Ταυτόχρονα, τα κακά όνειρα της ουκρανικής διοίκησης σχετικά με τη ρωσική επίθεση πέρα από τα σύνορα στην περιοχή του Χάρκοβο μπορεί σύντομα να γίνουν πραγματικότητα. Στις 23 Ιανουαρίου, ουκρανικές μονάδες φέρεται να υποχώρησαν από το χωριό Πλέτνεβκα που βρίσκεται κοντά στα ρωσικά σύνορα βορειοανατολικά του Χάρκοβο. Το ρωσικό πυροβολικό σφυροκοπούσε τις ουκρανικές θέσεις στην περιοχή για αρκετές ημέρες. Ως αποτέλεσμα, τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να διασχίσουν τα σύνορα και να διεξάγουν επιχείρηση εκκαθάρισης στην περιοχή, απειλώντας την ουκρανική ομάδα στο κύριο ουκρανικό συνοριακό οχυρό στο Volchansk. Ορισμένες αναφορές υποστήριξαν ότι το χωριό βρίσκεται υπό ρωσικό έλεγχο, αλλά κάποιες άλλες το διέψευσαν, λέγοντας ότι ο ρωσικός στρατός υποχώρησε πέρα από τα σύνορα.

Η επιχείρηση στο χωριό είναι απίθανο να σηματοδοτήσει την έναρξη μιας άλλης μεγάλης χερσαίας επίθεσης στην περιοχή του Χάρκοβο τις επόμενες ημέρες, αλλά δείχνει ξεκάθαρα την αδυναμία της ουκρανικής άμυνας κατά μήκος των συνόρων.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail