Η Ουάσινγκτον βλέπει τη σύγκρουση με το Ιράν ως αποδιοπομπαίο τράγο για τα γενοκτονικά εγκλήματά της

Photo: Public Domain
Πόσο παράλογο! Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν διασχίζει "μανιωδώς" τη Μέση Ανατολή, "προειδοποιώντας" ότι η σύγκρουση κλιμακώνεται για να κατακλύσει την περιοχή.

Finian Cunningham - strategic-culture.su / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο εμπρηστής Ουάσιγκτον φωνάζει "φωτιά" σε μια περιοχή που ανατινάζει.

Κι αυτό ενώ η Ουάσιγκτον τροφοδοτεί την ασταμάτητη γενοκτονία του Ισραήλ στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Και ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ δολοφονούν κορυφαίους διοικητές της Χαμάς, της Χεζμπολάχ και του Ιράν στο Λίβανο και το Ιράκ.

Αυτό συμβαίνει ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλοκάρουν απροκάλυπτα τις εκκλήσεις στα Ηνωμένα Έθνη για κατάπαυση του πυρός και ενώ στέλνουν πολεμικά πλοία και πολεμικά αεροπλάνα στην περιοχή.

Ο Μπλίνκεν περιοδεύει αυτή την εβδομάδα σε εννέα χώρες, μεταξύ των οποίων η Ιορδανία, η Αίγυπτος, η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, καθώς και το Ισραήλ. Είναι το πέμπτο ταξίδι του στην περιοχή από τις 7 Οκτωβρίου.

Ένας τίτλος στο NBC ανέφερε: "Η βία κορυφώνεται στη Δυτική Όχθη καθώς ο Μπλίνκεν στοχεύει να περιορίσει την εξάπλωση της σύγκρουσης".

Όπως συμβαίνει με μεγάλο μέρος της κάλυψης από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η Ουάσινγκτον παρουσιάζεται ως ένα είδος άτυχου υποστηρικτή της ειρήνης. Η παραπλανητική αυτή στάση προκαλεί αναγούλα στο στομάχι, όταν η πραγματικότητα είναι πως οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι πλήρως συνυπεύθυνες για τη γενοκτονία κατά των Παλαιστινίων. Και είναι πλήρως συνυπεύθυνες για την επικίνδυνη κλιμάκωση της σύγκρουσης σε ολόκληρη την περιοχή.

Είναι αρρωστημένο αστείο να παρουσιάζεται ο Μπλίνκεν και η διοίκηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν να προσπαθούν να κατευνάσουν τις περιφερειακές εντάσεις που έχουν φτάσει σε σημείο βρασμού ακριβώς λόγω της πολιτικής των ΗΠΑ που υποστηρίζει και εξοπλίζει τις ανελέητες σφαγές του Ισραήλ.

Η Ουάσινγκτον αρνήθηκε κατηγορηματικά να απαιτήσει από το Ισραήλ να κηρύξει κατάπαυση του πυρός στη σφαγή που άρχισε στις 7 Οκτωβρίου μετά από επιθέσεις της Χαμάς στο Ισραήλ. Η γενοκτονική επίθεση του Ισραήλ διανύει πλέον τον τέταρτο μήνα της με τον απολογισμό των νεκρών να υπολογίζεται σε σχεδόν 30.000 Παλαιστίνιους, κυρίως γυναίκες και παιδιά, σύμφωνα με το Euro-Med Monitor.

Οι ΗΠΑ στρατιωτικοποιούν παράλογα την περιοχή προσθέτοντας περισσότερο λάδι στην κόλαση. Η ανάπτυξη ναυτικών δυνάμεων στην Ερυθρά Θάλασσα για να αντιμετωπιστεί ο αποκλεισμός της ισραηλινής ναυτιλίας από την Υεμένη είναι απλώς μέρος της ευρύτερης στρατιωτικοποίησης για την υποστήριξη του Ισραήλ. Δεν υπάρχει καμία ανάγκη για ένα ναυτικό στολίσκο αν εφαρμοζόταν κατάπαυση του πυρός.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν απέρριψε και πάλι αυτή την εβδομάδα τους Άραβες και ισλαμιστές ηγέτες που ζητούσαν κατάπαυση του πυρός και επείγουσα πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη, όπου οι συνθήκες έχουν επιδεινωθεί σε μια άθλια πείνα για σχεδόν δύο εκατομμύρια ανθρώπους. Παρόλα αυτά, η Ουάσιγκτον δεν κάνει τίποτα, ακόμη και όταν οι ισραηλινοί πολιτικοί μιλούν ανοιχτά για εθνοκάθαρση στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

Αν η Μέση Ανατολή διολισθήσει σε πυρκαγιά, μην κάνετε κανένα λάθος, η καταστροφή θα βαρύνει την Ουάσιγκτον. Ο κατευνασμός του ισραηλινού καθεστώτος από τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες και έχει υποδαυλίσει πλήρως την καυτή κατάσταση αδικίας και καταπίεσης. Αλλά οι τελευταίοι τέσσερις μήνες της απόλυτης επιείκειας σε ένα παράνομο γενοκτονικό καθεστώς είναι η τελική σκανδάλη.

Μια πιθανή διέξοδος για τις ΗΠΑ είναι να κατηγορήσουν το Ιράν και τους περιφερειακούς συμμάχους του και με αυτόν τον τρόπο να προσπαθήσουν να διαιρέσουν και να κυβερνήσουν τα αραβικά έθνη.

Υπό τον τίτλο "Η απειλή μιας ευρύτερης σύγκρουσης με το Ιράν", οι New York Times έκαναν κύριο άρθρο: "Οι επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου στο Ισραήλ και ο βομβαρδισμός της Λωρίδας της Γάζας από το Ισραήλ ενθάρρυναν ένα νέο επιθετικό Ιράν. Αφού εξαπέλυσαν δεκάδες επιθέσεις σε ολόκληρη την περιοχή, οι ιρανικές ομάδες-πληρεξούσιοι ήρθαν σε άμεση σύγκρουση με τις αμερικανικές δυνάμεις δύο φορές την τελευταία εβδομάδα και η Ουάσινγκτον απειλεί ανοιχτά με αεροπορικές επιδρομές αν η βία δεν κοπάσει".

Αυτό είναι ένα εκπληκτικό κατόρθωμα αντιστροφής της πραγματικότητας από τους Times. Η σφαγή από το Ισραήλ που ενεργοποιήθηκε πλήρως από τις Ηνωμένες Πολιτείες προβάλλει με κάποιο τρόπο το Ιράν ως "ενθαρρυμένο και πρόσφατα επιθετικό".

Αλλά μπορείτε εύκολα να διακρίνετε πού θέλει να καταλήξει η Ουάσινγκτον εδώ. Προσπαθεί να εκτρέψει την αυξανόμενη εχθρότητα και αηδία σε ολόκληρη την περιοχή προς την Αμερική και τους υποκριτές Ευρωπαίους συνεργάτες της, παίζοντας το ιρανικό χαρτί.

Το CNN μετέδωσε: "Πολλές από τις συνομιλίες του Μπλίνκεν με τους Άραβες ηγέτες θα επικεντρωθούν στο φάντασμα του Ιράν, το οποίο πιστεύεται, λένε οι ειδικοί και οι αξιωματούχοι [sic], ότι προσπαθεί να αναταράξει τα πνεύματα, ενώ δεν θα σταματήσει να προκαλεί έναν ξεκάθαρο πόλεμο". (Αυτό είναι το CNN που παραθέτει πηγές προπαγάνδας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, παρεμπιπτόντως).

Οι Αμερικανοί πρέπει επειγόντως να σπάσουν τη συσσωρευμένη οργή κατά της Ουάσιγκτον και του Ισραήλ σε όλη την περιοχή, καθιστώντας το Ιράν ως τον κακό. Πρόκειται για μια προσπάθεια να αναζωπυρωθούν οι θρησκευτικές αντιπαλότητες του παρελθόντος μεταξύ των σουνιτικών αραβικών εθνών, όπως η Σαουδική Αραβία, και του σιιτικού Ιράν.

Η Ουάσινγκτον προσπαθεί να παρουσιάσει ότι το Ιράν και οι περιφερειακοί σύμμαχοί του, η Χεζμπολάχ στο Λίβανο και το Ιράκ, καθώς και οι Χούτι στην Υεμένη και το συριακό κράτος υπό την ηγεσία του Άσαντ, είναι ο εχθρός της ειρήνης στην περιοχή. Πρόκειται για μια τολμηρή κίνηση.

Αυτή την εβδομάδα οι New York Times αναβίωσαν τους φόβους πως το Ιράν βρίσκεται κοντά στην κατασκευή πυρηνικής βόμβας. Ισχυρίστηκαν ότι η Τεχεράνη απέχει μόλις "εβδομάδες" από τη μετατροπή εμπλουτισμένου ουρανίου σε τρία όπλα. Η αγαπημένη πλατφόρμα της εφημερίδας της CIA προσπάθησε επίσης στο ίδιο άρθρο να παρουσιάσει το Ιράν σε μια νέα συμμαχία με τη Ρωσία και την Κίνα υπονοώντας πως η τελευταία βοηθούσε τώρα το Ιράν να κατασκευάσει μια βόμβα.

Αυτό θα μπορούσε να είναι το απόλυτο ριψοκίνδυνο στοίχημα της Ουάσιγκτον και του Ισραηλινού πληρεξουσίου της.

Οι Ισραηλινοί είναι αρκετά ανισόρροποι ώστε να εξαπολύουν αεροπορικές επιδρομές στο Ιράν για να εξουδετερώσουν δήθεν τις υποτιθέμενες πυρηνικές εγκαταστάσεις. Το Ισραήλ έχει απειλήσει να το κάνει στο παρελθόν. Παρόλο που το Ιράν έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε πρόθεση να κατασκευάσει πυρηνικό όπλο. Και, σε κάθε περίπτωση, τι κι αν το Ιράν το έκανε; Το Ισραήλ έχει περίπου 150 πυρηνικές βόμβες, όλες παράνομα αποκτημένες.

Η αποτρόπαια γενοκτονία που συντελείται στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη καταδεικνύει την κατάφωρη αποκάλυψη των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων. Ο κόσμος μπορεί να δει περισσότερο από ποτέ τη συνενοχή της Ουάσιγκτον στα εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ. Όχι απλώς συνενοχή, αλλά πλήρη ενοχή.

Στην απελπισία της να αποσπάσει την παγκόσμια προσοχή από τα αιματοβαμμένα χέρια της, η Ουάσιγκτον και το ισραηλινό σκυλί της επίθεσης βλέπουν μια διέξοδο: την κλιμάκωση της σύγκρουσης με το Ιράν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail